103 In MY SWEDISH WEDDING

VÅRT LANTLIGA BRÖLLOP PÅ SCHENSTRÖMSKA HERRGÅRDEN

Fotograf till alla bilderna i inlägget är2Brides Phtography om inget annat specificeras.
Jag kan fortfarande drömma mig tillbaka till vårt bröllop, det känns som om det vore igår men samtidigt jättelänge sedan och snart har vi faktiskt varit gifta ett halvår. Vi visste på en gång vilken typ av bröllop vi ville ha. Inte för stort, lantligt, med egna DIY-projekt. Vi ville att det skulle handla om mer än oss, om att två familjer blir en och om att umgås med våra nära och kära.  Därför bjöd vi in gästerna att spendera en hel helg med oss på Schenströmska Herrgården, en rustik och mysig Herrgård utanför Västerås. 
 
Schenströmska Herrgården är verkligen en pärla. Den är sådär rustik och varm och inte prålig och dekadent. Lantlig men ändå lyxig och trots att vi inte var 300 personer på vårt bröllop så var vi ändå så pass många (61 totalt) att vi fyllde upp rummen i den omfattning att vi var helt själva på Herrgården. Alla rum är olika och så mysiga. 
Gästerna kom redan på fredagen för att äta gott, umgås och bara ta det lugnt. Omgivningarna är verkligen sådär lantligt avslappnande och det känns enkelt att släppa alla måsten och all stress i vardagen och bara njuta.
 
Eftersom våra vänner och familj är utspridda över vårt avlånga land har vissa av dem aldrig träffat varandra och det var verkligen fantastiskt och alldeles underbart att se våra vänner träffas och verkligen finna varandra. Så vi åt mat, snackade, hängde och för de som hade lust fanns det även bastu, bad i badtunna och såklart (för den som vågade sig på det) bad i vattnet nedanför Herrgården.  Fredagen var helt underbar och det var en av få bröllopshelger i juni som det inte regnade konstant. Solen strålande och det var äntligen sommarvärme. 
Mitt rum, den fina bröllopssviten i herrgårdens huvudbyggnad, bästa rummet om man frågar mig…
Foto: Angelica Rosengren (hennes rum) 
 
Det var så underbart att möta alla vänner, glada ansikten och varma kramar. Älskade morfar som mötte mig i trappan ner från vårt rum med tårar i ögonen. Som jag bara ser 1-2 ggr om året eftersom vi bor ungefär 110 mil från varandra och inte talar samma språk (jag är halvfinsk men kan inte finska och han kan inte svenska). Men i det ögonblicket behövdes inga ord. Alla skratt och värmen och kärleken från gästerna. 
 
Det fina med att ha familj och vänner där, är att de också var en del i våra förberedelser. Som vigselbågen nere vid vattnet som min svärfar, Magnus bror och brorssönder samt en hög med vänner fixade med innan bröllopet. Eller som att mina fina vänner Sofia & Maria räddade min brudbukett som frysit i kylen den stod i eftersom kylskåpet var ställd på en alldeles för låg temperatur och som hjälpte till med bordsdekorationerna så att jag inte skulle behöva stressa, tack älskade vänner och familj! 
Lördagen börjad dock med regn men det gjorde inte så mkt, vi mös inomhus och pysslade med de sista detaljerna. Drack kaffe i salongen med gästerna och tog det lugnt. Maria & Sofia helt enkelt tog pioner som Maria haft med sig från torget, några av kvistarna som inte förstörs från den ursprungliga brudbuketten och så plockade dom blommor från omgivningarna runt Herrgården. Vilda ängsblommor samt några bohemiskt underbart härliga kvistar från en Hallonbuske. Och vad kunde väl vara mer perfekt än Hallonbuske till en matkreatör? Näe precis. Det var som att det var meningen.
 
Och snart, ja snart firar vi 6 månader som gifta och då har vi varit tillsammans i ungefär 9,5 år.
 
Det känns fantastiskt att få dela mitt liv med just honom. Vi är så lika, men ändå så olika. Vi har olika personligheter; jag är spudlande, kreativ och drömmande, han är stabil, logisk och praktiskt, men vi har samma intressen och samma syn på livet. Fast många tror att vi är nyförälskade när de ser oss tillsammans så var det ändå en slags nytändning för oss. Jag trodde inte att det skulle vara så speciellt att gifta mig, men det var det verkligen och vi kändes oss både alldeles pirriga i magen hela sommaren, vilket var underbart. 
 
Så här många bilder på mig själv har jag nog aldrig bjudit på under mina snart 4 år som bloggare, bered er på total och fullkomlig chock ! Men det kanske var på tiden. Så här är det äntligen, efter diverse mail och frågor om när inlägget kommer..här är vårt bröllop från den 6 juni i år. Tokvarning för bildbomb men jag ville helt enkelt inte dela upp inlägget!  
 
Längst ner finns en film från vårt bröllop som min underbara vän och kollega Rania Rönntoft skapat! Så otroligt kul att se sig själv i rörlig bild. Alla kommentarer om eventuella dansmoves undanbedes 😉 😛 Det här är vårt lantliga bröllop:  
Gästerna välkomnades med en handmålad välkomstskylt och vägvisare tillverkad av brädor från morfars bakgård. På så sätt hade vi en bit av Finland med oss på vårt bröllop. Citat välkomstskylt ”Love, it doesn’t cost a damn thing, sprinkle that shit everywhere”. 
En vän till mig. tack fina Branka (!),  hjälpte mig med håret. Hon lockade det med en tjock locktång och sen borstade vi helt enkelt ut det så att det blev mjuka vågor.  Att ha en uppsättning när jag annars aldrig har det kändes helt fe för mig, jag ville känna mig som mig själv vilket också är anledningen till att jag även sminkade mig själv. 

