0
82 In Hållbarhet

VEGETARISKT BOKTIPS: DET GRÖNA SKAFFERIET

 

Grön mat är både gott, enkelt och hälsosamt för alla. För planeten, för djuren och för hälsan. En kokbok som definitivt visar hur enkelt den gröna maten är, är Karoline Jönssons bok ”Det Gröna Skafferiet”. Med otroligt estetik och passion delar hon med sig av allt från söta till salta recept, hur man gör eget te och gör lemonad på björkblad. Ja ni hör ju! 

 
Ett hett boktips för den som vill fördjupa sig i magiskt god och grön matlagning!  
 
 
 

You Might Also Like

82 Comments

 • Reply
  LIVSGLITTER
  2 maj, 2014 at 09:40

  Oho, vill gärna vara med och tävla om ett exemplar!

  Behind the scenes är alltid kul att få se, blir en mer personlig känsla i det hela tycker jag, men annars så tycker jag faktiskt att din blogg är alldeles perfekt som den är, en fin blandning av allt fint & gott liksom ;D

  Kram L

 • Reply
  Jessica
  2 maj, 2014 at 09:42

  Bortsett från allt fint & gott du visar oss här skulle jag vilja se lite glutenfria recept & lite mer behind the scens bilder 😀

  Ville bara tillägga att du har en fantastisk blogg! ♥ ★

 • Reply
  Therese
  2 maj, 2014 at 09:44

  Eftersom jag själv är vegetarian så vill jag gärna ha mer vegetariska tips; recept, restauranger osv. Överlag så är recept roligast att läsa men då gärna med en "bakgrundsstory" om när du lagade maträtten, hur den smakar osv och inte bara själva receptet. En blandning av långkok, lättare rätter och efterrätter tycker jag är bra 🙂 Skulle vara superkul att vinna den där kokboken!

 • Reply
  Ulrica - Från sött till salt
  2 maj, 2014 at 09:49

  Hallå!

  Jag är precis som du en selektiv köttätare. Ekologiskt och närproducerat är ju att föredra och när det gäller det helvegetariska så försöker jag lära mig att komma in i tänket. Själv är jag uppväxt med föräldrar som inte höll på så mycket med grönsaker och jag vill själv inte passa vidare det synsättet till min dotter.

  Jag skulle gärna se mer av "behind the scenes" för det är alltid roligt (speciellt som jag är fotointresserad). Det skulle även vara väldigt givande att få tips och trix på hur man kan få till grillkänslan på maten även om man inte har just en grill. Varje sommar deppar jag över att vi bor i lägenhet och inte har möjlighet att grilla. Alla recept vid den här tiden bara talar om hur man lagar maten på grillen, men utelämnar hur man får bästa resultat av samma rätt i ugnen. Let’s face it, alla har inte tillgång till kolgrillen liksom.

  Sen undrar jag om du kommer ha någon form av foto-work shop någon gång. Jag ställer mig nämligen gärna först på listan på den. Både när det gäller det "mörka" och det "ljusa" bildspråket.

  Ha en fin helg.

  Kram Ulrica

 • Reply
  Felicia
  2 maj, 2014 at 09:52

  Att få den boken skulle ju vara underbart! Har inte någon vegetarisk bok än och nyss börjat smått övergå till vegetarisk mat hemma.

  Skulle vara jättekul att få se mer av vad du äter för vegetariskt kan tänka mig att du har massa härliga recept! Och att få se lite mer behind scenes på när du fotar skulle vara så kul. Lite mer tips på hur man lyckas med bra bilder och sånt

  Ha det bra kram

 • Reply
  Jenny
  2 maj, 2014 at 09:59

  Vegetariskt och fisk! Du har en blogg man blir glad av 🙂

 • Reply
  Rania
  2 maj, 2014 at 10:05

  Jag är absolut med och tävlar om denna fina bok! Försöker äta vegetariskt nån gång i veckan och vara mer selektiv i valet av kött så vore super med lite vegetariska recept och inspiration!

  Tycker du verkar ha en bra blandning olika bakat och maträtter, men behind the scenes och bilder från själva processen (händer som vispar, hackar m.m) är alltid uppskattat! Kanske en film nån gång? 😀 det kanske vi kan pröva göra, svårt att filma själv.

  Kram och ha en toppenhelg!

