Minimaränger med Lakritssmak

Är det något man kan göra hemma, som är mycket godare än den köpta varianten, så är det maränger. Det är enkelt, det är gott och du får väldigt mycket maränger som betalning för besväret. Lakritsminimaränger är himelskt goda till några kulor vaniljglass och hembakade minimarängerger dessutom det där lilla extra till glassbuféen på lördagskvällen. 
 
Oerhört vackra att ha i en vacker glasburk eller skål, som denna från Stilrummet, i köket, om du kan hålla fingrarna borta och inte äta upp alla vill säga. Det är svårt kan jag intyga. 
 
De här lakritsmarängerna kommer jag dessutom använda i ett annat recept om någon dag eller tre, ja ni får se! Under tiden är det bara att börja vispa äggvitor och dra fram spritspåsarna. 
 
Lakritsminimaränger
 
3 äggvitor
2 tsk citronsaft
1 dl strösocker
2 dl florsocker
1 msk fint lakritspulver (Fine Liquorice powder – Det hittar ni HÄR)
eventuellt svart geléfärg
 
HOW TO?
 

1. Sätt ugnen på 150 grader, eller 130 grader varmluftsugn.  

2. Vispa äggvitor och citronsaft, på medelhastighet, till ett vitt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa tills äggvitorna är vita och pösiga, öka hastigheten och fortsätt vispa ytterligare några minuter. 

3. Sikta ner florsockret och lakritspulvret och vänd ner detta i marängsmeten. 

4. Fyll en spritspåse med rund tyll med marängsmeten. Spritsa ut små minimaränger på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda mitt i ugnen (har du varmluftsugn kan du ställa in alla plåtarna i ugnen samtidigt). Grädda 4 minuter på 150/130 grader. Sänk värmen till 100/90 grader och låt dem stå kvar ytterligare 45 minuter. 

Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar och torka ut ytterligare 20-30 minuter. Genom att torka marängerna helt möglar de inte och hållbarheten förlängs avsevärt. 

Lycka till!

Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

36 Comments

  1. Svara

    C by Caroline ♥

    24 maj, 2013

    Åh de ser väldigt goda ut och låter inte så svårt heller! 🙂

    • Svara

      Mary

      31 maj, 2013

      Nej de är jätteenkla, prova! 🙂

  2. Svara

    Thea

    24 maj, 2013

    Vad söta!

  3. Svara

    JUNITJEJ

    24 maj, 2013

    Åh, vad gott!

  4. Svara

    Rebeccajohnnysdotter

    24 maj, 2013

    men åh, det ser så gott och fint ut!

    Ha det fint. Kärlek Rebecca

    • Svara

      Mary

      31 maj, 2013

      Tack! Det var väldigt gott! kram Mary

  5. Svara

    ♦ • . josefine - skönhetsblogg

    24 maj, 2013

    verkar väldigt gott! och fint var det

    • Svara

      Mary

      31 maj, 2013

      Tack, det var det!

  6. Svara

    Felicia

    24 maj, 2013

    Åh ja det är så fint att ha det i glasburk i köket. Men det blir nog lite svårt att hålla fingarna borta 🙂

    • Svara

      Mary

      31 maj, 2013

      Ja det är väl det enda problemet 😉 Svårt att hålla tassarna borta så lakritsmarängerna försvinner fort!

  7. Svara

    Katarina

    24 maj, 2013

    Ja, men åh! Lakrits som är så sjukt gott (som du vet att jag älskar)
    Kramar och ha en fin helg!

  8. Svara

    KMstyle

    25 maj, 2013

    ååh det låter helt underbart gott! måste prova, älskar lakrits! 🙂

  9. Svara

    hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting

    25 maj, 2013

    Vilken härlig färg de har!

  10. Svara

    Helena

    25 maj, 2013

    Så små och söta! Ska definitivt testa detta 🙂

  11. Svara

    Amanda

    25 maj, 2013

    Men hjälp så gott! 🙂

  12. Svara

    Tina

    25 maj, 2013

    Åh vad gott det såg ut! vad fina de blev =) Och fina bilder =)

    • Svara

      Mary

      29 maj, 2013

      Tack Tina!!

  13. Svara

    Tilde

    25 maj, 2013

    Så söta!!

    • Svara

      Mary

      29 maj, 2013

      Tack Tilde!! 😀 De är jättegoda, rekommenderar dem verkligen. Passar dessutom till det mesta i glassväg!

  14. Svara

    Sofia

    25 maj, 2013

    Spännande det låter 🙂

    • Svara

      Mary

      29 maj, 2013

      De är jättegoda, passar till det mesta! prova!

  15. Svara

    anna

    25 maj, 2013

    det låter gott 🙂

  16. Svara

    Anonym

    26 maj, 2013

    yummy – I will try it!

  17. Svara

    michaela ♥

    27 maj, 2013

    så himla, himla söta. och med lakrits. som jag älskar..mmm!

  18. Svara

    Christina

    13 oktober, 2013

    Detta är det andra av dina recept jag testar (med lyckat resultat). Dessa blev jättebra och goda. Kommer sitta fint ovanpå min hallonparfait som väntar i frysen 🙂 Behöver bara öva på att spritsa lite finare 😉

LEAVE A COMMENT