0
11 In Livsstil

VÅR ”AT THE TABLE-WORKSHOP” I DALA-FLODA

Det har gått ungefär en månad sedan jag kom hem från vår ”att the table-workshop” i Dala-Floda och vilken fantastisk fredagseftermiddag det var när jag, Linda från Call me Cupcake, Agnes från Cashew Kitchen och Rania från Rania Maria Photography möttes upp. Det var soligt men ändå krispigt i luften och bara sådär perfekt som vi hoppats på! 
 
For all my english speaking followers, click ”translate” on the left side of my blog and you’ll get somewhat of an idea what I’m talking about. The translation might be weird and funny, it probably will be. But stilll… this is our our ”at the table workshop” that we held in Dala-Floda in Sweden… Hope to see you on our next workshop! 
Helgen fylldes av workshops kring styling och berättartekniker, mysiga middagar, nya vänskapsband, skratt och diskussioner om allt mellan himmel och jord. Vi delade hemlagade måltider och nördade ner oss i allt från matstyling till matfoto, diskuterade inspirationskällor, erfarenheter och att jobba som frilansare. Vi delade med oss av kunskaper kring blogg och egenföretagande och jag eldade i vanligt ordning upp mig över kvinnligt företagande och att ta skäligt betalt. 
 
Vi var helt själva på Värdshuset vilket verkligen var skönt och Per & Evalotta som driver stället var alltid där med en hjälpande hand de gånger vi behövde deras hjälp i köket eller kring våra workshops. Rania höll inte i några workshop men var där och dokumenterade hela helgen via både foto och film. 
Under helgen höll vi i olika workshopmomen samt coachade deltagarna i det egna uttrycket i deras praktiska stylingworkshop. Det var verkligen fantastiskt roligt att se hur de lärde sig att analysera sina egna bilder och utvecklade sina egna styling- & berättartekniker. Det enda tråkiga var att vi faktiskt hade en tidsram att hålla oss till, specielt under den praktiska delen som säkerligen kunnat pågå dubbelt så lång tid. Energin och glädjen i rummet då gick nästan att ta på! 
 
Själv fotade jag begränsat, men det var också därför Rania var där. På vår ”at the table-sida” kan ni se mer av vår workshop och de bilder Rania tog. Inom kort kommer också en video från workshopen som jag så klart ska dela med mig av. Majoriteten av bilderna i inlägget är mina och Ranias förutom de som hänvisar till andra fotografer så som Agnes. 
 
Så här kommer vår helg, i bilder! Varmt Välkommen till Dala-Floda Värdshus och Dala-Flodas underbart pittoreska omgivning…
 
Ps. Varning för bildbomb… 
Vi började med att förbereda oss för helgens aktiviteter och alla överraskningar som vi förberett för deltagarna. Jag plockade ihop våra välkomstpåsar som vi sen ställde ut på deltagarnas rum. Goda snacks och juicer från vår sponsor Saltå Kvarn så att de hade möjlighet att fylla på energinivån när de kände att de behövde. 

Linda slog ihop små paket till vår lördagsmiddag där det gömde sig en stylingpresent från en annn sponsor: Broste Copenhagen vars produkter jag verkligen älskar att använda i matstyling! 

Genomgående för vår workshophelg var att vi jobbade med ekologiska produkter, närproducerade råvaror, vegetarisk mat och varumärken som vi själva tycker om och använder. Därför kändes Dala-Floda lite extra rätt eftersom de ju är ekocertifierade och 90% av kökets råvaror är ekologiska och kravmärkt. Detsamma gäller de ekologiska mjölkprodukter så som smör, mjölk, grädde och ost som Arla sponsrat oss med. 
Medan gästerna samlades utanför så pysslade vi med det sista i köket och dukade upp vårt middagsbord i matsalen.
Workshopsdeltagarna välkomnades av ett rustikt gammalt bord som stylats i skördetidens tecken som ju vår workshop utgick från. Grönsakerna kom från vår sponsor Wålstedts Gård som ligger i Dala-Floda och som odlar grönskaker men även har restaurang, ullspinneri, bakkurser, gårsbutik och cirkusskola. 

Deltagarna hängde i solen utomhus och fotade den vackra miljön… 

Och det var också där vi mötte upp dem. I den härliga höstsolen precis framför Dala-Flodas huvudbyggnad önskade vi dem välkomna och bjöd på en välkomstdrink som jag blandat ihop. En sockerlag med socker, vatten, citronsaft, citronskal och rosmarin som grund. Några äppelskivor, en liten bit citron och så toppa upp med valfritt bubbel eller halvtorr mousserande äppelcider. Enkelt och gott! 
Foto drinkbild ovan: Agnes Gällhagen Cashew Kitchen
När vi bekantat oss lite med varandra var det dags att gå in och njuta av en hemlagad trerättersmiddag som vi tillagat själva. 

Lördagen i Dala-Floda var murrig, blöt och höstig..men det hindrade så klart inte oss eller påverkade vårt humör. 

Vi startade dagen med en gemensam frukost och jag gick sen iväg och förberedde mig för min stylingworkshop, den första i av de 4 workshops som helgen bestod av…

Min workshop var nummer ett i ordningen och fokuserade på stylingkomponenter, balans i bilden, varför man stylar mat, hur och vad man berättar med matstyling samt hur kameravinkeln påverkar det man vill säga och kommunicera till betraktaren. 

