0
12 In Drickbart

FÖRKYLNINGSKUR – JUICE MED ÄPPLE, MOROT, APELSIN & INGEFÄRA

 
Färskpressad juice från min älskade råsaftscentrifug fick starta måndagen, en riktig energiboost som jag hoppas får igång mig efter söndagens spännande (inte!) aktiviteter. 
 
Ja jag vet inte vad som hände i helgen, allt var frid och fröjd, men så kom söndagen. Jag vet inte om det var min kropp som protesterade mot att helgen snart var över, men jisses vad krassliga vi blev både mannen och jag. Först kärleken och sen jag. Först fick jag huvudvärk, en sån där gedigen huvudvärk som varken promenad, kaffe, vatten eller värktabletter biter på. Sen kom tröttheten, åh herre min, den där tröttheten när man totaldäckar mitt på dage som efterföljs av illamående, nackvärk och suddig blick. Där låg vi båda två, helt utslagna i soffan. Mannen piggnade till relativt fort men min kropp ansåg uppenbarligen att detta inte räckte. När jag hasat mig upp från soffan mot köket i något som i allra högsta grad kändes väldigt Halloween/Alla helgona-inspirerat valde min kropp att fullständigt slå bakut. Jag svettades och frös om vart annat i en takt som hette duga. Aldrig har jag tagit på mig, och av mig, tröjor, sockar och mössor i den takt som söndagen bjöd på. Skakig, illamående, huvudvärksdåsig och totalt utslagen spenderade jag söndagskvällen i horisontellt läge i soffan medan min nyfunne vän Herr ”Crock-Pot” ordnade med middagen. 
 
Tur nog är det över nu men jag känner mig fortfarande aningens mystisk i kroppen och valde därför att starta måndagen med en riktig energiboost! Jag vägrar att acceptera ett nytt  24-timmarsvirus eftersom veckan bjuder på massa roligheter och spännande jobb samt även Matbloggsprisets Prisutdelning, härlig mingel och Matbloggsträff! 
 
Juice på Äpple, Morot, Apelsin & Ingefära
 
2 röda äpplen
2 morötter
1 apelsin
färsk ingefära
 
Skölj äpplen och morötter och skär bort ändarna på morötterna. Skär bort skalet samt den vita hinnan från apelsinen och kör sedan ingredienserna genom en råsaftcentrifug. Riv färsk ingefära på den fina sidan av rivjärnet och rör ner med hjälp av en sked. Anpassa mängden ingefära till dina smaklökar. Börja med att riva cirka 1 cm färsk ingefära och smaka av, tillsätt mer om du önskar. 
 
 
Passar även på att gratulera vinnaren av en Helårsprenumeration på BAKA!
 
Grattis Jennie! Du har ett vinnarmail i din inkorg! 
 

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Sara på Vardag.nu
    4 november, 2013 at 16:46

    Fy fa-an för förkylning säger jag bara. Krya på dig!

    • Reply
      Mary
      4 november, 2013 at 19:27

      Men eller hur! Usch och fy! Vet inte var det var, för det är nästan helt borta nu, håll tummarna för att det är tipptopp imorgon! Kram på dig

  • Reply
    annorlunda underbara
    4 november, 2013 at 17:40

    Men usch och ptvi. Krya på dig ordentligt!
    Kram Jess
    http://www.annorlundaunderbara.com
    Traditioner, kan man gömma sig bakom dem ?

    • Reply
      Mary
      4 november, 2013 at 19:26

      Tack fina Jess! Känner mig faktiskt piggare redan, tror den där juicen gjorde susen!

  • Reply
    Anonym
    4 november, 2013 at 20:38

    åh, precis vad jag skulle behöva göra just nu!
    låter jättegott också… kram

  • Reply
    CreandoPhoto
    5 november, 2013 at 02:57

    Usch och fy! Hoppas nu att veckan bjuder på lite bättre mående! Kryahälsningar!

  • Reply
    malin
    5 november, 2013 at 07:07

    Åhh fy vilken dunderförkylning du har åkt på din stackare hoppas du mår bättre snart!!
    Sitter här med luftrörskattar sen två veckor tillbaka håller på att bli galen på det här hostandet men det är väl sånt som hör hösten till. Min ordination är choklad och mer choklad 🙂
    Kram Malin

  • Reply
    Suzette
    5 november, 2013 at 12:36

    Har så nyfiken på juicemaskinerna, perfekt start på dagen! 🙂

  • Reply
    Suzette
    5 november, 2013 at 12:36

    Har så nyfiken på juicemaskinerna, perfekt start på dagen! 🙂

  • Reply
    Nalliiz
    5 november, 2013 at 14:04

    Gud vad gott! Älskar juice och ingefära ^^

  • Reply
    Marias Bakglädje
    5 november, 2013 at 20:35

    Låter verkligen läskande och gott det där, Maria! 🙂

  • Reply
    Katinkas Kitchen
    7 november, 2013 at 18:20

    Vilken god kombination! Vacker färg blir det dessutom, och supernyttig! Jag gillar bokvalet också:)
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen!

  • Leave a Reply