 • Reply
  Isabelle
  2 maj, 2014 at 10:16

  Jag blir alltid så inspirerad av din blogg, du äger!
  Jag älskar att laga mat men framörallt äta maten, och jag gör det mer och mer här hemma. Mina föräldrar är verkligen fast i samma maträtter som falukorv, makaroner, pannkaka, fiskpinnar och köttfärssås. Jag som älskar all möjlig mat tycker att det är jättetråkigt och försöker laga så mycket som möjligt själv för att få njuta av god mat både för kropp och miljö. Tillsammans med lite tårtor, glass och efterrätter såklart! 😉
  Vi äter aldrig vegetariskt förutom om jag lagar det och det skulle vara superkul att vinna boken för mer vegetarisk inspiration! Än så länge har jag mest bakböcker 🙂

  Jag skulle gärna vilja läsa mer av vad du äter till vardags, lite goda rätter du svänger ihop sådär! Lite mer vardagsinblick om man säger så 🙂 Men du får inte sluta med alla dina fantastiska bakverk och desserter!

  Kanske lite tips på vilken rekvisita du har och så, tallrikar, fat, burkar och glas m.m. skulle va kul!

  Hoppas på det bästa!

  Kram Isabelle

 • Reply
  Pysselbolaget
  2 maj, 2014 at 10:18

  Jag vill se mer av dig, Mary! Lyssnade på och träffade dig på Stora Bloggdagen förra året och ser gärna mer om vad du gör, hör gärna mer om vad du tycker och tar gärna emot tips på utflyktsmål, råvaror och annat.

 • Reply
  Catarina Davidsson
  2 maj, 2014 at 10:31

  Den boken skulle passa mig som handen i handsken. Jag älskar dina bilder och skulle gärna vilja se lite mer behind the scenes. Lite fototips kanske?
  Ha de gott. Kram, Catarina

 • Reply
  Kristina Malm
  2 maj, 2014 at 11:05

  Jag gillade ditt inlägg om bröd senast, det med lingon och groddar som fick ligga över natten. De tipsen om glutentrådar m.m som för dig kanske är självklara gjorde stor nytta för mig när jag skulle baka. Så jag skulle vilja se mer av sådana grymma tips! Helt underbar blogg, har bakat och lagat mycket med hjälp av dina recept.

 • Reply
  elin
  2 maj, 2014 at 11:11

  Älskar din blogg redan som den är och jag inspireras speciellt av dina underbart fina bilder. Som det fotograf jag är skulle jag gärna vilja se nått inlägg om hur du tänker kring en fotografering av ett bakverk i både ord och bild. Du är min största inspirationskälla när det kommer till just matfotografering. Men skulle även vilja se fler av alla fina underbara recept! 😀

 • Reply
  LisensFoto
  2 maj, 2014 at 11:26

  Jag skulle gärna se mer av enkla tårtor och kakor som inte kräver så mycket tid eller ingredienser. Älskar din blogg, och framförallt dina bilder!

 • Reply
  Malin - stjärnflocka
  2 maj, 2014 at 11:36

  Åh vilken bra tävling!!! Min som har nyss blivit vegetarian och jag försöker äta mer vegetariskt och just på "mitt gröna skafferi" har jag hittat några riktigt bra recept! 🙂
  På bloggen skulle jag vilja se mer roliga nya bakverk och gärna lite bakom kulisserna;)
  Stor kram
  Malin

 • Reply
  bara anna
  2 maj, 2014 at 11:38

  Den boken är jag nyfiken på, den vill jag gärna vara med och tävla om!

  Som egen företagare tycker jag det är extra kul när du skriver om ditt företag och jobbet bakom det hela. Kommer dina uppdrag till dig eller får du marknadsföra dig mycket?

  Ha en bra dag!

 • Reply
  Sabina
  2 maj, 2014 at 11:47

  Verkar vara en grymt härlig bok!
  Jag skulle vilja se mer enkla (men ändå lyxiga/goda) vardagsrätter. En rätt man skulle kunna slänga ihop en helt vanlig tisdag exempelvis 🙂

 • Reply
  Åsa K
  2 maj, 2014 at 12:02

  Du har en underbar blogg med tjusiga skapelser, fina bilder och bra texter. Jag övergår mer och mer till ekologiska matvaror och ett mera medvetet mattänk. I och med det blir intresset för vegetariskt också större.

  I din blogg skulle det vara intressant att se lite vardagsmat/bak.