Här hade jag lagt upp några olika jobb jag bland anant gjort för Annas pepparkakor & Philipson & Söderberg. Sen var det sagt för lunch och någon timma var det Lindas tur att hålla i nästa workshop. 

Hennes workshop, nr 2, fokuserade på färger, ljus och manipulation av ljus för ljusa respekltive mörka bilder. Hon berättade och visade exempel på hur hon jobbar med dekorativa element som blommor och färger som ju är väldigt typiska för Lindas bilder och hur man genom  färger och ljus påverkar bilden och matberättelsen. 
Fantastiskt ljus och fantastisk tårta! Jag kan inte nog höja Linda till skyarna, hon är en fantastiskt duktig på det hon gör och en underbar människa som besitter otroligt mkt kunskap! Och sen…ja sen var det dags för *fanfar* fika och Lindas tårta! Ni må tro att både jag, Agnes, Rania och deltagarna var överlyckliga! HÄR finns recept på tårtan. 
Efter fikat var det dags för stylingworkshop nr tre när deltagarna fick sätta kunskapen från de två första workshopen på prov medan vi alla var där och coachade dem. Till den här praktiska delen hade Linda bakat chocolate chip cookies som deltagarna fick öva med. Det fanns även några bitar tårta kvar att öva med. 
Deltagarna fick öva på olika ljus och olika setting med de stylingprops vi tagit med oss hemifrån. 
Och ja, vi hade kunnat hålla på flera timmar till. Många av deltagarna var nyfikna på hur man får murriga och mörka bilder så vi fokuserade mycket på just det. De var och är så otroligt duktiga, jag hoppas verkligen de inser det själva också. De riktigt bubblar av skaparglädje och kreativitet! Dagen avslutades givetvis med en trerättersmiddag, den sista tillsammans innan söndagen och avfärd hemåt. 
En av förrätterna vi serverade under helgen.. recept hittar ni HÄR hos Agnes, en fantastiskt god polkabetscarpaccio. 
Vi bjöd på ekologisk och alkoholfritt mousserande cider…och gästerna fick sina överaskningspresenter från Broste. 
Rania i djup koncentration över något hon filmat eller fotat…
Söndagens workshop, nr 4, höll Agnes i. Den handlade om bildpresentation, berättelse och miljö och hur man på bästa sätt arbetar in det i sin berättelse. Hon pratade om hur man bäst gestaltat hela processen, från råvaran till den färdiga maträtten samt vad man bör tänka på när man kombinerar matbilder med miljöbilder och jobbar med kollage och bildsekvenser i blogg och Instagram. Agnes har en enorm känsla för stil och komposition och hennes workshop var riktigt lärorik både för att utveckla exempelvis sitt Instagramkonto men även för de som har kokboksdrömmar.  
Och sen..ja sen var det dags för lunch..
packa ur rummet..och säga hejdå till Dala-Floda och alla deltagarna.. 
Foto ovan: Agnes Gällhagen Cashew Kitchen
Ett varmt tack till alla deltagarna, världens finaste kollegor Agnes, Linda & Rania och så klart ett stort tack till våra sponsorer; Arla, Saltå Kvarn, Broste Copenhagen & Wåhlstedts! Och tack Dala-Floda Värdshus och Per & Evalotta för att vi fick husera hos er och stöka runt i ert kök! 
 
Och psst..Klicka gärna på hjärtat under blogginlägget om ni gillar det (för då vet jag vad ni gillar eller…inte gillar), kram på er!
 
 
 
 
 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  KAJSA
  11 oktober, 2015 at 17:04

  Alltså det ser så jäkla härligt ut alltihop. Jag hade verkligen velat vara med på denna workshop men kände inte till den tidigt nog innan den blev fullbokad. Har ni planer på att göra en till workshop?

 • Reply
  Mary
  11 oktober, 2015 at 17:05

  Tack och vi hade verkligen så kul! Härligt att du hittat nya favoriter!

 • Reply
  Ulrica – Krii's Kitchen
  11 oktober, 2015 at 17:38

  Ni såg verkligen ut att ha haft jättehärligt. 🙂 Hoppas att jag har möjlighet att hänga med på nästa workshop.

  Kram.

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:21

   VI hade det superhärligt, verkligen! Hoppas vi ses på nästa workshop! Kram på dig

 • Reply
  Ann-Marie Löfberg
  13 oktober, 2015 at 00:17

  Så många fantastiska foton ni bjöd på här!

  • Reply
   Mary
   13 oktober, 2015 at 00:37

   Tack Ann-Marie, vad kul att du tycker det. Det värmer! <3

 • Reply
  Sara i Åre
  13 oktober, 2015 at 16:08

  men ÅH vilken fantastisk helg!!

 • Reply
  tina
  21 oktober, 2015 at 20:59

  Helt fantastisk & magiskt återberättat här på bloggen! VILLL VILL
  Hoppas jag får tillfälle att gå på workshop hos er!

  • Reply
   Mary
   26 oktober, 2015 at 20:21

   Tack snälla! Jag hoppas innerligt att jag får träffa dig på ngn workshop framöver! 🙂

  Leave a Reply