29 In COUNTRYSIDE LIFE/ YOUTUBE

VIDEO: ATT FLYTTA UT PÅ LANDET – VÄLKOMMEN TILL LILLA SUNDBY

Lilla Sundby, jag älskade namnet redan innan vi tittat på huset. Lilla Sundby i Skogstibble. Det lät sådär vansinnigt inbjudande och varmt, sådär att man känner sig välkomen redan på avstånd och nästan känner doften av kanelbullar och kaffe borta vid busshållplatsen. 

När vi var här och tittade, ja på visningen alltså, så föll vi pladask. Det var tyst, så vansinnigt tyst, förutom ljudet av alla vårfåglar och suset av vinden. Det doftade skog och gruset knastrade under våra skor. Vi var där redan en timma innan och tittade på avstånd, och sedan först in på visningen. I Lilla Sundby känns det som om det finns tid. Tid för allt det där jag saknar. Ja, jag ska berätta mer om det sen.

Efter visningen satte vi oss i bilen och åkte runt i området, och jag började gråta. Av rädsla, av kärlek och av någon slags lättnad. Rädsla för att någon annan helt enkelt skulle sno det framför näsan på oss. Kärlek för att det var det enda jag kände i hjärtat när vi stod utanför huset och vårvinden slet tag i mitt hår och gjorde oss alldeles omtumlade och rufsiga. Kärlek till huset, till naturen, till vinden och till solen. Kärlek till Lilla Sundby. Och så lättnad, för att det kändes som om vi äntligen hittat vårt hus. Vårt hus. Och fast det inte varit vårt hus för ens precis idag så har jag under hela våren refererat till Lilla Sundby som ”vårt hus”. 

Och nu är vi här. Som av en slump började jag också gråta när vi lämnade vårt första lass med flyttkartonger. För nu har sommaren kommit och kvällssolen sken så fint över vårt nya hem, som för att välkomna oss lite extra och berätta att här, här finns allt det där ni saknas. Här finns det du längtat efter så länge, här finns det tid för er att följa era drömmar. 

Och som jag ju lovat, så vill jag ju bjuda in er lite mer till allt det där andra som händer bakom kulisserna när alla recept skapas. Så här kommer den, min första video om vår flytt till Lilla Sundby.

Följ mig gärna på Youtube och gilla mitt inlägg om du vill se fler vloggar och matlagningsvideos. Och skriv gärna om ni önskar någon speciell Vlogg, kanske något recept eller bakverk eller varför inte något helt annat som du vill att jag gör Vlogg om! 

 

Puss & Kram på er

/Mary

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  Sofia
  18 juni, 2016 at 09:43

  Alltså, jag dör så fint! Och vilken lycka hos dig, sååå härligt att se <3 Grattis i massor, ni kommer trivas så himla bra. Är verkligen glad för er skull. Kram!

  • Reply
   Mary
   19 juni, 2016 at 01:03

   Tack! Det känns riktigt fantastiskt, äntligen! Äntligen äntligen äntligen! Längtar efter att röra på mig mer också, lantlivet bjuder liksom in till det naturligt! kram på dig! ps. kul att du flyttat till the Waves!

 • Reply
  Sussi
  18 juni, 2016 at 10:00

  ?❤?

  • Reply
   Mary
   19 juni, 2016 at 00:58

   <3 <3 <3 <3

 • Reply
  Ulrica – Krii's Kitchen.se
  18 juni, 2016 at 10:21

  Wow! Helt fantastiskt och även jag grät en skvätt när du stog där i motljuset och var sådär lycklig. Stort lycka till med det nya huslivet. 🙂

  Din vlogg ser dessutom ut att vara gjord av någon som hållit på med detta i evigheter. Superproffsig och bra.

  Kram på dig

  • Reply
   Mary
   19 juni, 2016 at 01:02

   Naww, vad go du är <3 Tack snälla, det känns magiskt bra!! Och vad glad jag blir, det var superkul med vloggen, längtar efter att göra fler! Stor kram!

