L’ATELIER NESPRESSO

 
I samband med att Bocuse d’Or gick av stapeln här i Sverige, ni har väl inte missat att svenska Tommy Myllymäki tog hem guldet igår (?!), så skapade Nespresso som en av sponsorerna fantastiska ”L’Atelier Nespresso”, en pop-up resturang som under sex dagar serverar frukost, lunch, eftermiddagsfika och middag. Maten lagas av välkända Guide Michelin-kockar och varje rätt innehåller eller serveras tillsammans med Nespressos olika kaffesorter! 
 
I och med eventet har jag jobbat som eventfotograf men även bloggare och har fått möjlighet att kika bakom kulisserna, smaka fantastiska menyer och prata med världskända stjärnkockar och lära mig mer om hur man kan använda kaffe i matlagning. 

 
Eventet hölls i studio Watz, och helt allvarligt, jag skulle kunna flytta in där vilken dag som helst.
 
 
 
 
 
 
Studion serverar frukost, lunch, fika och middag ; HÄR kan ni se Timelaps från eventet i Lyon förra året.
 
Eventet, studion och alla aktiviteter kretsade givetvis kring kaffe. Men inte bara kaffe som sådant rakt upp och ner som man är van vid utan allt från fine dining och kaffe, kaffe i maten som en smakförhöjare och ingrediens, kaffe som krydda, kaffedrinkar samt även konsten att servera rätt kaffe till olika typer av desserter (mer om det senare).
 
 
Jag fick äran att få smaka Melker Anderssons 5-rättersmeny, både under invigningsmiddagen och lunch dagen efter och jag kan säga att jag inte var det minsta ledsen över det! 
 
 
L’atelier Nespresso var lite som en dröm, allt var vackert och genomtänkt i minsta detalj. Allt från exteriören, interiören, menyerna, dukningen till de de inbjudna gästerna för premiärmiddagen. Ni som följt med mig på Instagram har fått följa med en del bakom kulisserna och att jag hade svårt att sluta fotografera kanske ni förstår. 
 
 
Medan mörkret sakta sänkte sig utanför studion, tändes allt fler lampor och ljus, gästerna började så sakta strömma in och champagnen korkades upp…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag, och likaså de andra gästerna, fick under premiärkvällen möjlighet att hänga med kockarna i köket, ställa frågor om menyn och maten och komma sådär riktigt nära stjärnkockarna något man annars väldigt sällan har möjlighet till. 
 

När det var dags för dessert förstår ni nog alla att jag hängde lite extra mycket i köket…vem vet vad man kan snappa upp för tips och tricks 😉

 
Enkelt men fantastiskt gott med svenska smaker ; rabarberkompott med amaretto- & kaffeglass, receptet kommer senare idag. Som avslutning på kvällen, och pricKen över i, serverades en kopp kaffe från Nespresso. 
 
 
Själv satt jag kvar länge och pratade med andra mat- & bak/dessert älskare om allt mellan himmel och jord.  Som grädden på moset har jag dessutom receptet på efterrätten och ingredienserna till Melkers fantastiska ”Ristretto Intenso Aioli” (kaffe-aioli) som jag givetvis kommer försöka återskapa till er! Första dessertreceptet kommer senare idag, så håll ut! 
 
 
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

  1. Svara

    Karoline | Det Gröna Skafferiet

    9 maj, 2014

    ÅÅÅÅ! Ser ju heeeelt magiskt ut!

  2. Svara

    Pernilla

    9 maj, 2014

    Fantastiska bilder!! Verkar ha varit en underbar dag, förstår att du är lyrisk 🙂

  3. Svara

    Sanna

    9 maj, 2014

    Wow! Underbara bilder och vilken upplevelse! Jag är så imponerad av vad du gör! Skulle vilja ställa frågan till dig Mary. Hur vågade du börja med bara jobba med mat? Jag är i den sitsen att laga mat och baka är en stoooort intresse och jag mår som bäst i köket. Just nu känns det som jag håller på att sprängas med alla recept jag vill göra och det känns som jag är i ett vägskäl med mitt intresse för mat. Ha en fortsatt bra dag och tack för du delar med dig av fantastiska bilder och inspirerande recept och texter!

  4. Svara

    Fredrik Nylén

    9 maj, 2014

    Otroliga bilder!! Visst var objekten fina, men dina bilder slår det 🙂 Heja dig!

  5. Svara

    Lena

    9 maj, 2014

    Underbara bildet! Kan tänka mig att det var ett riktigt kul uppdrag för dig!

    Kram Lena

  6. Svara

    Jessica

    9 maj, 2014

    Underbara bilder!

  7. Svara

    Anonym

    9 maj, 2014

    Herremingud vad vackra bilder! <3 du är fantastisk mitt hjärta!

  8. Svara

    Emelie

    9 maj, 2014

    Underbar blogg! Är det någon dom vet var de vackra tallrikarna är ifrån? Så fina!

  9. Svara

    Sophie

    21 maj, 2014

    Vilka fantastiska bilder!

LEAVE A COMMENT