EKOLOGISKA OCH TILLSATSFRIA KRYDDOR FRÅN SPICEMASTER

Utan kryddor skulle matlagning och bakning vara ganska tråkig, eller vad säger ni? Själv älskar jag att använda mig av färska kryddor så långt det går och odlar även själv i liten skala för att torka och använda mina egna kryddor i alla fall en bit in på vinterhalVåret. Men eftersom vi ännu inte har en stor trädgård med ett fantastiskt växthus, så måste jag även köpa en del kryddor från butiken. 
 
Och det gör mig faktiskt lite besviken, ja när jag läser på baksidan av vissa kryddburkar. Främst är det kryddblandningarna jag pratar om, de där färdiga mixerna som innehåller enormt mycket salt. Exempelvis innehåller en av mina absoluta favoritkryddor 37% (!) salt. Ja, det VAR min favoritkrydda fram tills jag upptäckte saltinnehållet.  För sakta men säkert så vänjer sig gommen med saltet och vi tillsätter bara mer och mer salt, något som inte alls är bra för våra kroppar och som för vissa människor till och med kan vara skadligt. 
 
Jag vet inte hur det ligger till med er, men jag vill ha kryddor fria från tillsatser av olika slag. Inget salt, inga smakförstärkare eller annat onödigt. De får gärna vara ekologiska också om du frågar mig. 
 
 
Därför blev jag otroligt glad när jag upptäckte Spicemasters kryddor, som för mig var något helt okänt för bara några månader sen, som inte bara är ekologiska men dessutom helt tillsatsfria. Ja vad mer ska man säga. Gör som jag om ni är tveksamma, köp en burk paprikapulver från valfritt företag och köp sedan paprikapulver från Spicemaster. Titta på färgen och öppna burken och dofta på kryddan. Ja jag vet inte vad ni använder för kryddor där ute i vårt avlånga land men för mig var skillnaden enorm! 
 
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

10 Comments

 1. Svara

  Karin

  3 september, 2014

  Jag håller med dig, ekologiskt vill jag gärna att det ska vara. Härligt att se att det börjar komma lite kryddor också, som smakar det de ska och inte bara salt då 🙂

 2. Svara

  Gabriella

  3 september, 2014

  Jag försöker också välja ekologiskt så långt det går! Blev nyfiken på dessa kryddor, vart kan man köpa de tro?

 3. Svara

  malincatrin

  4 september, 2014

  Och snyggare burkar också, än de kryddor vi brukar köpa. Tänker inte så mycket på vad kryddorna innehåller, trodde att alla kryddor utom mixar va rätt "rena". Något att tänka på härdanefter.

 4. Svara

  A-mamman

  4 september, 2014

  Tack för ett bra tips! Jag köper LCHF-klubbens tacokrydda för att slippa bla glutamat, men tyvärr är den lite för spicy för mina barnsliga smaklökar.

 5. Svara

  Anci

  8 september, 2014

  Har sett dessa på olika bloggar, men aldrig sett dem i mataffärer. Var får man tag på dessa egentligen ?

 6. Svara

  Frida - hälsofreak till mamma

  8 september, 2014

  Åh vilken härlig blogg du har! Blir hungrig och sugen på fika:)

 7. Svara

  emma

  9 september, 2014

  grymma bilder!

 8. Svara

  Emma

  13 april, 2017

  Fantastiskt! Flera år sen detta skrev men blev så glad att hitta din blogg med dessa kryddor. Tack!!

LEAVE A COMMENT