Koncentrerad, det börjar närma sig. Jag var inte nervös men det är ett stort ögonblick i livet och jag var så vansinnigt emotionell. Tur nog hade jag min älskade Annika som var sällskap när jag gjorde mig iordning och hjälpte mig med klänningen. 
Kärleken gjorde sig iordning i ett annat rum, han hade nämligen inte sett min klänning innan. Vi ville göra det lite mer spännande och romantiskt efter våra 9 år tillsammans. Jag skickade dessutom dit Alma med bud. Istället för en morgongåva fick han en present + ett kärleksbrev innan vigsel, något han kunde ha på sig under för att få ett fint minne. 
Dags för vigseln ute på udden nere vid vattnet. 

Några av gästerna på väg ner mot vigselplatsen..

Min fina kärlek när han ser mig komma gåendes med pappa. 
Musikerna, världens bästa Linda Majak på sång & Erik Jonason på gitarr, rekommenderar dem VARMT! 
Älskade pappa och mamma. Pappa fick hålla min brudbukett. Min bror ser ni längre ner i bilden och längst bort syns min morfar. 

 
 
Ovan är nog en av mina favoritbilder. Inget uppställt, inget fixat. Ingen som säger åt oss att titta på varandra. Utan bara vi, på riktigt, alldeles nygifta och lyckliga.
Efter vigseln tog vi familjefoton och lite porträtt..givetvis väljer jag den bästa bilden att visa på bloggen…bröt ihop av skratt när jag såg den.

Magnus med morfar Kalle
Min blombukett med några av kvistarna som överlevt från fryschocken (som dessutom var helt fel färg, men vad ska man göra ;)) och blandade ängsblommor och kvistar från hallonbuske så blev det bara helt perfekt. Stor, mjuk och ”fluffig”, bohemisk och lantlig..precis som jag önskat mig! 
 

Gästerna fick roa sig med frågesport, gästboksträd och gott från snackbaren som vi hade istället för traditionella snittar. Pappskålarna har jag köpt på etsy, lemonadbehållare är från Clas Ohlson. 

En av mina bästa vänner Annika och hennes make Mattias
Finaste faster Rut <3 
 
 
Frågesporten som handlade om oss, det gäller att bjuda på sig själv 😉 
 

Sen var det dags för oss att komma ut, skåla i skumpa, får rosblad kastade på oss och kramas en hel massa! Alma hade koll på blombladen och såg till att alla gästerna hade en näve eller två med rosblad innan vi kom ut. 

Vem vare som kasta rosblad i min skumpa…och i mitt öga? Hmmmm…?! 
Sen var det dags för middag och fest i stallet
Gamla plankor med borsplacering som Sofias man Mattias och Marias sambo Johan ordnade med, fenomenalt bra lösning! 
Jag och min vän Trude från Norge <3
 
Sen var det dags för middag och många fina tal. I videon längst ner ser ni mig börja storgråta när mamma håller tal, hon var också först ut och det var mkt känslor. Alla tal var helt underbart fina och jag skrattade och grät om vartannat! 
Mellan huvudrätt och efterrätt var vi ute och blev fotograferade i motljuset, den gyllene timman precis innan solen går ner. 
Sen var det dags för tårta och dessertbord…
Och pusskalas! När jag är borta passas det på att pussas på mannen…jojo…nöjd verkar han också. 
Första dansen tillsammans. 

Mamma och pappa dansade loss som om det inte fanns någon morgondag…och Magnus 95-åriga morfar tog tag i mig och svängde runt mig som en liten vante. Älskade man! 

Godnatt <3

 
Eftersom jag fått många mail där ni undrar vart vi var, vart jag köpt klänningen och lite allt annat mellan himmel och jord kommer här info för den som undrar. 
 
Vi hade en Kamerafri vigsel/brudskål: Så många bilder som förstörs av att människor står och filmar/håller upp mobilen. Man upplever saker genom kameran istället för ”på riktigt”. Dessutom är det inte speciellt kul att som brudpar mötas av massa telefoner. Vi ville istället mötas av ansikten hos våra nära och kära. 
 
Presenter: Vi önskade oss inget förutom att man stod för sitt eget boende/övernattning på Herrgården. Vill man köpa något önskade vi att man skulle ge pengar till välgörenhet; Diabetesfonden eller Hjärt- & Lungfonden alternativt bli blodgivare.
 
Musiker: Fantastiska Linda Majak (sång) och Erik Jonason på Gitarr.
Ingång: Lindas version av ”A Thousand Years”.
Psalm: Den Blomstertid nu kommer.
Solo: från Linda: ”Halo”
Utgångslåt: ”Båtlåten” i lugnt tempo (original: Robert Broberg) (vi heter båda Bååth efter att vi gift oss) Första raderna ”Det var en Båt som sa till en annan Båt, du var stilig..vi borde borda varann gjorda för varan, och köla lite grann, som bara Båtar kan” fick många att skratta högt.  
 
