NESPRESSO CHEFS ACADEMY – COFFEE HARMONIZATION

 
Som en del av L’Atelier Nespresso fick jag, tillsammans med Rebecca Wictor från Elle Mat & Vin, vara med på en lektionstimma av  ”Chefs Academy” och ”Coffee Harmonization”, en ”kaffeutbildning” för ett gäng duktiga kockar från olika länder. 
 
 
Tänk om alla lektionssalar såg ut såhär…
 
 
Har ni någon gång beställt in kaffe till desserten men känt att det inte riktigt passar med varandra, kanske att det till och med skurit sig totalt smakmässigt mellan kaffet och desserten?
 
Utbildningen tar fasta på just detta, dvs hur kaffet harmoniserar med maten och det faktum att det finns otaliga Sommelier, alltså de som parar ihop mat med rätt vin, men ingen kaffe-sommerlier, dvs någon som parar ihop din dessert med rätt kaffe. 
 
Och även om man inte behöver vara raktetforskare för att förstå att olika smaker påverkar kaffets karaktär och smak blev skillnaden och upplevelsen större än jag trodde när jag gick in lektionssalen! 

Det var helt fantastisk upplevelse att märka hur kaffet ändrade karaktär och eftersmak beroende på om jag drack vanligt vatten eller mineralvatten samt om jag åt mörk choklad eller den fantastiska karamelliserade mjölkchokladen (som ni ser på sked ovan.. och jo, jag hade kunnat äta upp hela burken men försökte behålla lite värdighet och hejdade mig). 
 
 
Något jag också lärde mig att uppskatta på den lilla timman vi var där, var ren espresso tillsammans med söta choklad- & koladesserter. Framöver blir det ingen latte eller cappuccino till mina chokladdesserter utan en stark espresso! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

4 Comments

 1. Svara

  Emschen

  10 maj, 2014

  Låter helt fantastiskt! Önskar jag också hade fått vara med där!
  Jag har gått en kaffekurs på Nesta men tja den varit inte riktigt på samma nivå.
  Kram på dig

  PS har du ont i magen ngn gng så ska du ta en stark espresso, det hjälper!

 2. Svara

  Jenny

  11 maj, 2014

  Men alltså, oj vad glad jag är att jag hittade till din otroliga blogg! Helt underbar!

 3. Svara

  Dietistannica

  13 maj, 2014

  Wow vilka fantastiska bilder, precis den bildbomb jag behövde. Och jag förstår fascinationen över sirapen! 🙂 Tack för att du piggade upp min grå morgon. Drömmer mig bort till matbloggandets kreativa värld, bort från kostdataprogrammets enformighet… 😉

 4. Svara

  Veronica

  13 maj, 2014

  Åh vad roligt =)

LEAVE A COMMENT