JORDGUBBSGLASS MED KROSSADE MANDELBISKVIER

Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glass Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glassJordgubbsglass med mandelbiskvier. Mandelbiskvier…jordgubbar…grädde…och så lite turkisk yoghurt. Makalös sommarvärme och iskall glass. Är det ens någon som går in på bloggen just nu, ni är väl ute och badar som bäst? Jag kikar in hos min favoriter på kvällskvisten, när det inte längre är sådär vansinnigt varmt. När det svalkar lite under äppelträdet har jag koncentration nog att läsa.Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glassTermometern visar på 27 grader i skuggan, vi dricker mängder med lemonad och äter glass flera gånger om dagen. Men jag måste ändå in på bloggen en snabbis för jag vill dela med mig av det här enkla receptet. För det måste vara enkla recept just nu, eller vad säger ni? Hjärnan klarar inte av så mycket mer än att röra, hacka och hälla. Så att man kan njuta maximalt av de varma sommardagarna.
Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glass Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glass
Den här glassen är barnsligt enkel och väldigt god. Den påminner mig om glassen vi gjorde hemma när jag växte upp. Krämigt god men ändå lite isig, sådär som det blir när man gör glass hemma utan glassmaskin. Den tar mig tillbaka till mina barndoms somrar med myggbett och smutsiga fötter. Jag har inte lika myggbett längre, kanske gillar dom mig inte längre, men smutsiga fötter har jag fortfarande eftersom jag älskar att gå barfota.
Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glass Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glass
Jag hoppas att ni njuter i sommarvärmen, alla ni som har semester. Hoppas ni känner ett lugn och inte fyller dagarna till bredden med aktiviteter bara för att ”hinna med att göra så mycket som möjligt”. Jag tror det är bra för själen, att bara vara.
Vi gör inte så mycket här hemma, tar dagen som den kommer och jag varken sminkar mig eller fixar håret. Jag bara är. Jag kladdar glass på golvet men torkar bara upp det lite slarvigt, våttorka, det kan jag göra en annan dag. En annan dag, kanske när det regnar.
Jordgubbsglass med mandelbiskvier, Made by Mary, recept, glassrecept, mandelbiskvier, Glasspinnar, Hemgjord glass

ENKEL JORDGUBBSGLASS MED MANDELBISKVIER
Portioner 10
Enkla och magiskt goda jordgubbs-pinnglassar med krossade mandelbiskvier!
Skriv ut
Ingredienser
 1. 800 gram jordgubbar
 2. 1,5 dl turkisk yoghurt
 3. 1,5 dl vispgrädde
 4. 1 dl ljus sirap
 5. 1 påse mandelbiskvier
Instruktioner
 1. Snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Mixa slätt tillsammans med yoghurt och sirap. Vispa grädden mjuk och fluffig och vänd ner i glassmeten.
 2. Krossa mandelbiskvierna grovt; lägg dem i en påse och slå lite på dem med en stor träslev eller använd en mortel för att krossa dem.
 3. Lägg 1/2-1 tsk krossade mandelbiskvier i botten på varje glassform och toppa upp med glassmet. Frys 1 timma och tryck sedan ner glasspinnar i glassen, fryst ytterligare 6 timmar eller över natten.
 4. Servera glassen tillsammans med resten av mandelbiskvi-krosset.
Noteringar
 1. Mandelbiskvierna går utmärkt att byta ut mot Amarettikakor för en starkare mandelsmak och krispigare "crunch".
 2. Servera varje glasspinne i ett glas tillsammans med lite krossade kakor så att det finns möjlighet att doppa glasspinnen i mandelbiskvi-krosset.
Anpassad från Top with Cinnamon
Anpassad från Top with Cinnamon
All things green http://allthingsgreen.nu/

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

2 Comments

 1. Svara

  maria

  28 juli, 2016

  Lord, everything looks so yummie.
  Unfortunately I dont do dairy at all.. shame!

  • Svara

   Mary

   28 juli, 2016

   Thank you sweetie! I think you can easily change the turkish yoghurt for some coconut or soy yoghurt and the cream for some ”whatever you like cream” (oat, soy etc). Imagine it will be equally as delicious!

LEAVE A COMMENT