VIT CHOKLADPANNACOTTA MED FÄRSK PASSIONSFRUKT

 
Ännu en högtid är här, påsken. Snön ligger kvar på marken men solen strålar in genom (mina skitiga) fönster. Så så snart det blir plusgrader dygnet runt ska jag tvätta fönstrena så att solens strålar verkligen får möjlighet att lysa upp både hem och själ. För visst är det härligt, ljus och värme.. Ja tack, nyss helst!
 
Jag har redan publicerat ett icke traditionellt påskrecept i form av en Piña Colada Cake. Den tar dock lite tid och kräver sin bagare även om den är relativt enkel om man bara följer anvisningarna för att tillverka marängbottarna. Något som är några steg enklare är en pannacotta.
 
Men pannacottan ska inte skämmas för det, för ljuvligt god är den och det är inte alltid det som är mest komplicerat som smakar godast..det ska gudarna veta!
 
Så är du den som inte vill svettas varken innan eller under påskhelgen, titta hitåt! En perfekt lösning på alla, ja okej inte alla men några av, dina problem. Går att laga på några minuter och du kan med fördel förbereda dem dagen innan. 
 
Ljuvligt färsch men ändå lätt söt pannacotta med smak av vit choklad med lite knaprig passionsfrukt på toppen. Både för att bryta av med syrlig frukt mot det lena och söta men också för att skapa lite textur. De lätt gröntonade glasen kommer från Ikea, finns även i ljust röd, perfekta att servera små söta desserter i! 
 
Tummen upp för det? Bra, då kör vi!
 
Påskpannacotta med Vitchoklad & Färsk Passionsfrukt
4-6 port
 
5 dl vispgrädde
60 gram vit choklad
1 msk strösocker
2 gelatinblad
4-6 passionsfrukter (ju skrynkligare ju bättre)
 
HOW TO?
 
1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
 
2. Värm grädde tillsammans med den vita chokladen och strösockret i en kastrull tills det fått ett uppkok, dra kastrullen fårn plattan. Låt grädden svalna, krama sedan ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. 
 
3. Ställ i kallt vattenbad och rör då och då tills det svalnat. Häll upp i små glas eller bägare, det blir efterrätt för 4 normalstora portioner eller 6 mindre efterrättsportioner. Ställ kallt i kylskåp i 4 timmar eller över natten. 
 
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Toppa pannacottan med fruktköttet och servera som en härligt god avslutning på en påskmiddag. 
 
Lycka till! 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

30 Comments

  1. Svara

    Agnes

    27 mars, 2013

    Åhhhh, vilket fint ljus i bilden, hur gör man för att få det? Det känns som det är sommarljus, jag längtar verkligen jättemycket till sommaren nu.

  2. Svara

    Martina

    27 mars, 2013

    Pannacotta är verkligen gott och väldigt enkelt att göra! Måste säga att dina bilder är jättefina och man blir väldigt inspirerad!!

    • Svara

      Mary

      28 mars, 2013

      Tack snälla Martina!! <3

  3. Svara

    Anna -Dagar av lycka

    27 mars, 2013

    Åh, himmel vad gott det ser ut! Det får det nog bli till påskefterätt hos oss 🙂

    Ha det fint!

    /Anna

    • Svara

      Mary

      28 mars, 2013

      Tack! Den är sådär lätt och krämig, lagom söt och så syrliga passionsfrukten på det, lovar att du kommer bli nöjd! Kram och lycka till!

  4. Svara

    Emschen

    27 mars, 2013

    Det är fantastiskt gott. Jag bjöd på detta till nyår och min systerdotter blev överlycklig för hon älskar passionsfrukt. 🙂

    5 E av 5 möjliga. 🙂
    Kram

  5. Svara

    Johanna / Fru form o fix

    27 mars, 2013

    Jag älskar både pannacotta och passionsfrukt!

  6. Svara

    Catja mat & bak

    27 mars, 2013

    Gott, enkelt är gott, det godaste! =) Jag försöker få fina bilder jag med men är fanken ej bra på de, men de e väl recepten som räknas! 😛

  7. Svara

    Sabina

    27 mars, 2013

    Det ser fantastiskt ut!

    • Svara

      Mary

      28 mars, 2013

      Tack snälla! <3

  8. Svara

    Anonym

    28 mars, 2013

    Vilket perfekt påsktips:)

    • Svara

      Mary

      28 mars, 2013

      Tack!! 🙂

  9. Svara

    Iben

    28 mars, 2013

    Har lagat (minus socker) och ska avsmaka i kväll. Längtar….

  10. Svara

    Thea

    28 mars, 2013

    Vill ha!! 😀

  11. Svara

    michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

    29 mars, 2013

    åh. så gott, så gott!

  12. Svara

    Anna

    31 mars, 2013

    Åh, det är så himla gott med vit chokladpannacotta! Jag gjorde en variant på den där för ett tag sen.
    Blev nästan lite sugen på att göra den till kvällen!
    http://wila.nu/2013/january/mumsig-dessert.html

  13. Svara

    Mikaela

    31 mars, 2013

    Tack för inspirationen! Blev en riktig hit på påskbordet.

    • Svara

      Mary

      4 april, 2013

      Vad bra,tack själv!!

  14. Svara

    Junitjej

    31 mars, 2013

    Vad det ser gott ut!

  15. Svara

    Cassie

    1 april, 2013

    Vad gott det ser ut ^__^

    • Svara

      Mary

      4 april, 2013

      De var det, hoppas du provar ngn gång!

LEAVE A COMMENT