Första dans: ”Kiss me” av Ed Sheeran
 
Fotograf: Undertecknad. Design: Min egen. Kurvertet är gjort av potatisspill från chipstillverkning, bara en sån sak 😉 
 
DIY: Se ovan. Save The Date, Inbjudningar, Välkomstpaket + lapp (innehöll våra favoritgodisar från vår barndom), Meny på Menypåsar till middagen, Vägvisare, Välkomstskylt vid ingången. ”Dinner Survival Kit” med allt från tandpetare, halstabletter, näsdukar & våtservetter. Frågesport om oss brudparet under brudskålen. 
 
Bröllopskläning, Skor mm: Jag valde att sy upp min klänning på Aetljé Stass som ligger i Sundbyberg. Jätteduktig tjej som kan tillverka precis vad man vill. Jag ville ha ngt lantligt och romantiskt som jag kunde röra mig och absolut och under inga omständigheter några paljetter eller annat blingling. Skor från Swedish Hasbeens. Smycken: armband från Efva Attling ”Penze de moy” samt ”Lev Nu” från Jonna Jinton. 
 
Vigselring
Förlovningsring
 
Ringar: Förlovningsring från Rivoir & Smycka i Nacka Forum, Vigselring från Josefin Cummings. 
 
Brudbukett: Min fina vän Maria Embertsén tog pioner från torget, lite av det gröna kvistarna som inte fryst sönder från brudbuketten, ängsblommor som växte runt Schenströmska  samt några kvistar av en hallonbuske. 
 
Brudgum Kläder: Kostym från Cavalier, skor: skinnskor Nilson Sko, Skärp: Saddler
 
Morgongåva: Ring från Josefin Cummings. Magnus fick en klocka från Gant. 
 
Brudskål: Snacksbar med rotfruktschips, lantchips, popcorn samt frukt; melon, vindruvor, jordgubbar. Öl, cider i hinkar med is samt hemgjord Rabarberlemonad. Istället för gästbok hade vi fingeravtrycksträd och gästerna fick roa sig med frågesport om oss, vinnaren vann en flaska skumpa. Gästerna kastade Rosblad istället för ris. .
Eftersom det här är en matblogg kommer det så klart en detaljerad redogörelse för maten vi åt, allt annat är otänkbart. 
 
Mat: Kocken på Schenströmska Hergården, Anders, är helt underbar. Både som person men han är också otroligt duktig! Han förstod precis vad vi ville ha för mat. 
Sittande förrätt (vegetarisk): Terrin av getost och rostade rotfrukter som serverades med honungsdoftande sparrissallad, rödbetscrème och surdegskrutonger. 
Huvudrätt: Buffé med många vegetariska alternativ med fokus på svenska smaker, närodlat& ekologiskt. Färskostpaj med Nässlor från Herrgården, Smördegsknyte med Knaperstek Blomkål & Mandelpotatis, Örtrostad Färskpotatis från Muurikka, Rostade rotfrukter med färsk bladspenat, sallad av späda skott, syrade grönsaker, bakade körsbärstomater, ramslöksdressing, hembakat bröd, vispat smör, ost. 
Efterrätt: Dessertbord. Vi ville inte ha traditionell brudtårta eftersom vi inte brukar tycka att det är särskikt gott och det kändes inte som ”oss”. Anders fick istället baka en rustik morotstårta. Förutom morotstårta med vaniljfrosting serverade vi chokladbrownie med topping av kola och salta smulor, minicitronmarängpaj och havtornspannacotta med knäckflarn & limesockread jordgubbe. 
 
 
Roliga/knasiga saker som hände innan och under dagen:
 • Min brudbukett frös sönder dagen innan vigseln blommorna jag fick var dessutom i fel färg. Jag hade beställt persikofärgade blommor men fick orange-gula…och jag hatar gult och inte speciellt förtjust i orange heller. Men men vad ska man göra, sen frös buketten sönder ändå. 
 • Vi skulle sova i olika rum jag och Magnus men det gick ju sådär. Kl 03.30 gick jag upp och tog ett bad eftersom jag inte kunde sova utan honom. Kl 04 ringer jag honom och viskar ”jag kan inte sova” som en ynklig fågelunge. Varpå han sliter på sig kläderna, speinger över gårdsplanen och smyger in i Herrgården. Dörren är dock låst så jag springer ner tre trappor i pyjamas och strumpläst, förbi ”nattvakten” för att öppna. Sen ”smyger” vi förbi honom, som om han inte skulle märka vad som händer… 
 • 1 timma innan vigseln, som skulle vara utomhus, tittar jag ut från mitt rum och ser att det ösregnar…verkligen ÖSregnar. Men det klarnade upp precis till vigseln och var helt vindstilla under vigseln fast vi stod nere vid vattnet. 
 • Jag skulle gå in/ner med min pappa. Detta glömde han dock och toastmadame fick styra upp och han fick småspringa tillbaka till Herrgården för att gå ner med mig.
 • Jag skulle egentligen ha ett par helt andra skor, som kom bort i posten. Tur nog hade jag ett par back up så det gick bra ändå. 
 • Min brudklänning var inte klart förens dagen innan eftersom jag fick panik och inte kände att designen (jag själv valt själv) var rätt för mig. Detta kom jag på måndagen samma vecka som vi skulle gifta oss. Klänningen var tvungen att vara klar på torsdagn eftersom vi resten till Herrgården redan på fredag morgon. Stackars Caroline på Ateljé Stass var dock lugn som en filbunke och sydde om den som jag önskade. 
 • Magnus skar sig på vår vägskylt så det forsade blod utan dess like. Dessutom för han för sig att raka bort ett hårtstrå precis ovanför ögonbrynet med en rakhyvel (trots att jag har sagt att han ska ge sjutton i det och ta bort den med pincett) men skar sig och hade därför sår både på arm och panna. 
 • Jag hade handmålat en ”NYGIFTA”-skylt som aldrig hängdes up. 
 • Min brudklänning hade spetsen ”ut och in”, dvs avigsidan var utåt. När sömmerskan satt spetsen ”rätt” så gillade jag inte hur den såg ut” utan tyckte bättre om avigsidan. Hon vände därför på den vilket kanske inte riktigt är så det är menat att man ska ha den. 
 • Jag hade ingen tärna och när jag kommer fram till Magnus så inser jag, vem ska hålla min bukett? Så jag trycker den i pappas famn och väser ”HÄR!” vilket ledde till att pappa håller min brudbukett under vigseln.  
 • Jag hade slitit så med inbjudningar, välkomstpåsar och alla möjliga detaljer innan vår stora dag. Jag har bara vigelprogammet kvar att skriva ut och då går skrivaren sönder. Vigselprogrammen hade därför bara en fin framsida men ingen baksida, dvs där all text stod. Nåja, gästerna mumlade med i psalmen så gott dom kunde ändå. 
 