 • Reply
  Malin A. Fridh
  2 maj, 2014 at 12:26

  Har blivit väldigt intresserad av naturlig mat, utan tillsatser och raffinerade produkter. Som rawfood, fast man fortfarande kan värma maten över specifika temperaturer. Något sådant hade varit jättekul att se! gärna vegetariskt också. Vi får i oss så mycket konstigt i dagens läge, utan att ens vara medvetna om det. Jag tror att många tycker att utbudet är så smalt när det kommer till riktig och bra mat, att man bara äter salladsblad och inte blir mätt. Jag är mer än säker på att människor kan få upp ögonen för ekologisk och hälsosam mat om det lyfts fram på ett enkelt, bra och varierat sätt, och jag är övertygad om att du har all kapacitet i världen att göra det!

 • Reply
  Eva I
  2 maj, 2014 at 12:28

  Jag följer både din och Det gröna skafferiets blogg. Båda är väldigt inspirerande och jag börjar så smått fundera på att starta en egen blogg. Jag vill gärna läsa mer om matfotografering och styling. Jag har varit vegetarian i flera år, men vill gärna utmana mig lite i köket genom att laga mer raw food, glutenfritt och veganskt.

 • Reply
  Emma Bengtsson
  2 maj, 2014 at 12:35

  Jag fullkomligt ÄLSKADE din chiliskola – och skulle gärna vilja se mer av det med andra sorters frukter, grönsaker eller dylikt. Både vad gäller smak, men även användning!

 • Reply
  phocusen
  2 maj, 2014 at 13:21

  Behind the sceans vore väldigt roligt att se. Jag älskar sånt. Kram

 • Reply
  sofie
  2 maj, 2014 at 13:51

  Den är helt underbar den boken och jag VILL HA!!
  Mer på bloggen…hmm…kanske enklare bakverk som småkakor. Det gillar jag både att äta och baka. Går snabbt och lätt, håller länge och kul att bjuda på.

 • Reply
  Gabriella
  2 maj, 2014 at 13:57

  Åh en så spännande bok!

  Jag tycker personligen att din blogg som det är redan har ett väldigt brett (och bra!) utbud av många olika typer av rätter men om jag måste säga något så skulle det nog vara att jag hemskt gärna ser mer av recept på svensk husmanskost!

  Jag älskar allt som har med mat och olika slags matkulturer att göra och har själv bakgrund i mellanöstern. Hos oss är just maten en så stor del av kulturen och därför (då jag är född i Sverige) känns just den svenska matkulturen också väldigt viktig för mig. Förutom halvdan skolmat kan jag inte säga att jag exponerats för så mycket av svensk husmanskost och det är något jag hade velat ta del och se mer av! 🙂

 • Reply
  Frida
  2 maj, 2014 at 14:19

  Jag hade uppskattat om du hade bloggat lite om recept på nyttigheter som är i fokus. Exempelvis chia frö, grönt te pulver, krokodils osv.

 • Reply
  Linnéa
  2 maj, 2014 at 14:35

  Hej! Jag skulle vilja se mer bakverk, liksom fika-kakor, för jag ÄLSKAR att fika! (I och för sig, vem gör inte det?) Bakade pistachbullarna igår – så goda!

 • Reply
  Anonym
  2 maj, 2014 at 15:39

  Videos som visar hur man gör tårtblommor. Mer karamlltillverkning och praliner ❤ Mvh/ Helena Ström

 • Reply
  Eva
  2 maj, 2014 at 15:49

  Hej!
  Jag vill gärna vara med och tävla!
  Jag ser gärna mer av vegetariska rätter och även olika inläggningar.
  Ha en fin helg!
  Eva

 • Reply
  Amanda Nilsson
  2 maj, 2014 at 17:15

  Hejsan!

  Underbar tävling! Jag har nämligen växt upp i en köttfamilj, där det ska vara söndagsstek, fläskfile och potatisgratäng, köttbullar med potatis och sås osv. Dock är jag det svarta fåret som hellre vill ha grönt och böner istället för kött.

  Därmed skulle denna boken vara perfekt eftersom jag kanske kan få upp ögonen för det vegetariska även hos min familj, vilket skulle både gynna deras hälsa och miljön. Att kanske visa att det inte enbart behöver vara trist och tråkigt med en vegetarisk måltid och att det kan vara spännande att testa något nytt.

  //Amanda

 • Reply
  Agnes
  2 maj, 2014 at 17:21

  Skulle verkligen uppskatta recept för t.ex. studenter, som har en väldigt begränsad budget. Alltså recept som är goda men kostar lite! Vore fantastiskt. 😀

 • Reply
  Maria Nilsen
  2 maj, 2014 at 17:36

  Älskar att läsa dina texter o se på dina vackra bilder, förstår inte hur du får ihop det. Hos oss är våra tonåringar vegetarianer, jag älskar kött och min man är gluten och laktosintolerant, en härlig blandning. Tycker att det alltid är en fråga om vad vi ska äta till middag så middagstips som går hyfsat lätt och fort vill jag gärna se, kram!!

