14 In COUNTRYSIDE LIFE

ATT BO I SVERIGES TOSCANA & ÅRETS KORTASTE NATT

Made by Mary, Lantliv, Natur, årets kortaste nattMade by Mary, Lantliv, Slowliving, Årets kortaste natt, Inatt var det årets ljusaste natt, dvs kortaste natt och därmed längsta dag och också en vecka sen vi flyttade ut på landet till Lilla Sundby. Kvällen var tyvärr mulen med någonstans vid 03.30 snåret hände något. Vid horisonten lurade det något persikorosa bakom molnen och den svarta siluetten av grantopparna. Dimman låg fortfarande som slöjor över åkrarna och ängarna framför vårt hus och jag bryggde kaffe och satte mig på farstutrappen bara för att lyssna.Made by Mary, Lantliv, Slowliving, Årets kortaste nattOch det var så vansinnigt skönt att sitta där, barfota, mitt i natten. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara mer mörkrädd än jag är, men jag vet inte vad som hänt. Det är som att jag bara hör hemma här. Allt känns så självklart och okonstlat att jag inte riktigt förstår hur det hänger ihop.Sveriges Toscana, Årets kortaste natt, made by MaryMade by Mary, Lantliv, Slowliving, Årets kortaste natt Made by Mary, lantliv, natur, Öppna landskap, Made by Mary Lantliv Slowliving, Årets ljusaste natt, Årets kortaste nattDet enda som hördes var surr i buskarna och kvitter i träden och ju högre solen steg, ju mer surrade och kvittrade det. Tranorna stod på åkern och sjöng sina ensliga ekon och ett rådjur gick vid skogskanten. Jag var tvungen att mms:a godmorgon till några vänner som påpekade att det såg lite ut som Sveriges Toscana och det kan jag faktiskt hålla med om. Det kanske är därför jag känner som om jag är på semester precis hela tiden fast att jag jobbar. Som om jag har all tid i världen att sitta på farstutrappan och dricka kaffe, gå barfota på ängen och plocka ängsblommor till köksbordet.Made by Mary, Lantliv, Slowliving, Årets kortaste natt, årets ljusaste nattOch det kändes verkligen alldeles perfekt att årets kortaste och ljusaste natt kom just nu, en vecka in i vårt liv på landet. Den ljusaste tiden på hela året med den efterföljande midsommarveckan. De närmsta dagarna ska jag inte jobba lika mycket, ta vara på att jag faktiskt Downshiftat och fokusera på just att leva lite långsammare. Bära ved från vebon till huset, dricka på tok för mycket kaffe, plocka ängsblommor och binda kransar, gå på upptäcktsfärd bakom huset och förmodligen sova lite för lite. Men sova, det kan jag göra den mörkare årstiden.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Malin
  21 juni, 2016 at 10:43

  Verkligen magiskt vackert! Förstår att ni är glada!

  Kram

  • Reply
   Mary
   21 juni, 2016 at 12:51

   Tack Malin, det är verkligen det! <3 Stor kram

 • Reply
  Agnes {Cashew Kitchen}
  21 juni, 2016 at 11:25

  Så vansinnigt vackert! Blir också sugen på att vakna tidigt tidigt och sätta mig på trappen med en kopp kaffe innan resten av världen har vaknat <3 Så drömmigt!

  • Reply
   Mary
   21 juni, 2016 at 12:52

   Tack vännen! Ja, det var helt underbart…känner att superlativen inte räcker till! Precis så magiskt som jag alltid drömt om!

 • Reply
  Hanna
  21 juni, 2016 at 14:33

  Så vackert! Du ger mig hemlängtan…

  • Reply
   Mary
   21 juni, 2016 at 18:56

   Åh tack Hanna!!

 • Reply
  Lovisa
  22 juni, 2016 at 10:53

  Så fina bilder! Jag åkte tåg mellan Stockholm och Uppsala mitt i solnedgången och såg hur dimman spred sig längst ängarna och ville bara hoppa av och fota. Glad att du lyckades fånga det vackra skådespelet!

  • Reply
   Mary
   22 juni, 2016 at 15:50

   Tack snälla! Åh, ja det brukar kunna vara magiskt vackert när den sprider sig över ängarna!

 • Reply
  Anna
  23 juni, 2016 at 09:38

  Helt fantastiskt, semesterkänsla tror jag är en himla bra arbetsmorot! Och nu såhär i sena juni så har ju naturen lugnat ner sig lite och kan vara så där magiskt stilla som man knappt tror är möjligt.
  Jag är helhjärtat avundsjuk på ert lantliga boende, bör det tilläggas? 😉

  • Reply
   Mary
   23 juni, 2016 at 11:25

   Ja det är verkligen sådär magiskt stilla, man kan nästan skära genom luften på ngt sätt. Hihi, ja..jag förstår nästan det, fast det känns konstigt att säga att jag förstår att ngn är avis på vårt nya hem. 😛 Men det är mer än underbart här, så jag är nästan avis på mig själv 😛 😉

 • Reply
  Sandra
  23 juni, 2016 at 09:44

  Blir helt pirrig varje gång du uppdaterar med en bild eller en text från ert nya hem. Känns underbart ända bort till mig. Är så glad för er skull 🙂

  • Reply
   Mary
   23 juni, 2016 at 11:23

   Åh gulle dig! Då kommer du blir mer pirrig framöver då, det känns så underbart att bo här att jag vill dela med mig av allt precis hela tiden. Får försöka heja mig själv lite *fniss* Kram på dig!

 • Reply
  Sara i Åre
  28 juni, 2016 at 11:52

  älskar din blogg pga detta inlägg!

  • Reply
   Mary
   29 juni, 2016 at 20:45

   Naaaw, goding!! <3

  Leave a Reply