Och sist men absolut inte minst, filmen är från Rania Maria Photography. Här hittar ni hennes youtubekanal 
  
Musik i inlägget: Intro och vigsel Linda Majak & Erik Jonasson ”A Thousand Years”
Brudskål och framåt: Fog Lake med ”Lost Love Letters”
 
  
 

103 Comments

 • Reply
  Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta
  18 oktober, 2015 at 17:51

  underbara bilder

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:39

   Tack Joanna! <3

 • Reply
  Sara i Åre
  18 oktober, 2015 at 18:03

  allting låter helt fantastiskt – även de knasiga sakerna. vackra bilder – och jag är helt förälskad i lokalen som ni hade middagen i. smart dessutom med fotopausen under middagen, den ska jag ta med mig!

  tänker ofta på internets litenhet; nyligen har jag nämligen upptäckt både angelicas och ranias bloggar – och jag tror det inte är genom dig utan på något helt annat sätt, men de sammanförs liksom här via dig. och jag är avis för ni verkar så himla härliga hela bunten så jag vill flytta in i ert gäng!

  • Reply
   Mary
   18 oktober, 2015 at 18:55

   Det VAR fantastiskt!! Vad kul att du upptäckt dem, de är helt fantastiska som både kreatörer och som människor <3 Du…du är välkommen in i vårt "gäng" any day sötnos! 😉 *fniss* Du skulle passa som handen i handsken!

 • Reply
  Sara i Åre
  18 oktober, 2015 at 18:09

  ps. din bukett var gudomlig!

 • Reply
  Gabriella
  18 oktober, 2015 at 18:14

  Så vackra bilder! Ett bröllop helt i min stil <3

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:39

   Tack Gabriella, vad roligt att du tycker om det! <3 Betyder lite extra när man stylat och planerat allt själv!

 • Reply
  Tessan
  18 oktober, 2015 at 18:15

  Åh, vilken magisk bröllopsvideo! Bilderna är helt fantastiska och jag känner verkligen känslan ni ville förmedla med det lantliga, varma och kärleksfulla! Jag grät en skvätt! All lycka till er i framtiden ❤️

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:38

   Tack snälla du!! Kram på dig

 • Reply
  Anonym
  18 oktober, 2015 at 18:28

  Hade jag kunnat gilla ❤️flera ggr hade jag gjort det.
  Att läsa detta är som att uppleva er dag/helg igen.
  Finns inget du har missat och alla bilder & text genom lyser er ?

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:38

   Men åh tack snälla goa du, vad fin kommentar, den värmer verkligen!!! <3 <3 <3

 • Reply
  La Linda / Better Bloggers
  18 oktober, 2015 at 18:45

  Alltså. MAGIN! Sitter här och lipar, gud vad NI allt kändes. Åh, ÅH. Så fint. Och Ranias video är underbar. Dör. Fint. Puss!

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:38

   Naaaww…vad go du är! <3 Puss på dig

 • Reply
  Stina - Tillvaron.se
  18 oktober, 2015 at 18:53

  Så fantastiskt vackert bröllop! Festlokalen verkar ju helt underbar 🙂

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:37

   Tack Stina! Ja visst är den, det var bara 4 väggar innan allt pynt men sen blev det så himla bra!

 • Reply
  Tina
  18 oktober, 2015 at 20:08

  Å, så fint! Och så många finklädda människor! Jag skulle kunna ösa superlativer i mängd över alla vackra bilder, men jag fastnade särskilt för Annikas supersnygga klänning!

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:36

   Tack Tina!! Åh det ska jag berätta för henne, det e ju en av mina absolut närmsta vänner. Hon lär blir väldigt glad för dina fina ord! Kram på dig

 • Reply
  Markus
  18 oktober, 2015 at 20:43

  Tack för att du tittade in på min sida, och tack för de snälla orden! 🙂

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:36

   Tack själv, du är en kämpe!