 • Reply
  malincatrin
  2 maj, 2014 at 17:57

  Oh jag skulle vilja få tips på enkla men nyttiga bakverk, få en liten ny tvist på det är "onyttiga" som är så svårt att motstå.. Tänker mig recept som är både gluten- och laktosfria samt utan socker eller konstgjort sötningsmedel. Eller varför inte fler vegetariska recept? Jag och min sambo har bestämt oss för att äta vegetariskt 1-3 dagar i veckan och vår inspiration är typ lika med noll: brukar bli grön ärtsoppa eller en vanlig sallad..

 • Reply
  Amanda Andersson
  2 maj, 2014 at 18:35

  Frukostrecept och dekadenta bakverk lät inte helt fel! Generellt tycker jag att det ska vara mycket bilder, man kan inte få för mycket fina bilder på mat. Som de där på den nakna tårtan med körsbärsblom som du la ut … Det är ju så att det vattnas i munnen bara jag tänker på det.

 • Reply
  Sara Eriksson
  2 maj, 2014 at 18:48

  Hej!
  Jag skulle gärna vilja se mer av hur du gör för att få så fina bilder, bl.a. vilka redigeringsprogram du använder =)
  Tack för en toppen blogg!

 • Reply
  Annelie / blomsterochbakverk
  2 maj, 2014 at 19:35

  Men åååhhh … den här boken önskar jag mig verkligen! Ni är båda stora inspiratörer. Det skulle vara kul om du provade lite mer raw food-desserter, lite mer hälsosamma alternativ. Kanske du kan plocka fram den gamla veganen inom dig 😉 Håller tummarna!

 • Reply
  Annas Tårtor
  2 maj, 2014 at 19:42

  Hej!
  Inte ofta jag medverkar i bloggtävlingar men nu kan man ju lixom inte riktigt låta bli 🙂

  Jag är lite inne på goda krämiga soppor just nu så det skulle jag gärna se fler spännande recept på.

 • Reply
  Åsa Olsson
  2 maj, 2014 at 20:22

  Hejsan! Jag önskar få veta mer om att äta ekologiskt och kanske mer vegetariskt, kanske inkludera fisk o fågel bara i maten. Anledningen är att jag har fått två barnbarn och nu äntligen vaknat upp och insett att vi behöver sanera vår mat och vår omgivning och jag vill försöka ge dem det bästa jag kan. Har också börjat sanera mitt hem från plaster och annat onyttigt. Jag hoppas att det är som dom säger "bättre sent än aldrig"

 • Reply
  Jonna
  2 maj, 2014 at 20:52

  Mer lätta snabba vardagsrätter utan så mycket speciella ingredienser, sen är ju vegetariska recept alltid uppskattat både av mig och miljön så satt säga. Om jag vinner detta kommer jag ju dock inte behöva så mycket gröna recept på ett tag iaf hehe.. 😉

 • Reply
  Socker, vanilj och en skvätt grädde
  2 maj, 2014 at 21:13

  Vilken fin bok, klart jag vill vara med och kämpa om den.
  Tycker vi äter för mycket kött så en massa inspiration tas tacksamt emot.
  Har hängt med på din blogg ett tag och sett hur du gjort det ena godare än de andra. Har testat många av dina recept med bra resultat. Du tar fantastiska bilder som verkligen gör rätten rättvisa.
  Det jag skulle vilja se mer av är just ditt arbete som matstylist. Hur gör du och varifrån hämtar du din inspiration. Tips på hur man tar fina bilder av mat.

  Tack än en gång för en trevlig och inspirerande blogg❤️
  Kram

 • Reply
  viktor hagström
  2 maj, 2014 at 21:37

  Jag skulle vilja se lite mer recept på glass, parfait och svenska bär! Det va allt från mig tackohej

 • Reply
  Linnéa Johansson
  2 maj, 2014 at 22:28

  Tipsa gärna om vart man hittar fina pajformar, glasburkar och ja fint husgeråd fullt med kvalité. Vad använder du? Sen kanske visa hur man kan göra saker hemmagjort istället för allt som finns färdigt i affären, eller kanske i pulverform osv. Hittade hit för ett tag sedan och gillar verkligen bloggen. Lite "behind the scenes" och lite mer personligt lite då och då skadar inte heller. Kram!

