KLADDIG BROWNIE MED CHOCOLATECHIPS, SILKESLEN MJÖLKCHOKLADFROSTING & CHOKLADKRISP

Ända sedan jag fick smaka Lindas makalöst goda tårta på vår stylingworkshop i Dala-Floda har jag gått omkring och tänkt att jag bara måste baka något snarlikt. Något med mörk och ljus choklad, som går snabbt och som är omöjligt att misslyckas med. Som liksom är klart sådär på en förmiddag medan jag fortfarande har tid att ligga raklång på soffan och stirra i taket. 
 
For all my english speaking followers, click ”translate” on the left side of my blog and you’ll get somewhat of an idea what I’m talking about. The translation might be weird and funny, it probably will be. But stilll… this is my Sticky Brownie with Chocolate Chips, a silky smooth Milk Chocolate Frosting and Chocolat Crisp! Super easy! If you try it, remember that 1 dl is not equal to 1 cup even though google translate like to think so 😉 
Igår morse vaknade jag 05 och kunde för mitt liv inte somna om. Jag låg och tänkte på chokladtårtor och på vår lilla Doris som kommer hem till oss om en dryg månad. Sen var det liksom ingen idé att gå och lägga sig igen så jag gick upp, satte på en kanna kaffe och bakade brownies. Inget konstigt alls… 
Själva kakan gick snabbt att röra ihop och även att grädda men sen var den tvungen att vila aningens längre tid än jag planerat. Så den blev klar först igår kväll. Därför har jag gått omkring suckat och stönat och suktat efter min chokladbrownie. Anledningen till att den fick vila längre än planerat var faktiskt för att den blev ännu bättre och kladdigare än jag trodde att den skulle bli, men den behövde helt enkelt någr timmar i kylen för att sätta sig ordentligt och få den där chokladfudgekonsistensen jag älskar så mycket. 
Så frostingen blev klar igår och har stått och väntat på att kakan ska blir klar med sitt ”gottande” i kylskåpet. Jag passade även på att spilla chokladfrosting på golvet i köket. Jag tänkte lite snabbt att ”jag tar upp det där sen” vilket jag så klart glömde borde helt. Någon timma senare studsade jag in i köket och…gjorde så klart en praktvurpa på chokladfrosting. 0 poäng i landning, 10 poäng för uppfinningsrikedom på ”saker som jag halkat på i köket”. Nåja, det gick i alla fall bra, förutom att jag tror att jag sträckte någon muskel i armhålan (som jag inte visste att jag hade) när jag försökte greppa tag i köksbänken påvägen neråt. Men det finns väl värre saker att halka på tänkte jag. Exempelvis hönsbajs enligt Karoline. Känner ni att det liksom dyker upp följdfrågor på den (som hur fasiken höjsbajset hamnade i köket till att börja med) får ni helt enkelt fråga henne.
 
Ovsett så kommer här receptet, enkelt och så fruktansvärt gott. Kladdig brownie med bitar av mörk choklad och så en silkeslen mjölkchokladfrosting och så chokladkrisp av krossade Kinasnacks (går även bra med Maltesers). 
 
 
Och psst..Klicka gärna på hjärtat under blogginlägget om ni gillar det (för då vet jag vad ni gillar eller…inte gillar). Och visst har jag väl sagt hur mkt jag gillar er och uppskttar att ni kikar in på min blogg varje dag? Well, om inte så där har ni det. Tack och kram på er!
 
 
Kladdig Brownie med Chocolatechips, Mjölkchokladfrosting & Chokladkrisp
12 bitar (den är mäktig så den räcker till fler än man tror)
 
Brownie:
200 gram smör
4 dl strösocker
1 vaniljstång
1/2 dl starkt kaffe
3 dl mjöl
3 dl kakao
1 tsk bakpulver
en rejäl nypa havssalt
4 ägg
50 gram mörk choklad, ca 70%
 
Frosting:
300 gram rumstempererat smör
300 gram smält avsvalnad mjölkchoklad (jag anv mig av 55% choklad från Odense som jag tycker är en bra kombination och ljus och mörk)
1 nypa salt
1,5 dl florsocker
 
Topping:
Kinasnacks eller Maltesers
 
Chokladbrownie:
Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur den och blanda med smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Smält samman och tillsätt sedan kaffe, blanda noga. Rör samman alla torra igredienser i en skål (mjöl kakao, bakpulver, salt), sikta gärna ner kakao så att det inte bildas klumpar. Vispa på låg hastighet, eller för hand, ner smörblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa på låg hastighet till en jämn smet, övervispa inte. Hacka chokladen i mindre bitar och vänd ner i smeten. 
 
Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form a ca 20 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter. Smeten ska vara fast i kanterna men lätt dallrig i mitten, då är den klar. Ta ut från ugnen och låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet i minst 5 timmar.  
 
Mjölkchokladfrosting: 
Vispa ihop smör, florsocker och salt med en flatblandare eller med låg hastighet på vispen tills det är lent, vitt och fluffigt. Tillsätt den avsvalnade smälta chokladen och vispa på lågt hastighet tills det blandat sig väl. Fördela över browniedn och smula sedan maltesers eller kinasnacks över kakan. Skär i portionsbitar. 
 
Lycka till! 
 
 
 
Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

25 Comments

  1. Svara

    Ekenäsliv

    13 oktober, 2015

    Å hjälp va gott! Jag som bara ääälskar choklad!
    Kram Anna

    • Svara

      Mary

      13 oktober, 2015

      Alltså den här är sååå god, lovar! Seriöst om du älskar choklad bara måste du prova denna. Den är enkel också, även om den kräver några timmar i kylskåpet! kram

  2. Svara

    Emma

    13 oktober, 2015

    Jag är riktigt kass på att fika. Ropar ibland på barnen -"kom, nu är det fika" och nuförtiden får jag svaret -"är det riktig fika?" För tydligen räknas inte knäckebröd?!? I alla fall, med dina supervackra bilder så tror jag att du även lyckats fånga mig. På något sätt känner jag mig liksom sugen på den där dova, mörka, sköna känslan 😉

  3. Svara

    Anonym

    13 oktober, 2015

    Tack för receptet
    Låter jättegott och ska testas snart

  4. Svara

    Louise | Cygnet Kitchen

    13 oktober, 2015

    This is chocolate heaven! Perfect timing as it is Chocolate Week her in the UK! <3

  5. Svara

    Stina - Tillvaron.se

    13 oktober, 2015

    Men jag dör så himla gott det verkar. Måste definitivt testa det asap! Tycker oerhört mycket om dina bilder förresten, så himla fina. Du är verkligen en inspirationskälla 🙂

    • Svara

      Mary

      13 oktober, 2015

      Tack Sina, vad fin du är! Hoppas du provar och tycker om lika mkt som vi gör! <3 Hör gärna av dig med input ifall du gör den! <3

  6. Svara

    Scandinavian Wellness

    13 oktober, 2015

    Helt fantastiska bilder! Och choklad! Det kan helt enkelt inte bli fel 🙂

    • Svara

      Mary

      13 oktober, 2015

      Åh tack så jättemkt! <3

  7. Svara

    anneliesblomsterochbakverk

    13 oktober, 2015

    Älskar choklad. Älskar dina bilder. Älskar brownien (jo, jag tror faktiskt det utan att ha smakat). Älskar din humor och skrattar åt vurpan nu när jag vet att det ändå gick bra. Sade jag att jag älskar choklad? Tack.

  8. Svara

    ISA

    15 oktober, 2015

    Orkar INTE!!! på riktigt, sånt här ser FÖR gott ut. Sluta. Eller buda ett lass till mig 😉 hehe.

  9. Svara

    Angelica

    15 oktober, 2015

    Ser super gott ut! Tack för tipset 🙂

    • Svara

      Mary

      16 oktober, 2015

      Tack, vad kul att du gillar den! <3

  10. Svara

    Jenny

    16 oktober, 2015

    Direkt när jag såg receptet tänkte jag att detta måste bara testas. Men nu är jag helt förvirrad … Receptet ser olika ut beroende på om jag läser i bloglovin eller om jag klickar fram originalinlägget. På,bloglovin står det at det ska vara kakao i frostingen, och den ska blandas med kokhett vatten, står bara dl vatten och jag undrar då hur många dl … I originalinlägget om jag klickar på det står inget om kakao alls utan bara smält mjölkchoklad. I frostingen alltså.

    Kram
    Jenny

  11. Svara

    Jenny

    17 oktober, 2015

    Jag misstänkte att det var något sånt men tänkte bäst att fråga. Tack snälla för inspiration och naturligtvis underbara recept!!!

    Kram,
    Jenny

    • Svara

      Mary

      17 oktober, 2015

      Ja men så klart du ska fråga, enormt slitsamt om man gör fel med en hel sats frosting. Tack snälla DU för fina orden <3 Kram

  12. Svara

    Patricia

    21 oktober, 2015

    Mums, vad smarrigt!! 🙂

    • Svara

      Mary

      26 oktober, 2015

      Den är gudomligt god!

  13. Svara

    Mimmi

    22 november, 2015

    Å herregud vad jag känner mig inspirerad. Det var jättelänge sedan som jag läste igenom din blogg. Vad jag har saknat dina vackra bilder och läckra recept. Tack för att du gör det här! <3

LEAVE A COMMENT