 • Reply
  Malin´s Diner
  18 oktober, 2015 at 20:43

  Men vilken dag, vilken helg! Som taget ur en saga. Jag älskar allt med ert bröllop. Klänningen är så vacker. Jag är ju ännu inte gift och kan samla på mig inspiration både här och där. Sedan får vi väl se om jag någonsin blir gift… 😉

  Kram kram

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:36

   Men åh, vad go du är Malin, tack!! Det värmer verkligen och går rakt in i hjärtat. Det var verkligen en fantastisk helg. OM du nu gifter dig så kan jag varmt rekommendera att ha en hel helg med gästerna. Det gör verkligen stor skillnad! Kram på dig

 • Reply
  Karin A
  18 oktober, 2015 at 21:04

  Så fantastiskt fint alltihop Maria! Miljön ser underbar ut och vad många fina detaljer. Gillar alltihop och särskilt att gästerna fick en hel helg med er och varandra. Bilderna som 2brides skapat och Rainas film är också så fina. Ni kommer uppskatta dem livet ut! Tack för att du delar med dig så generöst av er dag. Kram

 • Reply
  Karin A
  18 oktober, 2015 at 21:04

  Så fantastiskt fint alltihop Maria! Miljön ser underbar ut och vad många fina detaljer. Gillar alltihop och särskilt att gästerna fick en hel helg med er och varandra. Bilderna som 2brides skapat och Rainas film är också så fina. Ni kommer uppskatta dem livet ut! Tack för att du delar med dig så generöst av er dag. Kram

 • Reply
  Anonym
  18 oktober, 2015 at 21:25

  Åh så otroligt fint på alla sätt och vis!

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:33

   Tusen tack snälla du! <3

 • Reply
  Amanda
  18 oktober, 2015 at 21:35

  Vilket underbart bröllop! Vill själv ha något liknande på min stora dag 🙂

 • Reply
  Zanna Metzer
  18 oktober, 2015 at 21:37

  Så kul att se! Älskar lantliga bröllop!

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:33

   Tack Zanna! Vad kul att du tycker om det <3

 • Reply
  Emma
  18 oktober, 2015 at 21:41

  Helt ljuvligt ju!
  Tänk att man kan bli så rörd av att se en, egentligen okänd – alltså någon man inte känner, människas bröllop. Men är det såhär vackert är det svårt att låta bli.
  All världens lycka till er och er fortsättning tillsammans <3

 • Reply
  Katharina
  19 oktober, 2015 at 07:43

  Tack tack tack för att jag fick kika på ert Gudomligt vackra bröllop! Därmed fick jag också lite tips och idéer inför vårt stundande bröllop i sommar. Filmen… ja, jösses vad jag grät! Vackert!!!

 • Reply
  Anonym
  19 oktober, 2015 at 09:27

  Så härligt att du delar med dig av detta! Och så vackert sen!
  En fråga! Ser ut som att ni hade DJ på festen? Vem var detta? Och var ni nöjda med valet att ha DJ? ☺️ letar nämligen för fullt efter en i ungefär dessa trakter!

  Tack för all inspiration!

 • Reply
  vardagskonst
  19 oktober, 2015 at 10:04

  åh. precis så här vill jag ha det. vi gifter oss om mindre än fem veckor, hoppas det blir precis lika fint som ert bröllop, kram!

  • Reply
   Mary
   19 oktober, 2015 at 10:15

   Tack snälla du! Men åh grattis i förskott, det kommer bli magiskt! Jag tyckte att det var såååå speciellt att gifta mig, på ett helt annat sätt än jag väntat mig. Svårt att förklara men det bara..det var magi i luften på ngt sätt. Mitt tips är: Försök vara närvarande i nuet, med din kärlek, och tänk inte på alla andra runt omkring (om ni har gäster) och njuuuut! Kram

 • Reply
  Ewa Björnsdotter
  19 oktober, 2015 at 13:23

  Vad härligt det ser ut Maria!! Ni var superfina och lokalen var otrolig. Och vad kul med en film på allt. Vilket minne!!

  Kram från Ewa som var med på At the tables workshop.

 • Reply
  anneliesblomsterochbakverk
  19 oktober, 2015 at 14:42

  Så oerhört vackra bilder och en så fin och minnesvärd helg. Buketten är ljuvlig. Och dukningen! Vi hade också Båtlåt under vigseln 🙂 Kram från Annelie

 • Reply
  Hanna
  19 oktober, 2015 at 15:48

  Åhh, vilket härligt inlägg!! Så fina ni var och vilken helt fantastisk helg ni måste ha haft. Helt underbar lokal med och kul med alla personliga detaljer, det är det som gör det extra speciellt! ♥

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:29

   Tack Hanna! Så fin kommentar, rakt in i hjärtat!

 • Reply
  ISA
  19 oktober, 2015 at 17:04

  JÖSSES! vill gifta mig nu nu nu efter att ha sett detta 😉 hehe. Grattis i efterskott!

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:29

   HIhi, gört! 😉 Heja heja! <3 Tack snälla!