 • Reply
  Elisabeth
  3 maj, 2014 at 00:41

  Du som kan få en att sucka längtansfullt över ett recept på brysselkål – flera vegetariska läckra recept! Gärna enkla och med din fina hänsyn till råvaran. Det mår alla gott av!
  Tack för en underbar blogg och härliga instagramsidor!

 • Reply
  Andrea
  3 maj, 2014 at 07:15

  Jag äter inte vegansk men jag tål inte ägg och smör så jag skulle gärna se mer kak-och tårtrecept utan dessa och utan alla dessa konstiga ersättningsmedel så klart.
  Kram
  Andrea

 • Reply
  Lena Ede
  3 maj, 2014 at 07:39

  Du gör det svårt, jag tycker din blogg har allt jag vill ha i bakningsväg.. Men är det nått jag vill se mer av så är det väl då nått med maräng, sommar-pajer, och en kul grej är att se recepten (how to-delen) berättas med bilder! 🙂
  Tack för en fantastisk blogg! Kram

 • Reply
  Linnea
  3 maj, 2014 at 09:01

  Jag skulle så gärna vinna denna boken!! Tycker den påminner om din blogg med bildkvaliteten och goda recept. Något jag skulle vilja se mer av på din blogg är vegetariska vardagsrecept; enkla och ganska snabba men fortfarande med dina grymt fina illustrationer och din stil på matlagning!
  Vill passa på att tacka för en riktigt bra blogg som alltid ger mig massor med glädje och inspiration! Stor kram!

 • Reply
  Jenny
  3 maj, 2014 at 10:20

  Jag vill också vinna! Jag har också haft vegetariska perioder, idag äter jag gärna vegetariskt men är inte vegetarian, däremot köper jag enbart svenskt kött och tittar alltid efter krav, ekologiskt fairtrade osv vare sig det gäller kött eller annat.

  Jag vill alltid se mer av choklad! Kan inte bli för mycket av bakverk, efterrätter osv.

  /Jenny

 • Reply
  Marika
  3 maj, 2014 at 12:20

  Åh, skulle hemskt gärna se mer av just vegetariskt i bloggen. Inspireras alltid av dina bilder och smaker på det du gör. Eftersom att vegetariskt verkligen är bra vore det ju himla trevligt att se lite av dina recept och bilder på just det – så blir man mer inspirerad liksom.

 • Reply
  Julia
  3 maj, 2014 at 13:32

  jag vill gärna se mer behind the scenes från ditt jobb och tips/stories om hur du tagit dig dit som matstylist! det är nämligen mitt drömjobb 🙂

 • Reply
  Mikaela
  3 maj, 2014 at 18:34

  Underbar och inspirerande blogg!

  Jag skulle gärna ha lite mer vegetariska recept med fina bilder, och dina underbara texter. Eftersom jag äter med ögat så faller jag för din recept och vill testa alla. Försöker dock prova mer vegetariskt och skulle därför tycka det vore riktigt trevligt om det dök upp lite mer vegetariskt.

  Men tack för all inspiration du ger!

 • Reply
  Marie L-m
  3 maj, 2014 at 21:33

  Är alltid på jakt efter nya vegetariska recept!
  Enkla, goda och inte alltför tidskrävande
  vardagsrecept, önskas! Som vegetarian
  är det alltid spännande med nya idéer
  och infallsvinklar, tack

 • Reply
  Linda
  3 maj, 2014 at 23:57

  Jag har varit vegetarian i många många år och har kommit in i en period när jag inte kan komma på så mycket variation i min matlagning, det blir ofta samma gamla mat om och om igen, så lite nya fräscha idéer hade inte suttit fel.

  Nu när det blivit vår och går mot sommar hade jag gärna sett lite recept på primörer, både i matlagning och desserter (vilket du säkert redan har planer för =) ). Älskar ju choklad men nu känns det som att det är dags för lite lättare och fräschare. Lite kul dryckesrecept alkohol som alkoholfria tas tacksamt emot också, ska imorgon till min pojkväns födelsedag bjuda på din Limoncello & Thyme Fizz!

 • Reply
  Niklas Johansson
  4 maj, 2014 at 06:10

  Hej! som många sagt underbara bilder och recept, jag skulle vilja se mera hur man ska tänka gällande ekologiskt vilket är värt att lägga energi på osv

 • Reply
  Sanna Dahlén
  4 maj, 2014 at 11:23

  Så fin blogg!! Något jag är väldigt intresserad av är hur du kom fram till att just matstylist och hur du får jobb genom det? Verkar som ett mycket roligt jobb! Skulle även uppskatta frukostrecept av lite nyttigare tappning då jag tycker det är svårt att variera sig!