 • Reply
  Christel
  18 juni, 2016 at 13:21

  Otroligt vackert! Påminner om min barndom hos mormor och morfar och deras ”Röda stugan”. Längtar liksom du bort från staden till något nytt. Få bli ett med naturen och finna ro och harmoni. Tack för en fin blogg! 🙂

  • Reply
   Mary
   19 juni, 2016 at 00:58

   Exakt så kände vi också, och nu är vi äntligen här. Det tog 5 år, men det var det banne mig värt! Tack för din fina kommentar, den värmer! <3

 • Reply
  Anneli
  18 juni, 2016 at 19:47

  Vilken underbar film! Kom på mig själv med att fånle genom hela 🙂 Vi bor också på landet i ett gammalt hus alldeles för oss själva, ungefär som ni 🙂 och jag kan verkligen känna igen känslan av frid och lycka. Så härligt! Ser fram emot att få se mer av huset och ert liv på landet i framtiden. Stort lycka till!

  • Reply
   Mary
   18 juni, 2016 at 21:07

   Tack Anneli!! Vad mysigt att det är fler som tycker om att bo så enskilt <3 Tack för din fina kommentar! Kram Mary

 • Reply
  Jennifer
  18 juni, 2016 at 21:56

  Åh, vilken mysig film! Så roligt att ha kvar som minne också. 🙂 Jag riktigt känner hur själen lugnar ner sig när man kommer fram till huset i filmen, vilket fantastiskt lugn! Ser så oerhört mysigt ut, jag kan inte vänta på att få höra mer efter att ni kommit till rätta där.

  Ungefär hur långt ligger det ifrån er gamla lägenhet? Jag tycker det är så häftigt att ni följer era drömmar och flyttar ut på landet! Vi vill också försöka följa våra drömmar i år, men vi har redan ett mysigt hus och med en son som börjar skolan känns det som vi nog blir kvar här ett tag, även om det varit mysigt att bo mer på landet. Ska försöka få till mer tid till att leva livet däremot. Jag har ansökt om tjänstledigt och ska bli konstnär! Det är en dröm för mig. 🙂

  Varmt lycka till i nya huset, hoppas ni hittar precis det där ni saknat. ❤

  • Reply
   Mary
   19 juni, 2016 at 01:07

   Tack snälla Jennifer!! Ja det blir verkligen kul att ha som minne! 🙂 Det är magiskt här ute, lugnt, och det kvittrar från fåglar och surrar från buskarna. Sådär tyst och lugnt så att själen liksom andas ut och bara ”äntligen”.

   Jag har inte mätt exakt, men det är en helt ny stad, så det är inte utanför Stockholm längre. Det tar väl en dryg 1,5 timma att köra om man kör bil i 100/120 km i timmen eller så. På ett ungefär 🙂

   Vad härligt det låter med dina konstnärsdrömmar, du gör så rätt! Jag hejar på från mitt håll och önskar dig så klart ett STORT lycka till! KRAM!

 • Reply
  Mary
  19 juni, 2016 at 15:59

  Tack snälla du, vilken komplimang!! <3 Stor kram

 • Reply
  Lund Johanna
  19 juni, 2016 at 23:18

  Å herregud. Jag gråter! Vilken dröm. Drömmarnas dröm. En dag vill jag också bo precis sådär, säg till om ett grannhus blir till salu. All lycka till med ert underbara lantliv!

  • Reply
   Mary
   20 juni, 2016 at 10:10

   Åh tack Johanna, precis så kände och känner jag. Det bara pirrar i kroppen nu när vi bor här, det känns så vansinnigt rätt bara! Och jag vill liksom dela med mig av allt på en och samma gång, men hejdar mig så ni inte blir alldeles överväldigade av alla lantlivsinlägg. Jag är säker på att du KOMMER på sådär en dag. Vi letade 5 år och förberedde oss för att flytta, ibland händer det inte bara på en gång. Men ge det tid och tålamod så kommer det komma! Stor kram och tack för lyckönskningarna!

   • Reply
    Lund Johanna
    19 juli, 2016 at 21:56

    Det låter bra. Tålamod och jag, vi kan vara bästa vänner om vi vill kanske 🙂 Så får jag njuta av er dröm så länge!