 • Reply
  Bella
  19 oktober, 2015 at 18:12

  Åh vad jag blev rörd av erat fina bröllop! Jag känner mig lite blödig nu haha! Man ser till och med hur glada alla gäster är ! Hoppas ni lever länge lyckligt o väl!

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:28

   Hihi, vad söt du är! Men det var precis så, vi hade en så himla fantastiskt härlig helg tillsammans! Tack för den fina kommentaren <3

 • Reply
  Jennifer
  19 oktober, 2015 at 21:04

  Ååh, så vacker! Jag satt och fånlog så brett med tårar i ögonen när jag läste det här inlägget, så mannen som gick förbi undrade vad i all världen det var jag tittade på! "Det är madebymarys bröllop, sa jag snabbt och då fattade han precis… Tack för att du delar med dig så hjärtligt av Er dag, och av den underbara filmen också! Det känns nästan som jag varit där med er och det var precis så underbart som jag tänkt mig. Allting är klockrent, till och med det som gått lite fel blir ett härligt minne och något att skratta åt i efterhand. Jag har många varma minnen från vårt bröllop, och precis som du så tyckte jag det kändes ännu mer och ännu bättre att gifta sig än vad jag trott tidigare. Det är absolut en väldigt speciellt dag. På ett sätt bara du och älsklingen som räknas, och all kärlek och starka känslor från nära och kära gör att det blir ännu mera "ni". Som att man gjuter in sin kärlek i betong och sedan bygger sitt liv ännu starkare på den grunden… Ok, nu får jag ge mig innan jag börjar böla på riktigt! 😉

 • Reply
  Anna María
  19 oktober, 2015 at 21:41

  Vilket vackert bröllop! Så stämningsfulla bilder och fin video. Herrgården och lokalen för festen var så himla fina. Och dukningen och alla detaljer. SÅ FINT! Blev liksom peppad på att gifta mig efter detta.

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:26

   Tack så otroligt mkt för din fina kommentar! <3 <3

 • Reply
  EMELLE BEAUTY SWEDEN - TVÅ FLATORS SKÖNHETSBLOGG
  20 oktober, 2015 at 13:09

  Åh herreguuuud, alldeles tårögd.. Det är ju mitt drömbröllop, rätt igenom!! Wow! Har aldrig någonsin drömt om bröllop, men så träffade jag min tjej för snart 1,5 år sedan och sen dess har jag börjat drömma, och det är liksom det här jag drömmer om.. Helt sjukt att läsa och se alla bilder.. mållös.. Så vackert, så vackra! <3

 • Reply
  Hlin
  21 oktober, 2015 at 08:34

  åhh Mary, vilket underbart bröllop ni ser ut at ha haft!! bilderna är fantastiska, man ser verkligen er lycka <3 jag gifte mig med min kärlek i mitten av september och går fortfarande runt i bröllopsbubblan, så då är det extra roligt att få kika in i någon annan bubbla 🙂 så roligt att äntligen få se och läsa om bröllopet, har gått och väntat och längtat efter det. visste inte att du hade diabetes heller! inte för att det är av intresse för bloggens skull, men jag har själv typ 1 diabetes sedan 9 år. hur gick det med sprutor och blodsocker koll och allt på den stora dagen? det var en av mina största rädslor, att diabetesen skulle påverka bröllopet negativt antingen med en dåligt tajmad känning, eller att jag skulle vara hög och behöva kissa hela tiden. jag hade turen på min sida, det gick jättebra hela dagen (och natten haha), var bara tvungen att fylla på med lite dextro under dansen emellanåt 🙂 oj, blev visst ganska långt… iallafall, så roligt att få ta del av ert bröllop! väldigt roligt att äntligen få se din kärlek på bild också 😀

  • Reply
   Mary
   21 oktober, 2015 at 08:55

   Men tack så jättemkt och grattis till dig med <3 Vad härligt att ni fortfarande går kvar i bröllopsbubblan!
   Nej, jag "marknadsför" inte att jag har diabetes men det är heller inget jag döljer (och absolut INTE skäms för el så). Mer bara det att min blogg inte handlar om det så då tar jag inte upp det så ofta. Jag har haft Diabetes i 26 år så jag har ganska bra koll kan man säga 😉 Det gick jättebra faktiskt, hade en liten väska med mig som min vän fick ha koll på med blodsockerapparat socker osv. Jag håller mig alltid högre när jag "festar" eftersom det blir så annorlunda mot hur jag annars lever. Jag brukar ju annars inte dricka skumpa kl 11 på kvällen och dansa till 01 liksom 😉 Faktiskt så var det så att jag gick ut med pappa från Herrgården och så gick min bästa vän före mig. Jag tycker att jag känner mig lite konstig och inser att jag inte tagit mitt bs närmsta timman..så jag väser till henne "kom tillbaka" (eftersom hon har blodsockerapparaten) varpå hon springer upp mot mig igen. Det här syns från "udden" där alla sitter å Magnus står och väntar. Och prästen skämtar att "nu har hon ångrat sig" och han och Magnus skrattar lite. Jag hade inte känning och höll mig kring 8-10 hela bröllopsdagen för att varken få känning eller skyhögt pga rekyl av känning. Jag gör alltid så när det är ngt "speciellt" som jag är med om, för att safe-a liksom 🙂

   Skönt att det gick bra för dig med, det är aldrig kul när diabetes sätter käppar i hjulet och speciellt inte en så viktig dag!