 • Reply
  A L I C E L A R S D O T T E R
  4 maj, 2014 at 13:55

  Jag är med!

  Jag skulle vilja se mera dessertrecept!

 • Reply
  Anonym
  4 maj, 2014 at 18:30

  Jag skulle gärna se mer frukostrecept 😀 Och gärna recept på småkakor om du har några smarriga sådana.

 • Reply
  Jessica S
  4 maj, 2014 at 19:57

  Jag skulle vilja läsa hur du äter under en typisk vardag och en typisk helg!

 • Reply
  Marielle
  4 maj, 2014 at 21:31

  Älskar din fina blogg och kommer ofta in och läser alla trevliga recept. Enkla och snabbs vardags middags tips kan man aldrig gå gör mycket av.

 • Reply
  Lill
  4 maj, 2014 at 21:47

  Nu stundar det studentbilder och även andra festligheter, kanske i pingst! Därför skulle jag gärna se mer tips på bra buffemat – gärna mycket vegetariskt! Därför vill jag gärna vinna kokboken!

 • Reply
  Photo by Emelie
  4 maj, 2014 at 22:13

  Jag skulle gärna se mer vardagsrätter (typ husman med twist) och enklare bakverk som det var lite mer av förr. Tårtorna du gör (allt du fotar) är rena drömmen för ögat, men det är sällan jag ges läge att baka sådant och då är tips/inspiration till "vanligt" helgfika efterlängtat!

 • Reply
  Kristin Vidunger
  5 maj, 2014 at 12:14

  Eftersom jag själv älskar att fota, laga mat och baka Skulle vilja se mer om hur man får till bra foton på mat och bak. Kanske få veta vilket objektiv du använt, hur har du photoshopat, när du fotar med mobil, använder någon speciell fotoapp mm.
  Tack för en bra blogg och fina instagram bilder.

 • Reply
  Åse Bokström
  5 maj, 2014 at 19:37

  Vilken underbar blogg,du behöver inte ändra någonting här!!!?. Jag skulle sååå gärna vilja vinna denna bok…har precis fått hem fröer och tänkte börja odla eget grönt och det vore fantastiskt att ha en egen grön bok med recept och tips på vad jag kan hitta i naturen! Ha en underbar kväll!/ Kram Åse

 • Reply
  Jenny Petersson
  5 maj, 2014 at 21:06

  Vilken kul tävling!

  Jag har läst din blogg de senaste månaderna och gillar verkligen bloggen.

  Jag är själv vegetarian och skulle såklart ha fler sådana recept. Men vad jag gillar är om det finns en mix av dels lite krångligare recept som ger inspiration och får en att vilja laga mat, varvat med enklare "slänga ihop" recept för vardagen. Gärna med fokus på att ta vara på rester!

 • Reply
  mariaemb.
  5 maj, 2014 at 22:10

  Boken ser fantastisk ut!!! Den vill jag väldig gärna vinna!

  Jag vill se mer enkla, lättlagade vegetatiska vardagsrätter. Gärna säsongsanpassade. Och sen vill ja så klart se er "behind the scenes"!

  <3

 • Reply
  Camilla
  5 maj, 2014 at 22:55

  När jag läser det du skriver om boken låter den väldigt inspirerande och det skulle vara kul att få utforska den djupare. Vill gärna tillägga att inspireras är precis vad jag gör av din blogg. Tycker att du har en riktigt härlig mix av mat och bakning med vackra bilder och jag har fångats mycket av hur målande och väldigt bra du skriver, med glimten i ögat. Får helt enkelt lust att prova det mesta du lägger upp. Du får gärna skriva recept på nyttigare alternativ till godis, typ raw food. Det skulle vara kul att läsa mer om enkla rätter vegetariska och icke vegetariska, gärna ekologiska. Har som du också tidigare varit vegetarian. Fick för ett år sedan mitt första barn och har märkt att jag nu försöker bli mer medveten om vilken mat vi äter, vad den innehåller och hur den produceras. Alltså kort och gott tänka mer långsiktigt och hållbart på jordens resurser och vilken värld jag önskar att min son ska få växa upp i.

 • Reply
  Camilla
  5 maj, 2014 at 23:19

  Ett litet tillägg som inte kom med i min kommentar ovan. Jag är nyfiken på hur du tänker kring ost? Vilka gillar du, tips på nya sorter och hur kan de användas i olika recept? Har förstått att det kräver ganska mycket resurser för att tillverka ost och de flesta av oss äter ju ost i någon form dagligen. Tycker du det går att jämföra med att det ofta diskuteras att man ska minska köttkonsumtionen? Hur anser du vi bör tänka när vi väljer ost (vikten av ekologiskt, närproducerat) ur ett hållbarhetsperspektiv?

