ENKEL VEGANSK KANTARELLSOPPA MED VEGOBACON

En vansinnigt enkel kantarellsoppa med havregrädde och schalottenlök som serveras med vegobacon, kokosrippel och toast! Enkel men värmande mat en lite kyligare höstkväll! Passar perfekt att bjuda på om man får besök, eller i mindre portioner som en rustik förrätt! 
 
Här kommer receptet: 
 

Enkel kantarellsoppa med Baconströssel och Getosttoast

4 port

 

Soppa:
400 gram färska kantareller
4 schalottenlökar
2-3 msk kokosolja
1 stor nypa havssalt
5 dl havregrädde ”i mat”
3 dl valfri neutral växtbaserad mjölk ex mandelmjölk eller havremjölk (inte kokosmjölk på grund av smaken)
2 msk kantarellfond
salt

Tillbehör:
1 pkt vegansk ”a la bacon” (finns i frysdisken)
2 dl kokosgrädde
1 nypa flingsalt

Toast:
8 skivor formfranska eller annat vitt bröd (vanligt el glutenfritt)
150 gram Oatley ”på mackan”
1/2 liten rödlök
ca 30 gram ruccola
lönnsirap eller agavesirap
Valfri vegansk ost som smälter bra
Rapsolja till stekning

 

Instruktioner
Dela svampen i mindre bitar, finhacka löken och stek mjuka i rapsolja tillsammans med saltet, fortsätt fräsa till vätskan gått ur svampen. Rör ner övriga ingredienser till soppan och låt den bli varm. Drag kastrullen från plattan och mixa soppan slät. Låt den sedan koka upp och smaka av med salt, späd med mer havregrädde om den känns för tjock.

Följ anvisningarna på paketet för ”a la bacon”, stek dem knapriga i rapsolja och låt dem sedan rinna av i en sil. Rör samman kokosgrädden med lite flingsalt, smaka av så att den känns balanserad men ganska neutral i smaken

Skiva rödlöken till toasten tunt, skär bort kanterna på formfranskan och bred ett lager”på mackan” på varje brödskiva, ringla lönn- eller agavesirap över brödskivorna samt fördela rödlök och ruccola ovanpå hälften av brödskivorna. Avsluta med en skiva valfri vegansk ost (kan uteslutas) och para sedan ihop dem med två och två. Grilla i smörgåsgrill eller stek i grillpanna. Dela varje toast i två delar.

Servera soppan med baconströssel, kokosgrädde och toast.

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

18 Comments

  1. Svara

    Småstadsfrun

    2 september, 2014

    En riktig höstlunch! Gott och enkelt. Hoppas på att se mer snart!

  2. Svara

    yasmine mamma till dennis

    2 september, 2014

    ser ju så mumsigt ut
    kram

  3. Svara

    Elin Larsson

    2 september, 2014

    Såg sjukt gott ut!!

  4. Svara

    Ekenäsliv

    2 september, 2014

    mmmmm, så gott! Älskar soppa och kantareller.
    O det är ju bara så gott med soppa när man är sjuk.
    Undrar om resten av familjen vill ha det imorogn tro? 🙂
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

  5. Svara

    Lena i Wales

    3 september, 2014

    Vad gott! Här i Wales har vi inte så mycket svamp att plocka. Känner ingen som säjer att de ska ut i svampskogen, som man gör i Sverige. Får lite "hemlängtan" när jag ser din läckra soppa!

  6. Svara

    Inger - Soldat Rymans Stugor

    3 september, 2014

    Underbara bilder som vanligt, hur är det bara möjligt att få alla maträtter att se helt gudomligt goda ut<3

  7. Svara

    Elin

    4 september, 2014

    För någon som fått just kantareller som craving under graviditeten så ser det här alldelles himelskt ut! Jag döööör!

    • Svara

      Mary

      16 september, 2014

      Hihi, perfekt då ju! 😉

  8. Svara

    Sabina

    4 september, 2014

    Det här låter helt fantastiskt gott!

  9. Svara

    Anonym

    5 september, 2014

    Skulle mer än gärna vilja ha det här i min mage ikväll 😉

    //hundredkitchenstories.blogg.se

  10. Svara

    Felicia

    6 september, 2014

    Ser jättegott ut!

  11. Svara

    Linda

    6 september, 2014

    Oj så gott det lät!

  12. Svara

    LIENE

    8 september, 2014

    Ser jättegott ut!

  13. Svara

    Elva

    18 september, 2014

    Snyggt! Som alltid. Känns lite tjatigt, men du tar himla fina bilder. 🙂

    • Svara

      Mary

      19 september, 2014

      Tack snälla du, det är verkligen inte tjatigt med att få positiv feedback från besökarna, det ger energi att blogga vidare och värmer själen <3 <3 <3

  14. Svara

    Angelica

    3 december, 2014

    Hej,

    Läste om denna soppa tidigare och tänkte att denna måste jag göra någon dag! Mina föräldrar kommer på besök på lördag så då passar det alldeles utmärkt att göra soppan till lunch, men en liten fråga, om man inte får tag i färska kantareller, kan man istället ta konserverade eller torkade? och isåfall hur mycket behöver man då? Tacksam för svar innan helgen 🙂

  15. Svara

    Angelica

    4 december, 2014

    Strålande, tusen tack för ditt svar 🙂

    Trevlig helg!

LEAVE A COMMENT