   Kram på dig!

 • Reply
  Alice (från Meerlovee.com)
  21 oktober, 2015 at 09:21

  Wow, vackert!

 • Reply
  Ulrica – Krii's Kitchen
  21 oktober, 2015 at 11:09

  Ni ser verkligen ut att ha haft en helt fantastisk helg. Allt kändes så vackert och genomtänkt och samtidigt väldigt genuint. Tack för att du delar med dig så generöst av er fina dag.

  Kram Ulrica

 • Reply
  Patricia
  21 oktober, 2015 at 16:35

  Vilka underbara bilder!! Verkligen!! <3

 • Reply
  Amanda
  21 oktober, 2015 at 16:47

  Åh, vilken härlig dag det verkar ha varit! Härliga bilder! 😀

 • Reply
  Elin
  22 oktober, 2015 at 01:29

  Alltså vilket drömbröllop!Hoppas verkligen er dag var så fantastisk som bilderna visar! SÅ himla fint!!

 • Reply
  Ylva
  22 oktober, 2015 at 20:54

  Vilket härligt inlägg!! 🙂 Fick mig att börja drömma om mitt eget bröllop i framtiden. Tänk vad fint med fotografier som bevarar minnet av en fantastisk dag 🙂

 • Reply
  Hanna
  23 oktober, 2015 at 06:28

  Vet du att jag blir så glad av att se alla vackra bilder, all planering, allt som inte blev som ni tänkt er men bra ändå. Det låter verkligen helt fantastiskt och jag känner lyckan genom dataskärmen. Stort grattis i efterskott.

 • Reply
  Isabelle
  24 oktober, 2015 at 14:49

  Underbara bilder och ett stort GRATTIS till er 🙂
  Jag och min fästman ska gifta oss den 23 april…
  Jag har drömt om mitt bröllop sen jag var liten men nu när det väl gäller så är det sååååå mycket att göra, så många idéer och trots det så vet jag inte alls vart jag ska börja haha.

  Hur pass i god tid var du ute och köpte din klänning?
  och vart fann du den?
  Är ju verkligen en djungel därute.

 • Reply
  Gabriella
  27 oktober, 2015 at 00:02

  Åh! Underbart, ser alldeles fantastiskt ut! Så fint av dig att dela med dig:)

 • Reply
  Lena - gott för själen
  28 oktober, 2015 at 19:59

  Men nu sitter jag ju här och gråter. Så fantastiskt fint och romantiskt bröllop! Fantastiska bilder, snygg design och härlig video! Till och med knas-grejerna var kul (även om det säkerligen var ett stressmoment då de dök upp). Önskar er varmt lycka till på er fortsatta färd!

  Kram Lena

  • Reply
   Mary
   2 november, 2015 at 16:42

   Naaaw, vad söt du är! Tack snälla för den fina kommentaren <3 Och tusen tack för lyckönskningarna! Kram

 • Reply
  Clara Edvinsson
  8 november, 2015 at 09:06

  Wow vilken otroligt härlig och vacker dag ni verkade ha. Stort Grattis i efterhand.

  • Reply
   Mary
   16 november, 2015 at 21:51

   Det var en helt fantastisk helg och dag! Tusen tack snälla du <3

 • Reply
  Clara Edvinsson
  8 november, 2015 at 09:06

  Wow vilken otroligt härlig och vacker dag ni verkade ha. Stort Grattis i efterhand.

 • Reply
  Anonym
  8 november, 2015 at 09:39

  Så fantastiskt fint! Tack för att du delar med dig!

 • Reply
  Anonym
  8 november, 2015 at 09:40

  Så fantastiskt fint! Tack för att du delar med dig!

  • Reply
   Mary
   16 november, 2015 at 21:51

   Tack snälla!

 • Reply
  Anonym
  18 november, 2015 at 16:56

  verkligen fantastiska bilder och härlig blogg! Jag har tipsat om dig i min blogg, lånade två bilder och har såklart angett att dom är dina. Mvh Susana

 • Reply
  Anna Munkhammar
  18 december, 2015 at 21:05

  Å så fint! Jättefina bilder ser ut som värsta drömmen. Vad bar du var på better bloggers podcasten förresten 🙂

 • Reply
  Maria
  29 februari, 2016 at 20:01

  Så vackra bilder, och sån inspiration! Tusen tack för att du delar med dig av er stora dag!

  Jag och min sambo ska gifta oss i sommar och är fullt uppe i planeringen! Jag undrar om du skulle vilja dela med dig av vad du tyckte var det bästa under dagen eller kvällen? Jag förstår att det bästa såklart var att det blev ni två och all kärlek! men jag tänker på om det fanns något ni hade planerat som blev extra lyckat?

  Och fanns det något ni skulle ha vilja gjort annorlunda? Något ni kanske inte skulle lagt så mycket tid på? 🙂

  Hoppas du orkar svara på dessa frågor!

