CAFÉ GOURMAND – CHOCOLATE MOCHA & CARAMEL ICE COFFEE

 
Tidigare i veckan jobbade jag, som ni redan vet, som fotograf på Nespressos event ”L’Atelier Nespresso” . Givetvis var det inte bara 5-rättersmenyer, intervjuer med kockar och kaffeskolor som stod på schemat utan även en fantastisk lektion i kaffedrinkar i kombination med desserter/bakverk tillsammans med ”Hela Sverige bakar”- vinnaren Christina Gyllner och en hög andra bloggare/bloggerskor! 
 
 
Och jag, ja jag hängde lite ”behind the scenes” med Christina under förberedelserna…
 
 
 
 
 
 
Koncentration på hög nivå! 
 
 
 
 
Vår ömsesidiga fascination över den här sirapen är borderline till det osunda… 
 
 
Spex och skratt ”behind the scenes” blev tillslut en fantastisk eftermiddagsfika med få motsvarigheter och en lektion i goda kaffedrinkar från Christina och hennes barristor… 
 
 
Christina visade hur man gör en vacker och fantastiskt god Caramel Ice Coffee (recept längre ner)…
 
 
 
…och en chokladigt god ”Chocolate Mocha” (recept längre ner)! 
 
 
 
Och sen fick vi försöka själva, och så klart njuta av Christinas fantastiska bakverk och desserter.  
 
 
 
 
Och visst gick det ganska bra för oss! 
 
 
Här kommer recepten!
 
Chocolate Mocha
1 glas
 
 
110 ml Fortissio Lungo Grand Cru
en nypa nymalen kardemumma
1 msk chokladsås*
mjölk
 
Rör samman chokladsås och kardemumma tillsammans med kaffe i en kopp, toppa med skummad mjölk. 
 
Ringla chokladsås i en spiral (se bild längre upp) och använd en tandpetare för att skapa mönster med chokladsåsen (dra från mitten och utåt med toppen av tandpetaren). 
 
Strö mald kardemumma på toppen och en nypa råsocker, servera omedelbart! 
 
* Se till att chokladsåsen är rumstempererad för att få fina mönster i mjölkskummet 
 
 
 
Caramel Ice Coffee
1 glas
 
kolasås (det går bra med färdig på tub)
isbitar
1 kapsel Livanto Grand Cru
2-3 tsk ljus sirap **
mjölk
 
Ringla kolasås i botten av ett högt glas, detta gör du enklaste genom att vinkla glaset fram och tillbaka. Fyll sedan glaset med iskuber , fyll ända upp. 
 
Brygg kaffekapseln och blanda med sirapen, häll sedan ner kaffet över isen.  Toppa med kall skummad mjölk eller kall mjölk om du inte har en maskin som skummar mjölken kall. 
 
Servera genast!
 
** Tillsätt alltid sötma till kaffe som används i kalla kaffedrinkar då kaffet, när det blir kallt, har en tendens att bli bittert. Sötman från sirapen balanserar kaffedrinken. 
 
Lycka till! 
 
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

5 Comments

  1. Svara

    Gabriella

    11 maj, 2014

    Vilka härliga bilder, och så gott det ser ut!:)

  2. Svara

    Hanna - Min vardag och mode

    13 maj, 2014

    Vilken rolig dag!

  3. Svara

    Sophie

    21 maj, 2014

    Åh vad jag blir sugen!!

  4. Svara

    Mjolkfriabakverk

    3 oktober, 2015

    Tack för tipsen. Nespresso är det som dricks här hemma så det blir perfekt!

    • Svara

      Mary

      4 oktober, 2015

      Ja men då passar det ju perfekt 😉 Kul att du gillar inlägget!

LEAVE A COMMENT