GRILLAD BRUSCHETTA MED BALSAMICOMARINERADE JORDGUBBAR

Den svenska sommaren har kanske inte varit en av det varmaste och soligaste, men som mina föräldrar alltid sa när jag växte upp, man har inte roligare än man gör sig. Därför har vi stått (ibland svärandes) vid grillen i både ur och skur. Det är banne mig svensk sommar, här ska grillas, om det så är det sista vi gör! 
 
Idag ska det dock bli soligt utlovas det. Jag är dock misstänksam, men förhoppningsvis blir jag motbevisad med strålade solsken och lite extra värme. För det vore himla fint alltså, lite solsken och så en riktigt lång-grillning på det kanske? Kanske att vi firar med både förrätt, huvudrätt och efterrätt på grillen? 
 
Att laga både förrätt, huvudrätt och efterrätt på grillen går faktiskt utmärkt och gör att man kan förebereda allt och sen bara grilla och njuta av sommaren. Inget flängande in till köket, fram och tillbaka, inte ha koll på ngt som står och puttrar på spisen eller värms i ugnen. Nej, allt sker helt enkelt på grillen. Veckan som kommer tänkte jag bjussa på tre av mina favoritrecept som fungerar utmärkt att tillaga på grillen, en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt.
 
Först ut blir det Grillad Bruschetta med Balsamicomarinerade jordgubbar. Jordgubbarna vänder man samman med övriga ingredienser innan gästerna kommer (det går nämligen utmärkt att förbereda innan) och sen grillar man bruschetta över grillen. Snabbt och supergott!
 
Här kommer receptet: 

 

Grillad Bruschetta med Balsamicomarinerade Jordgubbar

6 små bruschetta/6 små förrätter

250 gram färska jordgubbar

1 msk balsamvinäger

1 msk flytande honung (agavesirap för vegan, ta ngt mindre mängd)

1/2 msk farinsocker

rapsolja eller olivolja

10 st färska basilikablad

6 skivor baguette, använd gärna dagsgammalt bröd

Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Lägg bären i en skål och ringla honung över jordgubbarna. Tillsätt balsamvinäger och socker och vänd försiktigt samman. Strimla basilikan och vänd ner den i marinaden, låt stå till servering. 

Pensla brödet mycket lätt med olja, grilla på indirekt värme på grillen tills bitarna har fin färg. Lägg genast upp på tallrik och fördela jordgubbarna ovanpå brödskivorna. Låt lite av marinaden komma med. Servera genast. 

 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

5 Comments

  1. Svara

    Citroncest - matblogg från Italien

    27 juli, 2015

    Jag älskar att göra bruschetta med frukt! En av mina favoriter är smörstekta persikor med rosmarin och ricotta crème! Kan verkligen rekommenderas! 🙂

  2. Svara

    Tavla

    30 juli, 2015

    Ser helt underbart ut. Älskar bruschetta!

  3. Svara

    Elin Atterstig

    1 augusti, 2015

    Tack så mycket för detta recept! <3 Det verkade vara uppskattat igår när jag hade lite födelsedagsfirande hemma hos mig och bjöd på detta när alla kom. Jag tyckte det var supergootttt! Och ska göra igen 😀 Kram!!

  4. Svara

    Therese

    7 augusti, 2015

    Kjempe spennende kombinasjon! Jeg elsker jordbær og balsamico- jeg skal absolutt prøve denne oppskriften 🙂

LEAVE A COMMENT