BEE’S WRAP – ETT HÅLLBART ALTERNATIV TILL PLASTFOLIE

Har du tänkt på hur mycket gladpack, plastfolie, man förbrukar och hur all den där plasten påverkar miljön? Gör du det nu (?), jag hoppas det iaf!
 
För mig som lagar mycket mat drar det lätt iväg och efter ett tag kände jag att jag förbrukade mängder med plastfolie. Det kändes inte riktigt bra i magen.. Lösningen heter Bee’s Wrap (nej det här är inte ett sponrat inlägg) och är bara så bra att jag måste dela med mig! 
Bee’s Wrap är en kombination av ekologiskt bommullsmuslin, bivax, jojobaolja och kåda och är ett riktigt bra alternativ till plastfolie. Man kan slå in allt i matväg, frukt, grönt, bröd, bakverk, täcka skålar, lägga över en deg som ska jäsas mm. Helt enkelt allt förutom rått kött. 
 
Täcker man en skål värmer du bara lite med handen för att den ska hållas på plats. Det finfina med den här är att förutom att det är ett mycket bättre alternativ än plast, är att du återanvänder den! 
 
Tvätta med kallt vatten, och eventuellt lite diskmedel, och använd igen och igen och igen. Helt naturligt och inga konstigheter. 
 
De finns i 4 storlekar, Small 17,5×20 cm, Medium 25×27,5 cm, Large 32,5×35 cm  och XL 42,5×57,5 cm. Vi har ett gäng 3-pack med S/M/L och de täcker de flesta behoven vi har.
Köp dem på deras nätsida HÄR eller i deras butik ”Bucks and Spurs” på Karlavägen 58 i Stockholm. 
 
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

25 Comments

 1. Svara

  Marja - Baka Sockerfritt

  23 februari, 2014

  Vilket bra tips! jag som använder en del folie…

  • Svara

   Mary

   13 mars, 2014

   Men, vad bra! Då är det bara byta nu då! Snart ska jag visa hur man gör egna, för den som vill pyssla och spara pengar! 😉

 2. Svara

  Sara på Vardag.nu

  23 februari, 2014

  Men! Vad coolt!

  • Svara

   Mary

   13 mars, 2014

   Visst är det! Så bra för miljön också! Win-win! Snart ska jag visa hur man kan göra egna! 😉

 3. Svara

  Catarina Davidsson

  23 februari, 2014

  Men gud så smart! Det ska jag testa. Tack för tipset.
  Ha de gott. Catarina

 4. Svara

  Gabriella

  23 februari, 2014

  Vilket toppentips, tack och bock!

  • Svara

   Mary

   13 mars, 2014

   Så lite så! 🙂

 5. Svara

  Sofia

  24 februari, 2014

  Vilken smart grej, det måste jag prova!

  • Svara

   Mary

   13 mars, 2014

   Det hoppas jag du gör!

 6. Svara

  Ulrika

  24 februari, 2014

  De är så himla bra!! och vilken bra produkt ur miljösynpunkt! Love it!! 🙂

  • Svara

   Mary

   13 mars, 2014

   Åhh vad fin du är som skriver så! Det värmer verkligen! Kärlek till dig!

 7. Svara

  Mona

  25 februari, 2014

  Åh ett så bra tips! Gillar din blogg också, har hittat en massa bra tips på den 🙂

 8. Svara

  A-mamman

  25 februari, 2014

  Adrig hört talas om, tack för tipset! Mina plastfolierullar snor alltid in sig och blir till små remsor, dessutom fäster det inte bra runt burken eller tallriken tycker jag.

 9. Svara

  Jes

  26 februari, 2014

  Hej M, vilket finfint tips – tack! Vilka vackra inlägg du gjort sedan jag var här senast. Du är otroligt duktig!!!

  Kram Jes

 10. Svara

  Mikaela Svarfvar

  27 februari, 2014

  Hej Maria! Vart har du köpt sugrören? Jag har letat som en galning i affärerna men det är ingen som har dom. Du tar så sjukt fina bilder, det är riktigt så att man dreglar! 😀 Tummen upp! (En tjej från Emelie Ohlsson gruppen;)

  • Svara

   Mary

   27 februari, 2014

   Hej Mikaela! Hmm, vilka sugrör menar du? Såna i papper som är randiga och prickiga? De köper jag på PUB-huset vid Hötorget och på Leilas Genereal Store (nätbutiken) men de finns lite överallt. Googla "randiga papperssugrör" eller bara "papperssugrör" så kommer du få massa alternativ! Lycka till 🙂
   Tack söta rara du, det värmer! 😉 <3

 11. Svara

  Ann Forssell

  5 mars, 2014

  Tack för tipset. Jag besökte affären på Karlavägen och köpte förpackningen med tre storlekar. Jag är så nöjd, perfekt till osten.
  Det blev även en förpackning som present till min "biodlare" svägerska.
  Härlig blogg Du har, kram Ann matmorsann

  • Svara

   Mary

   13 mars, 2014

   Vad kul! Nu har jag även hittat ett sätt att göra sådana själv, om man vill pyssla och dona då menar jag. Billigare blir det iaf när man gör egna. Hoppas din svägerska tycker om dem! Och du..vilken lyx med biodlare i släkten! Skulle kunna vänja mig vid färsk honung till sconesen på regelbunden basis! 😉 Kram på dig

 12. Svara

  Alice

  31 mars, 2014

  Hej! Vet inte om detta stämmer men har hört att jojobaolja är dåligt för miljön/djuren eller något liknande, vet du något om det? 🙂

  • Svara

   Mary

   16 september, 2014

   Nej, det har jag aldrig hört eller läst ngt om. Men man kan aldrig veta helt, man får gå på den information man hittar och sin magkänsla.

 13. Svara

  Christine

  7 augusti, 2015

  Superbra tips! Ska beställa på direkten. Är otroligt glad att jag snubblade in på din blogg! 🙂 Måste lägga till dig bland de andra kreativa bloggar jag följer!

LEAVE A COMMENT