 • Reply
  Karin
  6 maj, 2014 at 07:27

  Vilken fin bok från en fin blogg. Vad jag skulle vilja se mer av är lite tips o trix för att fota. Du tar så otroligt fina bilder och jag önskar att jag var bättre vän med min kamera. TACK för en mycket fin blogg!

 • Reply
  Malin´s Diner
  6 maj, 2014 at 09:20

  Jag skulle vilja se mer av röran du lämnar bakom dig när du grejar i köket. Hihi, hade inte det varit kul så säg! 😉

  Kram kram

 • Reply
  Josefin, The everyday sweet life
  6 maj, 2014 at 11:21

  Bakom scenen eller din väg till där du är idag! Alltid spännande! Tips och idéer för oss som läser din blogg och önskar att vi ens hade varit i närheten av att ha en likadan.

 • Reply
  matilda
  6 maj, 2014 at 13:19

  Du har en estetisk och bred blogg vilket jag tycker är trevligt. Du får gärna ge lite tips och råd om smakkombinationer. chili och choklad en favorit men min senaste är kardemumma och blåbär, MUMS !

 • Reply
  Ida
  7 maj, 2014 at 08:33

  Jag skulle vilja se lite mer lättlagade vegetariska vardagsrecpt 😀 Sådana där recept som går snabbt att göra en tisdagkväll typ. Fortsätt blogga som du gör!!! 🙂

 • Reply
  Lotta
  7 maj, 2014 at 11:45

  Roliga och annorlunda recept med fisk vore kul. Fisk är ett ständigt dåligt samvete för mej, så nyttigt och bra men svårt ändå!

 • Reply
  Karolina
  7 maj, 2014 at 13:37

  Tycker bloggen är fantastisk som den är! Tårtor, kakor och bakverk är det som gjorde att jag fastnade här. Fortsätt med sådant. Älskar de vackra bilderna. Keep up the good work!

 • Reply
  Lisa Johansson
  7 maj, 2014 at 20:17

  Hmm, jag skulle nog vilja läsa lite mer om din vardag. Få följa med ännu mer behind the scenes, hemma hos dig och se bilder på vad du gör om dagarna. Jag vet att det här främst är en bakblogg, men matrecept är alltid bra att få också. Stor kram!

 • Reply
  Cecilia Par
  7 maj, 2014 at 21:26

  När du ändå är inne på ämnet så kan jag säga att jag verkligen tycker att det hade varit roligt med mer vegetariskt, för jag själv har en ganska så nyfunnen nyfikenhet inom just det området. Men, något annat jag tycker vore intressant är inlägg om det mer "tekniska" i matlagningen/bakningen, likt t.ex "hur får man sockerkakan att bli så saftig som möjligt?" eller "hur räddar man en bearnaise som skurit sig?".

 • Reply
  Josefine
  7 maj, 2014 at 22:10

  Vardagsmat är alltid roligt att läsa om tycker jag, hur det kan bli vackert och inspirerande trots lite tid osv.

 • Reply
  Lina Roos
  7 maj, 2014 at 22:38

  Phu, jag hinner att vara med att tävla!

  Jag skulle väldigt gärna vilja ser mer bilder på behind the scenes från mitt jobb som matstylist och glutenfria enkla recept.

  Jag är en matälskare som älskar att se min man kocka runt i köket, att se honom prata med sina egen odlade grönsaker och favorite chilin. Jag har ännu inte hittat någon ro och salighet i själva matlagandet (det brukar utav någon märklig anledning aldrig bli toppen när jag kockar), jag står dock för bakandet i familjen. Denna boken skulle jag gärna vilja vinna till min älskade gubbe.

 • Reply
  Anna Fahlgren
  8 maj, 2014 at 10:09

  Följer din fina blogg och skulle gärna vilja se mer vegetariska recept! Detta vore ju speciellt kul eftersom du själv varit vegetarian.

  Hemma hos oss gör vi veckomatlista för att underlätta i vardagen, och på min dotters initiativ (då hon var ca 7 år) införde vi för ett par år sedan ett mål att alltid planera för en vegetarisk måltid. Sen kan det gärna bli fler gånger också, men att äta mer grönt och mindre kött har många skäl idag. Hälsa, miljöpåverkan, djurindustrin mm.