 • Reply
  Carro
  21 juni, 2016 at 06:43

  Vilket fint hus och vilken fin film! Man blir ju sugen på att lämna stan.

  • Reply
   Mary
   21 juni, 2016 at 07:53

   Tack Carro! Ja, klart du ska 😛 Det är magiskt på landet!

 • Reply
  Ida
  22 juni, 2016 at 07:21

  Så fint du skildrade detta. Både i texten och i filmen. Härligt att följa med på resan. Det riktigt strålar om dig och det känns så tydligt hur rätt detta är.

  Jag nämnde tidigare (vet inte om du minns) att vi flyttade från Solna till Hälsingland förra sommaren. Lite läskigt, med brist på jobb och så, men allt löste sig och vi behövde inte kompromissa det minsta. Jag kommer sitta ute i mormors gamla vävkammare, som nu fått ny skepnad i form av ett mysigt kontor, och arbeta med mitt life sciencejobb. Som tidigare, fast mycket mycket bättre :-).

  Stort lycka till med att komma i ordning i ert nya näste! Kram!

  • Reply
   Mary
   22 juni, 2016 at 07:23

   Tack så jättemkt, viken mysig kommentar och så kul att du delar med dig av din eget flytt! Och jo, visst minns jag att du skrev det! Härligt att allt löst sig för dig/er, ibland måste man bara våga hoppa och så får det lösa sig allt eftersom! Hälsingland är ju vansinnigt vackert, kan tänka mig att du stortrivs! Och vad mysigt det låter, här har vi ingen vävkammare eller några band till huset, men mysigt är det likaväl! Stor kram till dig!

 • Reply
  Emelie
  22 juni, 2016 at 19:36

  Så himla mysig video! Grattis till flytten!! Åh gu så söt hund ni har!!!
  Kram<3

  • Reply
   Mary
   22 juni, 2016 at 19:43

   Tack Emelie, vad go du är! Det känns helt underbart med flytten, och Doris älskar att bo här! Hon tackar så mkt för komplimangen, så klart 😉 Kram på dig!

 • Reply
  Made by Marys Gröna Frukost - Robbans bästa
  22 juni, 2016 at 23:34

  […] har nyligen lämnat storstadens brus mot lantlivets lugn och på hennes nydesignade blogg får vi ta del av resan från Solna till den uppländska idyllen Lilla Sundby. Nu i dagarna släpps hennes första kokbok […]

 • Reply
  Karin Fitness & Hälsa
  4 juli, 2016 at 22:07

  Ser verkligen idylliskt och helt magiskt ut! Förstår er så väl varför ni valde att flytta!

  • Reply
   Mary
   7 juli, 2016 at 10:17

   Det är det, och vi njuter för fullt! <3

 • Reply
  Lena
  4 augusti, 2016 at 18:52

  Oh myyy… Vilken hääärlig flytt alltså! Jag bor på landet själv, men dedär är ju rena drömmen! Jag önskar er all lycka och ett stort Grattis till ert underbart vackra hus!

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 18:59

   Tack kära du! Det är verkligen ett alldeles fantastiskt paradis här. <3

 • Reply
  amy
  2 september, 2016 at 14:33

  Mary, I discovered you via Instagram and was drawn to the beautiful food and countryside pics you share. This early morning, coffee, and snugly dogs, I explore your website and I must say I am so glad. Thank you so much for opening up your life to those who want to listen. I am so happy for you and your loved one to have made a life of such honesty and beauty. I look forward to following along in your journey and wish you all the best!

  • Reply
   Mary
   2 september, 2016 at 19:09

   Nawww, thank you Amy! Hihi, I love me some snuggly dogs, coffee and early mornings in nature. That about sums it up <3 I like that description..."a life of honesty and beauty". it really feels like that <3 Thank you so much for your sweet comment even though I don't write in English in my blog posts. It really means a lot to me! Big hug and the best wishes, hope you're having an amazing weekend!

  Leave a Reply