0
10 In Frukost

MANGO, BLODAPELSIN, & KOKOSSMOTHIE MED CHIAFRÖN & BIPOLLEN

Jag älskar smooties! Enkelt att göra, man kan slänga ner lite vad som helst i bär och fruktväg och det är så enkelt att göra den hälsosam och bra för kroppen. Det här är en storfavorit som är gjord av kokosmjölk, mango, blodapelsin, en rejäl klick mandelsmör och sen som grädde på moset; chiafrön och bipollen.
 
I love smoothies. It’s easy to make, you can add whatever fruit or berry that you love and it’s so easy to make it healthy. This is a big favourite of mine that’s made of coconut milk, mango, blood orange, a big dollop of almond butter and topped with chia seeds and bee pollen.
 

Naturligt glutenfritt, veganskt och fritt från laktos skulle jag vilja säga att det här är en smoothie för alla (det går ju utmärkt att ta bort mandelsmöret för mandelallergikern el byta ut mot annat nötsmör)! 

Den är dessutom ljuvligt god…och hälsosamt också! 
 
 
Naturally gluten free, vegan and free from lactose I’d say it’s a smoothie for everyone (and it works perfectly fine to omitt the almon butter or change it to some other nut butter if you’re allergic to almonds)! 
It’s really delicious…and healthy too!
 
 
Mango-, Blodapelsin-, & Kokossmoothie med Chiafrön & Bipollen
 
2 mango
2 blodapelsiner el vanliga apelsiner
5 dl kokos- & rismjölk 
2 rågade msk mandelsmör
agavesirap efter tycke och smak
 
 
kokosflagor
chiafrön
bipollen (uteslut = receptet veganskt)
 
Använd en vass kniv och skär bort skalet på mangon och apelsinerna. Skär bort fruktköttet runt mangons kärna och filéa apelsinerna. Blanda med kokosmjölk och mandelsmör i en mixer och mixa slät, tillsätt mer kokos- & rismjölk om du önskar. Smaka av med agavesirap och söta efter smak och tycke. Jag sötar med en knapp tesked, en smoothie ska inte vara söt som en milkshake om du frågar mig. 
 
Häll upp i glas och toppa med bipollen, chiafrön och kokosflagor. Njut! 
 
 
 
 
Mango Blood Orange & Coconut Smoothie with Chia Seeds & Bee Pollen
 
2 mango
2 blood oranges 
2 cups coconut milk
2 heaped tablespoons almond butter
agave syrup 
 
coconut flakes
chia seeds
bee pollen
 
 
Use a sharp knife to cut the peel of the oranges and mango. Cut the mango in cubes and fillet the oranges by cutting out the individual slices of the orange along their thin skin. Put in a stand mixer/blender with the coconut milk and almond butter. Mix until it’s smooth, add more coconut milk if you like the consistency a bit thinner. Add agave syrup after taste, remember that it’s not suppose to be as sweet as a milkshake. I add less than a teaspoon.
 
 
Pour into glasses and top with coconut flakes, chia seeds and bee pollen. Enjoy! 
 
 
 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Elin
    8 mars, 2015 at 07:25

    Ser sååå gott ut!

    • Reply
      Mary
      8 mars, 2015 at 13:41

      Tack! Den är riktigt god, spec när den är sådär iskall och fruktig! 😀

  • Reply
    johanna - tillvaron.se
    8 mars, 2015 at 16:47

    Jösses amalia så gott det ser ut! Helt fantastiskt vilka bilder du tar!

    • Reply
      Mary
      8 mars, 2015 at 17:27

      Tack Johanna! <3

  • Reply
    Tilda
    10 mars, 2015 at 17:58

    Åhhh, detta ser bara så gott ut. Ska absolut testas!

    • Reply
      Mary
      12 mars, 2015 at 12:05

      Tack, hoppas du gillar om du provar! <3

  • Reply
    Matilda - tonårsliv i rullstol
    10 mars, 2015 at 19:10

    Alltså dina bilder är ju bara för fina!

    • Reply
      Mary
      12 mars, 2015 at 12:05

      Tack Matilda! <3

  • Reply
    Anonym
    25 mars, 2015 at 21:21

    Wow vad fina dina matbilder som är lite mer mörka och murriga färger. Jag är så van vid bröllop och porträtt och pasteller, men det här var ju superfint!

    • Reply
      Mary
      29 mars, 2015 at 12:30

      Tack Maria, vad go du är! <3 Ja, jag har börjat tycka om det här mörka och murriga…lite mer stämningsfulla matbilderna på senaste tiden! Kul att du gillar det! <3 till dig

    Leave a Reply