Våriga Cakepops med Passionsfruktscurd

 
Cakepops är ju bara så kul att pyssla med när man inte vill eller orka baka något komplicerat men ändå vill få ett resultat som ser ut som man pysslat i evigheter. Har du inte överbliven sockerkaka hemma i frysen, inte orkar ställa dig och baka en, går det utmärkt att köpa en färdig variant från butiken, ingen kommer märka skillnaden! 😉 
 
Jag är på ett extremt ”vårigt” humör, det liksom spritter i kroppen och jag är på ständig jakt efter pudriga nyanser i allt från kläder, bakning och inredning. Rosa, vitt, korall, pistagegrönt, turkosblått..jag kan inte få nog!
 
Det riktigt sköra, pastelliga och pärlemorsskimrande cakepopsen får man genom att välja strössel och pops melt i samma färg. Rosa på rosa eller vitt på vitt exempelvis. Det här otroligt vackra strösslet kommer från Nordljus och har en slags pärlemorsskimmer i sig, otroligt snyggt sådähär till våren. Perfekt till dop eller varför inte bröllopet om man gör ett dessertbord! Eller kanske lite snabbt godis på pinne till Påskafton?! Ja, varför inte.. 
 
De vackra och våriga kökshanddukarna från Lisbeth Dahl hittar ni HÄR och HÄR. En kökshandduk som heter Mint passar mig perfekt, jag fullkomlit älskar turkost/mint och det är nog en av de få färger man ser i mitt kök förutom vitt, off-white och grått 😉 Länkar till var du hittar pops melt, strössel, cakepopspinnar och passionsfruktcurd finns i receptet. 
 
Såhär enkelt är det! 
 
Våriga Cakepops med Passionsfruktscurd
ca 15 st
 
220 gram sockerkaka
30-35 gram philadelphiaost
 
 
HOW TO?
 
1. Smula sönder sockerkakan i en stor bunke. 
 
2. Blanda philadelphiaost och curd i en skål och blanda med sockerkakan. Blanda inte allt på en gång utan tillsätt lite i taget. Hur mkt du behöver beror nämligen på hur torr din sockerkaka är. Ju torrar ju mer ”fogmassa” för att få stabila cakepops. Till köpt sockerkaka behövs ofta den mindre mängden fogmassa. Cakepopssmeten ska vara fast men ändå krämig och gå att forma till små bollar. 
 
3. Forma cakepopssmeten till 14-15 bollar och ställ på en bricka. Ställ in brickan i frysan i 30 minuter. Ställ sedan in cakepopsen i kylskåpet. 
 
4. Smält Pops Melts över vattenbad eller i micron. Doppa cakepopspinnarna ca 1 cm i de smälta pops melten och stick ner mitt i varje boll. Ställ sedan in i kylskåpet 5-10 minuter för att de ska sätta sig ordentligt. 
 
5. Ta ut cakepopsen och doppa i den smälta pops meltsen, låt överflödig pops melts droppa av. Vänta lite med att dekorera dem med strössel. Om chokladen eller pops meltsen inte stelnat lite sjunker strösslet ner för djupt och lägger sig inte utanpå och ger det där fina resultatet.
 
6. Ställ ett durkslag med runda hål upp och ned och använd det som cakepops-ställning. Vill ni veta mer om hur det ser ut klickar ni er in på min instagram
 
Lycka till! 
Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

20 Comments

  1. Svara

    Beata

    29 mars, 2013

    Ser så himla gott ut!

    • Svara

      Mary

      4 april, 2013

      Tack, det var det, kul att göra, lite pilligt men det är det värt!

  2. Svara

    Fredrik Larsson

    29 mars, 2013

    Helt makalöst! Har du aldrig funderat på att anmäla dig till Hela Sverige bakar? 😀

    • Svara

      Mary

      4 april, 2013

      Tack snälla! Hahaha, ja du..HSB..vi får väl se vad framtiden utvisar 😉

  3. Svara

    hannaly // inredning, recept och andra husligheter

    29 mars, 2013

    Åh, vad fina de blev!

  4. Svara

    Mårtenssons Kök

    29 mars, 2013

    Alltså så där pyssliga och pyntiga är vi ju inte så vi får väl helt enkelt fortsätta njuta av dina fina skapelser. Låter gott gör det också:)

    Hoppas ni får en riktigt härlig påsk,
    kramar

  5. Svara

    Victorias provkök

    29 mars, 2013

    Vilka fina:)
    Glad Påsk
    Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  6. Svara

    Sandras Matkrypin

    30 mars, 2013

    Otroligt fina och säkerligen minst lika goda 🙂 Glad påsk!

  7. Svara

    Suzanne

    30 mars, 2013

    Cake pops är alltid så inspirerande tycker jag. Kaka på pinne, det blir liksom inte mer spännande, men samtidigt enkelt än så. Dina foton sen gör att det ser helt oemotståndligt ut! Vilket märke använder du dig av för pops melts?

    • Svara

      Mary

      4 april, 2013

      Tack för fina orden <3 Hihi, nej men eller hur, kaka på pinne, vad kan gå fel??!! Jag har länkat i receptet till den Pops Melts jag alltid använder, den är från märket CACAS. Kika under receptet så har du länken där 🙂 Kram

  8. Svara

    Lena - gott för själen

    30 mars, 2013

    Du förgyllde vår påskbuffé igår och fick stående ovationer. Önskar dig en fortsatt härlig påskhelg!

    Kram Lena

  9. Svara

    Malin E

    31 mars, 2013

    Åh, det ser ju bara helt underbart gott ut…
    Vill göra nuuu… men inser att jag inte har något av det hemma… en annan dag helt enkelt…
    Var alldeles för längesedan jag var inne här o kikade kan inte förstår varför – ont om tid kanske? Skyller på nya underbara jobbet…

    Syns snart vännen! och jag hoppas att du har haft/har en alldeles underbar påsk!
    KRAM

    • Svara

      Mary

      4 april, 2013

      Men attans då! Nästa gång som sagt 😛 Härligt att jobbet är underbart, det förtjänar du, men jag saknar dig här inne..så klart! 😉 Kram på dig sötnos

  10. Svara

    Anonym

    3 april, 2013

    Åh så fina! Älskar bilderna! 🙂

LEAVE A COMMENT