0
11 In Drickbart

RAW GRÖNSAKSJUICE TILL FRUKOST

Vissa perioder dricker jag mycket raw grönsaksjuice till frukost. Ofta med en skiva grovt rågbröd med mosad avocado till, men ibland bara juicen som den är rakt upp å ned. Då skulle nog portionerna nedan vara en portion bara till mig. Det är ett bra sätt att börja dagen på. Full med vitaminer och antioxidanter och perfekt för den som inte är sådär superhungrig på morgonen. 
 
Broccoli är fullproppad med både vitaminer och mineraler och är otroligt nyttigt. Den innehåller bland annat rikligt med C-vitamin, Järn, B-vitaminer, A-vitamin, kalcium och fibrer och tillsammans med spenat  som innehåller mycket Järn samt A- & C-vitamin får man en ordentlig ”vitaminboost”. Järn och C-vitamin gör dig piggare och A- & C-vitamin är även starka antioxidanter.
 
Kör ner vad du har hemma men försök få med grönsaker och frukter med så mkt olika färger som möjligt så är du ”home safe”. 
 
Här kommer receptet! 
 
Vitamininjektion till frukost – Färskpressad juice på Morot, Broccoli, Spenat, Äpplen och Apelsin
 
2 stora morötter
2 röda äpplen
2 apelsiner (eller 1,5 dl färskpressad apelsinjuice)
buketter från 1 broccoli
1 stora näve färsk spenat
 
 
Instruktioner
Kör allt genom råsaftcentrifugen, servera genast. 
 
 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Jessica
  30 maj, 2014 at 09:04

  Man borde ha en jospress 🙂

 • Reply
  Katarina
  30 maj, 2014 at 10:55

  Väldigt fräscht och gott! Och så är det väldigt nyttigt. Vi köpte vår råsaftcentrifug för tre veckor sedan och vi har använt den varje dag 🙂 Jag har ingefära i nästan alla juicer 🙂 Kram fina du!

 • Reply
  Sandra
  30 maj, 2014 at 15:53

  Härligt, låter smarrigt.

 • Reply
  Linnéa
  30 maj, 2014 at 16:46

  Hej! Låter gott! Undrar lite över hut det blir när man kör spenat och liknade i råsaftcentrifugen? det är ju så mycket som försvinner? 🙂

  Linnea

 • Reply
  Suss - Hemma på Sjuan
  30 maj, 2014 at 21:56

  Så gott o nyttigt! Dessa chiafrön som du skriver om i förra inlägget måste jag testa. Mycket matnyttigt här inne, kram Suss

 • Reply
  Anonym
  31 maj, 2014 at 11:30

  Det lät gott 🙂

 • Reply
  Ulrika
  1 juni, 2014 at 09:37

  Låter jättegott och nyttigt! Ett par synpunkter har jag dock;

  De flesta av de vitaminerna du nämnde kan endast tas upp i kroppen tillsammans med fett. Dvs om du inte äter macka med smör eller något annat fettigt så kommer du inte få i dig alla de härliga vitaminerna trots allt.

  Antioxidanter har faktiskt ingen bevisad effekt. Det är olagligt i EU enligt EFSA att skriva på en produkt att det ger några hälsomässiga förmåner för att den innehåller antioxidanter, just för att av alla försök som görs så finns det ingen som faktiskt kan bevisa att det funkar. Bara något att tänka på! 🙂

 • Reply
  Cecilia
  16 augusti, 2014 at 02:53

  Älskar alla dina bilder och härliga recept och idéer!
  Undrar bara vilken sort/vilket märke din råsaftcentrifug är? Har tittat på flera olika men vill ha en som verkligen gör jobbet och ändå är någorlunda "smidig" och inte tar för stor plats.

  Cecilia

 • Leave a Reply