15 In Frukost

EN MÖHIPPA & EN SURDEGSSMÖRGÅS MED JORDGUBBAR, BASILIKA, HONUNG & SVARTPEPPAR

Det har varit en sån galen vecka och jag har varit MIA (Missing in Action) från det mesta, så även bloggen, något jag saknat otroligt mkt. Faktiskt inte bara den senaste veckan, men även de senaste månaderna. Men det är så mkt som pågår i mitt liv just nu; spännande projekt, uppdrag för olika kunder och så så klart…vår bröllopsplanering, så bloggen hinns inte med i samma utträckning! Det är faktiskt bara några vekor till DEN STORA DAGEN och ja, jag börjar få fjärilar i magen. (ja jag har skurit mig i fingret, därav plåstret)
 
 
It’s been such a week and I’ve been MIA from the blog and I’ve missed blogging so much. Actually not only this past week but also for the last months. But there’s been so much going on in my life, new exciting projects, assignments for different companies and also…the wedding planning. It’s only a few weeks until THE BIG DAY now and yes, I’m starting to get butterflies in my stomach. (yes, I’ve cut myself, that’s why I have a little bandage on my indexfinger)
Och bröllopet är också anledningen till varför jag inte bloggat något senaste dagarna. Mina vänner överraskade mig förra helgen med min möhippa och eftersom jag hade planerat att jobba hela helgen fick jag jobba lite mer nu senaste veckan (sååå värt det så klart). 
 

Jag hade en helt fantastiskt och perfekt möhippa, jag anade inget trots att jag sagt till kärleken flera gånger att de nog får svårt att överraska mig! De kom tidigt på morgonen medan jag fortfarande låg i sängen och plingade på dörrklockan som om det gällde livet. Tur för mig (och kanske dem) så hade de med sig en stor latte (de känner mig verkligen), vi gjorde saltyoga tilsammans vilket var helt fantastiskt och så ”rätt för mig”, vi hade en mysig brunch på ett av mina favoritställen, de hade hyrt ett privat spa där jag fick en skön ”före bröllopet-behandling”, de gav mig små presenter under dagen som symboliserade hur jag träffat var och en av dem och sen avslutade vi kvällen hos en av mina bästa vänner med en riktig tjejkväll! Jag är så glad att jag har så fantastiska vänner! Mycket skratt, ganska mkt bubbel, många kramar och jag är så lycklig ända in i själen! 

 
 
And the wedding is also the reason why I haven’t been blogging for a few days. My friends actually surprised me last weekend with my bachelorette party and since I had planned to work that weekend I had to work a little bit harder this past week (so worth it of course). 
 
I had a amazing and perfect bachelorette party, they totally surprised me even though I said to hubby several times that I think it’ll be hard for them to surprise me! They came to our home while I was still laying in bed, ringing the door bell like someones life depended on it. They were smart enought to bring caffe latte (they sooo know me), we did salt yoga which was so much fun and right up my alley, we had brunch together, they had rented a private spa and I got some lovely ”pre wedding treatments”, through out the day they all gave small gifts that symbolised how we met (it’s really funny to look back at some of the memories of how you met your friends) for the first time and then finally we had a ”girls night” at one of my best friends. I’m so happy that I have such amazing friends! A lot of laughter, a lot of champagne, a lot of hugs and Iäm happy in the core of my soul! 
Dagen efter åt jag min frukost i solen på vår balkong och då svängde jag ihop den här smörgåsen. Surdegsbröd, cream cheese blandat med citronjuice och citronzest, jordgubbar, basilika, flytande honung och grovmalen svartpeppar (syns ej på bild). Och seriöst, den kombinationen, hur konstig den än må låta, var helt fantstiskt god! Det här är helt klart en ny frukostfavorit och något som jag nog kommer göra många gånger under sommaren som kommer! 
 
Här kommer receptet: 
 
 
They day after I actually sat and had breakfast in the sun at our balcony and I made this sandwhich. A cream cheese spread with lemon zest and juice, strawberries and basil, some liquid honey and then on top some coursley grounded black pepper (not in picture). Seriously, the combo is so tasty I could hardly believe it! And it’s soooo easy to make too. This is my new favourite breakfast and I’ll be making this a LOT this summer I’m sure! 
 
