10 In Frukost

SOLSKEN PÅ BURK – EN FRUKTIG JUICE MED STING

Solsken på burk är precis vad det här är. En enkel juice som piffas upp med cayennepeppar för att ge frukternas sötma ett litet lyft. 
 
Sunshine in a Jar is just what this is. A simple and easy to make juice were the flavors from the fruits and vegetables are hightened by the caynne pepper. 
Innan våren och sommaren kommer, innan man kan sitta ute och njuta av solens värmande strålar är den här mer än perfekt att njuta av under en filt. Blunda och dröm dig bort… 
 
Before the spring and summer get here, before you can enjoy the warmth of the sun rays agains your face this is more than perfect to enjoy, maybe cuddled up under a blanket. Close your eyes and dream away…
Jag känner det i kroppen nu, våren är påväg. Solen, värmen, energin…för visst behöver vi det nu? Jag längtar efter att känna gruset knastra under mina skor på lunchpromenaden. Att byta till vårjackan, den tjocka luddiga halsduken mot en tunnare i bommull, att flytta ut några av de tjocka koftorna från garderoben och fylla den med lättare och luftigare kläder för våren och sommaren. Jag längtar så mycket nu..fast ändå, det får inte gå för fort, den här tiden är den bästa. Och i slutet av våren, då gifter jag ju mig. Den här våren kommer bli den bästa, det är jag helt säker på. 
 
Men tills dess så får solsken på burk hålla tröttheten borta. Här kommer receptet! 
 
I can feel it in my body right now, spring is on its way. The sun, the warmth and the energy…because we really need it now, right?! I long for the feeling  get when during my lunch walks when the spring is here. I long for the day when I can change my winter jacket to a jacket for spring, trading my thick winter scarf to a thinner one in cotton and taking some of those thick cardigans out of the closet and putting thinner and lighter clothes for the spring and summer on the hanger. I really long for spring time…but still, I don’t want it to go too quickly, this is the best time! And in the end of spring, I’ll get married. This spring will be the best in my life, I’m sure of it.
 
But until spring comes, sunshine in a jar have to do to keep the tiredness away. Here’s the recipe! 
 
 
 
Solsken på Burk
ca 4-6 portioner (ger 1 liter)
 
3 apelsiner
3 stora morötter
3 stora röda äpplen
några nypor mald cayennepeppar
 
Skär bort skalet på apelsinerna, försök få med så mkt av det vita som möjligt (det smakar bittert). Dela morötterna och äpplena så att de får plats i din råsaftcentrifug (el vad du nu använder), du behöver inte skala eller ta bort kärnorna. Pressa genom centrifugen. Rör ner några nypor cayennepeppar och smaka av. Drick inom 20 minuter! 
 
Jag tycker bäst när man känner av ett ”sting” från cayennepepparn men att det ändå inte tar över juicen. 
 
 
 
 
 
 
Sunshine in a Jar
serves aprox 4-6 (gives 4,2 cups)
 
3 oranges
3 large carrots
3 red apples
a few pinches of cayenne pepper
 
Cut the peel of the oranges, try to get as much of the white parts as possible (since it taste bitter). Cut the carrots and fruits in smaller pieces so that they’ll fit you juicer (no need to peel them). Juice the vegetables and fruits and take a few pinches of cayenne pepper and mix into the juice. Drick within 20 minutes!
 
I like it best when you can feel a bit of a sting or a kick from the cayenne pepper but not as much so that it takes over the whole juice. 
 
 
 
 
 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Lena
    3 mars, 2015 at 13:40

    låter jättegott!

  • Reply
    Alice
    3 mars, 2015 at 22:40

    Vilken himla fin blogg du har. Man blir så himla inspirerad! Du har fått en ny trogen följare kan jag lova dig. Kram!

  • Reply
    Emschen
    3 mars, 2015 at 23:47

    Låter jättegott! Jag tror jag får ta och skaffa mig en sån där råsaftscentrifug. 🙂
    Kram

    • Reply
      Mary
      3 mars, 2015 at 23:49

      Det är det! Klart du ska, jag älskar min…så himla bra! Kram

  • Reply
    Nadia Hagberg
    4 mars, 2015 at 15:33

    Hej!

    Tack för en inspirerande blogg!
    Måste bara få fråga, vart har du fått tag i bordet?

    Med vänliga hälsningar,
    Nadia Hagberg

    • Reply
      Mary
      4 mars, 2015 at 15:59

      Tack Nadia! Det är en träskiva, inget helt bord dock på de här bilderna, minns dock inte vart jag fått tag på den…jag springer mkt på loppis så det är svårt att komma ihåg sånt.

  • Reply
    Citroncest - matblogg från Italien
    11 mars, 2015 at 13:45

    Åh! Jag gör ofta morots- och apelsinsaft när jag är hemma och hälsar på hos mamma o pappa i Sverige (själv har jag ingen råsaftcentrifug…). Nästa gång ska jag testa att addera cayennepeppar. Spännande!

    • Reply
      Mary
      12 mars, 2015 at 12:05

      Ja, det är verkligen gott att tillsätta lite chili el cayennepeppar eller liknande. Lyfter fruktsmakerna och ger lite sting. Hoppas du gillar det om/när du provar <3

    Leave a Reply