  Ha det fint! och tack ännu en gång för inspirationen! <3

 • Reply
  Karin
  6 mars, 2016 at 14:42

  Hej! Jag har tittat på ditt bröllop typ tio gånger nu och det är ju helt fantastiskt!! Verkligen helt perfekt! Underbara bilder och en härlig känsla i alla kommentarer.
  Jag och min fästman ska gifta oss i slutet av maj och jag har våndats över det här med florist. Kommer de verkligen förstå vad jag vill ha? Är jätterädd för att det ska bli fel bukett i slutändan och efter att ha läst om ditt bröllop känner jag mig stärkt i att beställa blommor och binda buketten själv! Tack!
  Jag har en liten fundering kring självaste dekoren. På bilderna ser jag att ni hade ljusslingor i massor och det är så drömskt och vackert och precis vad vi vill ha. Var det nånting som ni själva inhandlade eller stod "arrangörerna" för det? Det är ju såå vackert men vet inte om budgeten håller för att köpa 10 ljusslingor a 500 st. Och vad gör man av de sen? I alla fall. Sååå vackert! Och så välplanerat det verkar. Även om jag inte känner er önskar jag att jag vart där då bilderna uttrycker så mycket värme och kärlek.
  Kram och all lycka till er!
  Karin

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2016 at 15:25

   Hej Karin! Tusen tack för fina orden, det var verkligen en magisk dag för oss! Grattis till giftermålet, det kommer med all säkerhet vara en magisk dag! Allt du ser på bilderna, sofforna, filtarna, glasflaskorna (stora som små), papperspåsarna etc är allt som jag/vi stylat/skapat. Så jo, vi köpte x antal ljusslingor. Det var nog 10 st med 10 lampor och 4 med 20 lampor tror jag. Så det stämmer, det blir lite pengar. Dock känner jag att vissa saker är mer ok at lägga mer pengar på, speciellt sådant som skapar mkt stämning, medan annat kanske är mindre viktigt. Men det där måste man välja själv samt utgå från sin egen ekonomi. Vi har ju som mål att flytta ut på landet i ett torp med tillhörande lada. Så vi kommer dekorera vår lada vid sommarfester/midsommarfester samt hänga ut i trädgården också. Så vi använder dem på det sättet. Vi älskar att bjuda in till middagar och så bloggar ju jag och fotar en del så..ja. Hade vi inte haft det som plan, då hade jag nog sålt dem i andra hand, exempelvis till ett annat brudpar. Lycka till!

 • Reply
  Fanny
  12 mars, 2016 at 17:18

  Hej Maria!

  Älskar verkligen det här inlägget och har gått tillbaka till det flera gånger den senaste tiden och tittat för inspiration. Jag vet inte om det här är en för privat fråga men jag är väldigt nyfiken på vad ni hade för budget? Det känns som ett bröllop som hade allt men jag märker att du ändå gjort rätt mycket själv vilket drar ner på kostnaderna. Jag skulle vara väldigt tacksam om du ville svara 😀

  Stort tack för en underbar blogg!

 • Reply
  Ekomorsan
  13 juni, 2016 at 11:48

  Har kollat på bilder från det innan men ni verkar haft så himla fint bröllop!!! Blir alldeles tårögd när jag tittar på bilderna! sen är jag ju överdrivet sentimental också, var på bröllop i helgen och började gråta redan innan paret klev in i kyrkan för jag visste att de skulle vara så himla fina och tänkte tillbaka till när jag själv stod i kyrkan för 7 år sedan 🙂

  • Reply
   Mary
   13 juni, 2016 at 22:52

   Naw, vad go du är! Tack för dina fina ord <3 Jag är precis lika dan, gråter redan innan. Men jag tycker det är ngt fint med det, att man har så nära till känslorna i hjärtat!

 • Reply
  ewa
  13 juli, 2016 at 11:04

  Åh så fina bilder och video.
  Fint o genomtänkt.

  /ewa

  • Reply
   Mary
   14 juli, 2016 at 09:03

   Tack ewa! 🙂

 • Reply
  Anja
  8 september, 2016 at 17:19

  Så fina bilder och massa roliga idéer!!! Har tittat på bilden med inbjudningar, menyer och allt det och är nyfiken på att veta ännu mer om de olika grejerna. Små detaljer som gör så otroligt mycket!!

 • Reply
  Kjerstin
  1 november, 2016 at 21:05

  Mary! stemmer det at dere sendte ut takkekort 1år efter, med en rolig text? Jeg mener det var på din blogg, men hittar det inte..

 • Reply
  Caroline
  13 januari, 2017 at 11:51

  Fantastisk fin berättelse! Så härligt att du också skriver om de grej som inte riktigt gick som planerat. Och att man med skön inställning bara kan skaka av sig det. Lugnar en blivande brud i planeringsstadiet 🙂 Kram!

 • Reply
  Niclas Lundevall
  6 mars, 2017 at 22:10

  Satt och slö kollade lite på nätet och hitta schenströmska och fick upp din blogg, har suttit i 20 min och fått glädje tårar och gåshud, din/er berättelse är helt magisk ! och alla tips som du kommer med , 10 poäng på den!
  tack för all info,hjälp,tips och kärleken som ni sprider

 • Reply
  Marcus Hultman
  19 september, 2018 at 20:58

  Hej! Fint inlägg! Vi ska gifta oss på Schenströmska Herrgården nästa sommar och undrar om du anlitade en DJ eller om det löstes på annat sätt?

  Med vänlig hälsning Marcus

  • Reply
   Maria
   30 september, 2018 at 11:26

   Hej och tack! Ja vi anlitade DJ från trakten, till vigseln hade vi dock musiker som sjön (som syns i filmen :)) Grattis och lycka till med bröllopet!

  Leave a Reply