Here’s the recipe: 
 
 
Surdegsmacka med Jordgubbar, Honung, Basilika & Svartpeppar
4 st smörgåsar
 
 
4 stora skivor grovt surdegsbröd 
100 gram ”på mackan” från Oatly
Citronzest av 1/2 citron
ca 1 msk citronsaft
Färska Jordgubbar 
Basilikablad
Flytande honung eller lönnsirap
Grovmalen svartpeppar
 
 

Rör ihop färskosten med citronsaft samt citronzest. Bred creamcheese över brödskivorna, skiva jordgubbarna och fördela på brödet, varva med ngt basilikablad ”här och där”. Ringla lite flytande honung/lönnsirap över jordgubbarna och avsluta med lite grovmalen svartpeppar. 

 
Servera tillsammans med den flytande honugen och svartpeppar så att man kan ”fylla på” allt eftersom om man vill ha mer sötma eller ”sting” av svartpepparn. 
 
Njut! 
 
 
 
 
Sourdough Sandwich with Strawberries, Honey, Basil & Black Pepper
4 sandwiches 
 
 
4 slices of sourdough bread
100 gram vegan cream cheese
1 tbsp lemon juice
zest from 1/2 lemon
Fresh Strawberries
Fresh Basil
Liquid Honey or maple syrup
Black Pepper
 
 
Mix the cream cheese with lemon juice and zest. Spread over the slices of bread, slice the strawberries and put on top of the cream cheese, add some leafs of basil in between the strawberries. Drizzle a bit of honey over the strawberries and finish it of with some coarsley ground black pepper. 
 
Enjoy! 
 
 
 
 
 
 
 

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Anonym
    10 maj, 2015 at 10:54

    Så gott o enkelt de lät!

  • Reply
    Anonym
    10 maj, 2015 at 11:06

    Gud så vackra bilder!

  • Reply
    Beatrice
    10 maj, 2015 at 11:27

    Det här kan nog komma att bli en favorit för mig, hehe. Kombom färskost, citron, jordgubbar och basilika liksom, bara det!? Och sen dessutom honung och svartpeppar. Galet, men låter helt fantastiskt!

  • Reply
    ɑ n n i k ɑ
    10 maj, 2015 at 15:08

    Gott!

  • Reply
    Anonym
    11 maj, 2015 at 07:43

    Men så smarrigt det såg ut! Å härligt med hippa!!

    • Reply
      Mary
      11 maj, 2015 at 12:49

      Tack, den är faktiskt otroligt god och ja, hippan var toppen!

  • Reply
    Anonym
    11 maj, 2015 at 13:16

    Älskar philadelphia, jordgubbar och honung på macka. Bästa!!

  • Reply
    Helen
    12 maj, 2015 at 13:08

    Låter otroligt gott!!

  • Reply
    Miss Åberg
    12 maj, 2015 at 15:17

    Måste absolut testa det där!

  • Reply
    Gabriella
    12 maj, 2015 at 23:14

    Ser härligt gott ut!:)

  • Reply
    Anonym
    14 maj, 2015 at 07:50

    Ja mackan ser verkligen jättegod ut och vilka fantastiska bilder! Möhippan låter ju som en succé, dina vänner känner dig bra. 🙂

  • Reply
    Anonym
    14 maj, 2015 at 12:09

    Men åh det där såg ju för gott ut!

  • Reply
    Jennifer
    16 maj, 2015 at 10:34

    Jasså, jag blev Anonym där… Har inte riktigt lärt mig hur det funkar ut i det nya. 😉

  • Reply
    Anonym
    16 maj, 2015 at 12:58

    Vackra bilder. Udda kombination 🙂 ska försöka på mig det någon gång när tiden finns!

  • Reply
    Elvy
    16 maj, 2015 at 20:53

    Ser supersmarrigt ut! 🙂

  • Leave a Reply