ATT JOBBA I TOSCANA

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Förstår ni om jag säger att det här är en helt oredigerad bild och att alla bidler i inlägget är mer el mindre oredigerade. 

Men ändå…
 
 
Kanske borde jag börja med att försöka beskriva hur vackert det är här. Den otroligt vackra och rustika Toscanska villan med utsikt över de lummiga kullarna  och rad efter rad med vinstockar. Hur det känns att bo här i fantastiska och mysiga rum med gamla knarriga trägolv, tjocka takbjälkar och spröjsade fönster med utsikt mot de böljande fälten. 
 
 
Hur det ständigt är uppdukat åt oss nere i matsalen. Frukt, snacks, mat, dryck och så klart vin finns alltid tillgängligt för den som vill. Kanske borde jag försöka beskriva värmen, vänligheten och omtänksamheten hos människorna här, som varje dag fullkomligt sköljer över oss…
 

Kanske borde jag försöka beskriva de små snåriga och magkittlande serpentinvägarna eller de fantastska små stenhusen som ligger utströsslade på de höga kullarna och som omsluts av blommor och klätterväxter.

De djupa dalarna där morgondimman ligger som ett tjockt lummigt täckte över både oss och naturen och allt blir liksom mjukare, lummigare, tystare. Och på något sätt kommer den där, mitt i dimman, känslan av att verkligen vara här och nu i stunden. Att njuta till 100%

 
Eller så borde jag börja med att berätta om den goda maten och det fantastiska vinet, upplevelserna, filminspelningen, asgarven, den ständiga idétillströmningen, de långa middagarna, Baronen och om vänskapsbanden som knyts. 
 
 
Eller kanske om hur magiskt det är när solens strålar börjar värma upp luften och jorden, hur morgondimman så sakta lättar och vi ser allt mer av det fina runt omkring. 
 
 
Och hur det plötsligt har klarnat upp helt och slottet står där, i all sin pampighet. Mitt mellan böljande sluttningar, vinrankor och vinstockar mot den klarblåa himlen. 
 
 
Men inget känns nog, orden räcker liksom inte till. Att få jobba med det här, i den här miljön, med underbart duktiga människor. Orden känns helt enkelt fattiga och platta.
Men kanske förstår ni ändå. 
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

31 Comments

 1. Svara

  A-mamman

  12 september, 2014

  Toscana är underbart!
  Min favoritfärg är grönt och man får ju sitt lystmäte i det böljande, frodiga landskapet. Jag såg en bild på dig på Emmas blogg – mycket fin. Du såg så smal ut, är det genom 5:2? P.S. Du är inte fin för att du är smal, det är två olika iakttagelser.

 2. Svara

  Ekenäsliv

  12 september, 2014

  Som Björn Gustafssoon skulle säga: "Living the dream, living the dream!"
  Och som jag skrev till Emma, man vill verkligen hoppa in i bilderna och bara vara där…
  Njut njut njut!
  Kram Anna

  • Svara

   Mary

   12 september, 2014

   Hihi, yuo yup yup! 😉 Njuter och försöker vara närvarande till 100%. Man landar verkligen mjukt här, rent mentalt alltså! Stor kram på dig!

 3. Svara

  GladMamma

  12 september, 2014

  Er vel bare en ting å si: NYT!

 4. Svara

  Lena

  12 september, 2014

  Fattar nog. Lite i alla fall. Ser galet läckert ut det där stället!

  Kram Lena

 5. Svara

  Nikaia

  12 september, 2014

  så fint!

 6. Svara

  Ann-Marie

  12 september, 2014

  Ända sen jag såg filmen Under Toscanas Sol har jag velat resa dit, sen läst jag en bok om Toscan som förstärkte min känsla att vilja åka dit och du ger mej ännu en anledning till att komma till Toscana! Jag SKA dit! Underbara foton! Nu ska jag kika in hos Emma också.

  Mvh Ann-Marie

 7. Svara

  JennyÅ

  12 september, 2014

  Älskade Italien! Det pittoreska, vackra, charmiga och excentriska! Som jag längtar dit när jag ser dina bilder!
  Kram,
  Jenny

  • Svara

   Mary

   16 september, 2014

   Ja, det var verkligen fantastiskt! Längtar redan tillbaka 😀

 8. Svara

  Johanna

  12 september, 2014

  Jättefina bilder!

 9. Svara

  Cecilia

  12 september, 2014

  Jättefint! Vad heter stället som ni bor på?

 10. Svara

  Emschen

  12 september, 2014

  Känns du hör hemma där!
  Kanske en smekmånad där….
  Kram

 11. Svara

  Jennifer

  12 september, 2014

  Så härligt!!! Jag ska också resa dit någon gång… Har alltid älskat Italien, fast jag aldrig varit där. Men nu ska vi snart åka till Sicilien! 😀 Hoppas få uppleva lite av det du skriver om, längtar!

 12. Svara

  Amanda Jona [SPONTAN]

  13 september, 2014

  Alltså åh så vackert!

  • Svara

   Mary

   16 september, 2014

   Det var det!! 😀

 13. Svara

  Viktoria

  13 september, 2014

  Ursäkta att jag stör (även om det kan vara lite roligt med kommentar :D), jag går tredje året på gymnasiet och gör en marknadsundersökning för mitt UF företag och skulle uppskatta ifall du kunde svara på några frågor. Enkäten tar mellan 1-2 min 🙂 http://www.enkät.se/survey.php?pid=14373&mpid=8ec35030e881718898d51650293db45b

  Härliga bilder! 😀

 14. Svara

  Elin

  14 september, 2014

  Underbart vackert, man kanske skulle ta och pallra sig iväg till Toscana någon gång!

 15. Svara

  Marja - Baka Sockerfritt

  14 september, 2014

  Åh, det låter helt underbart! Och fantastiskt vackert!

 16. Svara

  Jenny

  14 september, 2014

  Åh ser helt underbart ut!

 17. Svara

  Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

  14 september, 2014

  Vad vackert!

  • Svara

   Mary

   16 september, 2014

   Ja, det var helt fantastiskt där!! Väl värt en resa snart igen tror jag bestämt!

 18. Svara

  Anonym

  17 september, 2014

  Ser helt ljuvligt ut, vilket ställe! 😀

 19. Svara

  Annette Juhlin

  6 juli, 2015

  Underbara bilder ♥ Vi har precis kommit hem från tio dagar i Toscana, och jag har velat åka tillbaka varenda dag sedan vi kom hem. Just de där kullarna och dalarna, cypressalléerna, pinjeträden, maten… Man mår bra ända in i själen. En klyscha, men det är precis så det känns. Jag har börjat lägga ut inlägg i min egen blogg med bilder från Toscana, och det gör att man längtar ännu mer.
  Tack för en fin och inspirerande blogg, glad att jag hittade hit (genom att googla på Toscana).

LEAVE A COMMENT