LÄSKANDE FLÄDERGLASSPINNAR MED HALLON & MYNTA

Det här måste vara något av det mest läskande jag någonsin skapat, milda matilda, herre gud och allt sånt där men det här, det kommer jag göra igen till de riktigt varma sommarmånaderna, den saken är säker!
 
Söt fläder med en svag ton av krispig mynta och inslag av syrliga hallon. Sådär läskan att saliven flödar och jag vill ta en till och en till. Som en lyxigare variant av piggelin är det närmsta jag kan komma. Och en vackrare sådan också måste jag säga. 
 
Kanske enklare än enklast att göra och över natten har du ljuvligt vackra skapelser som väntar på dig i din frys. 
 
Och den där jordgubbsglassen, ja den kommer imorgon istället. Jag hade..humhum..en ”incident” med min kamera som innebar att den föll ungefär en halvmeter ner i backen. Jag rekommenderar inte det, inte alls. 
Så nu ligger den och pustar ut och väntar på att ta nya glassfoton imorgon.. 
 
För det kommer mera!
 
Fläderglasspinnar med Hallon & Mynta
ca 6 st 
 
ca 2,5 dl flädersaftkoncentrat
ca 3,5-4 dl vatten
myntablad
frysta hallon
 
HOW TO?
 
1. Blanda fläderkoncentratet till riktigt ”stark” (söt) saft. OBS! DU måste själv blanda till saften så den blir stark, så smaka av! De måttangivelser jag angett utgår från den saft jag använde, ditt saftkoncentrat kan vara både starkare el svagare (skulle eg blandas 1 + 5). Lägg ner 2-3 myntablad i varje glassform och häll flädersaft nästan ända upp. 
 
2. Lägg ner 2-3 frysta hallon längst upp och ställ sedan in i frysen. Låt frysa i ca 1 timma. Stick sedan ner glasspinnarna och frys över natten. 
 
För att glasspinnarna ska lossna ur formarna, doppa dem hastigt i varmt vatten så brukar de lossna utan problem. 
 
Njut! 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

18 Comments

  1. Svara

    Sara

    21 maj, 2013

    Å så smarrigt det låter! En snabb fråga: vart har du köpt dina glasspinneformar? Har letat med ljus och lykta efter lite mer "vuxna" formar utan större lycka…
    Kram!

  2. Svara

    Gina

    22 maj, 2013

    Såg jätte gott ut! Måste låna receptet någon dag! 🙂

    • Svara

      Mary

      22 maj, 2013

      Det hoppas jag att du gör! 🙂

  3. Svara

    hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting

    22 maj, 2013

    Åh, vad härlig färg glassarna har!

  4. Svara

    michaela ♥

    22 maj, 2013

    åh. kan tänka mig att det där är en riktig hit! låter underbart!

    • Svara

      Mary

      22 maj, 2013

      MMm..perfekt under varma sommarmånader!

  5. Svara

    Eva

    22 maj, 2013

    Mmmm, låter och ser så mumsigt ut!

    Hoppas att kameran mår bra nu…

    • Svara

      Mary

      22 maj, 2013

      Det var väldigt mumsigt och läskande, för att inte tala om enkelt att göra! 🙂

  6. Svara

    Mårtenssons kök

    22 maj, 2013

    Ja, ja och JA!!!! Isglassformar inköpta, inspiration hittad, njutningen kommer:)

    Kramar

    • Svara

      Mary

      22 maj, 2013

      Yay, mer glass åt folket!!! 😉 <3 Kram

  7. Svara

    Emschen

    22 maj, 2013

    WooHoo det här klara nog jag av att göra! 🙂
    Jag tänkte göra min egna flädersaft (eller hyllesaft som vi kallar det) i år igen, har inte gjort det på några år men nu så.

    Formar har jag sedan innan så det ska nog gå att ordna!

    Kram

  8. Svara

    Den enarmade banditen

    23 maj, 2013

    Men ÅÅÅÅH! De där MÅSTE jag göra. Bara måste. Och det låter dessutom tillräckligt enkelt för att kunna fixas med en hand.

  9. Svara

    Marias Bakglädje

    24 maj, 2013

    åh herre gud så goda och fina glassar! YUMMIE! 🙂 Jag slutar aldrig förundras över hur fina bilder och bakverk du gör, Maria! 🙂

LEAVE A COMMENT