  Med bra recept och fina inspirationsbilder blir det lite lättare för oss som aldrig varit vegetarianer på heltid.

  Jag vill hemskt gärna vinna den utlottade boken!

  /Anna

 • Reply
  Frida D
  8 maj, 2014 at 17:33

  Hej!
  Blandningen du presenterar i din blogg idag är fantastisk, att man aldrig vet som väntar när man tittar in.
  Annars, att få höra mer om hur du tänker kring dina projekt och uppdrag du tar dig an vore skoj att få ta del av. Vilka projekt är roligare än andra, vilka ger mer prestationsångest än andra, vilka är svårast!? Vad är isf så roligt, svårt eller bara tråkigt..

 • Reply
  Nina
  9 maj, 2014 at 08:39

  Ohh, såg ut att vara en fin och användbar kokbok 🙂

  Jag tycker om att du följer årstiderna i dina recept. Jag skulle däremot gärna vilja se lite mer av tekinken bakom de fina bakverken. Kan ibland vara svårt att själv få till det genom att endast läsa recepten.

  Jag gillar även att det finns en blandning av både sötsaker och mat. Skulle gärna se att du hade typ veckans/månadens mattips, då gärna blandat både vardagsmat och helgmat.

  Tack för en superfin blogg!

 • Reply
  Emma.
  9 maj, 2014 at 14:50

  Hej!

  En sådan fin kokbok. Vill gärna vara med och tävla om den.
  Köket har så länge jag kan minnas varit mitt favoritrum. Hemma hos oss har det alltid varit husets hjärta där matlagning, bullbak och gemenskapen runt matbordet varit i fokus.
  Numera har jag flyttat hemifrån och studerar och även fast mitt köket är mycket mindre än mina föräldrars så spenderar jag mycket tid där. Min stora utmaning är att få ihop goda maträtter med bra råvaror (både socialt och ekologiskt) som samtidigt inte får min plånbok att skrika allt för mycket.
  Jag skulle helt enkelt tycka att det vore jätteroligt om du vill tillägna något/några inlägg till oss som inte har alla pengar i världen men ändå vill laga fantastisk mat med bra råvaror.

  Trevlig helg!

  Hälsningar
  Emma

 • Reply
  Aggie
  9 maj, 2014 at 15:54

  Ååååh, jag vill jätte gärna vara med å tävla om denna fina bok som jag säkert kan lära mig mycket utav! 🙂

  Men det är så himla svårt att komma på vad jag vill ha mer av, du har en så fantasiskt fin blandning av allt man kan önska sig i matväg, inspiration som värmer och recept som får både gom och ögon att jubla 😀

  Jag skulle tycka det vore jätte kul om du kunde dela med dig av hur du fotar? Vad ska man tänka på för att få till inspirerande och roliga/vackra bilder? Vad använder man för kamera/linser/program för redigering? Helt enkelt: vad gör man för att en matbild ska se ut som konst?

  Trevlig helg å massa tack för en super blogg som jämnt å ständigt ger mig nya utmaningar i köket! (och en mycket lycklig sambo) 😀

 • Reply
  Ekenäsliv
  9 maj, 2014 at 15:55

  Jag hänger med o tävlar. Nu vinner jag ju aldrig, men har ju tur i kärlek som tur är:))
  Men man får ju prova iaf:))
  Jag skulle gärna vilja se mer sommar lätta lunchrecept nu till sommar och semestertider, och en lite roliga tillbehör till grillat och vad kan man mer grilla än kött, fisk o fågel??
  Hoppas på tur!!!!!!
  Kram Anna

 • Reply
  Johanna
  14 maj, 2014 at 20:29

  Hej Mary!
  Älskar din blogg och flera av dina recept har blivit klassiker hemma hos mig. Något av det jag gillar mest med din blogg är de tekniska men lättförståeliga baktips du ger, för det får en att sporras till att utvecklas i sin matlagning. Jag vill jättegärna läsa mer av sådant, t ex hur man gör perfekta maränger, vad olika ingredienser gör i ett recept och vad som händer när man ökar och minskar på vissa ingredienser och andra bra tips och knep. I matlagningsprogram brukar de prata mycket om att matlagning är kemi, men för det mesta är det svårt att hitta information om varför man gör på ett visst sätt utan man ställs bara inför ett färdigt recept. Så om du skulle kunna berätta lite mer om det skulle jag bli jätteglad. Och gärna matfotografitips också!
  Tusen tack för en superbra blogg. Du är en stor anledning till att jag blivit bakfrälst och vågar experimentera mer i köket.

 • Leave a Reply