Ljummen Rotfruktssallad med Chèvre, Honungsolja & Rostade Pinjenötter

 Ugnsrostade rotfrukter, fräsch mangold, rosmarin, salt chèvre, knapriga pinjenötter och söt honungsolja för att balansera sältan från osten och lyfta upp sötman från de ugnsrostade rotfrukterna. Låter det som något du kan tänka dig att äta under påskmiddagen? 

 
Det här är en underbar rätt att ställa fram på påskbordet. Den passar perfekt på ett större buffébord alternativt en god (!), fräsch och faktiskt hälsosamt alternativ att serveras med grillat lamm, ugnsrostad kyckling eller vad ni nu äter på just er påskmiddag. 
 
Det kommer söta recept lite senare, så klart, ni tror väl inget annat, men man får ju ändå börjar i rätt ende, nån gång i allafall. 
 
Ljummen Rotfruktssallad med Chèvre, Honungsolja & Rostade Pinjenötter
4 port huvudrätt/12 port buffé
 
250 gram morötter
250 gram palsternacka
2 msk finhackad färsk rosmarin
0,5 dl Hellmanns majonnäs
salt
60 gram mangold
100 gram chèvre
30 gram pinjenötter
0,25 dl flytande honung
0,25 dl olivolja
 
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i mindre stavar. Banda majonnäs och rosmarin i en stor bunke och rör sedan runt rotfrukterna i majonnäsen. Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela rotfrukterna på plåten, salta lätt. Ugnsrosta rotfrukterna mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, tills de är mjuka. 
 
2. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr och het stekpanna, låt dem svalna på en tallrik. Vispa samman flytande honung och olivolja.  
 
3. När rotfrukterna är klara, låt dem svalna något, och blanda dem sedan med mangold. Servera salladen på ett vackert fat, smula chèvre över rotfrukterna, toppa med rostade pinjenötter och lite honungsolja. Servera resten av honungsoljan i en skål med en sked så kan gästerna ringa mer olja över salladen om de så önskar. 
 
 
Lycka till! 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

24 Comments

  1. Svara

    Louise

    23 mars, 2013

    Åh så gott!

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack Louise!

  2. Svara

    Sara - Hold on be strong

    23 mars, 2013

    Åh vad gott!!

  3. Svara

    Anonym

    23 mars, 2013

    förlåt men jag måste bara säga: Jääääääklar vad gott! hahah det här måste jag verkligen äta! jag är vegetarian för 9 dagar, så det här blir jättebra! 😀

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Hahahaha, vad go du är! Klart du ska prova den då, perfekt med andra ord!! HOppas du gillar den!

  4. Svara

    JUNITJEJ

    23 mars, 2013

    Det ser gott ut!

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack, den är supergo, prova!

  5. Svara

    Anonym

    23 mars, 2013

    Åhh så gott det ser ut! Och vilka fina bilder! 🙂

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack Marie!

  6. Svara

    Agnes

    23 mars, 2013

    Ser jättegott ut!

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack!

  7. Svara

    P I X E L I E - Erica Pettersson

    23 mars, 2013

    Vilka snygga matbilder!
    Det ser gott ut 🙂

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack!! Den är gudomligt god, prova!

  8. Svara

    Beata

    23 mars, 2013

    Smakerna verkar perfekta och dina bilder är bättre än någon annans. Man blir så inspirerad!

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Men fina du, vilken kompliang! Bra avslut på söndagskvällen att läsa den! Tack snäla! <3

  9. Svara

    hannaly // inredning, recept och andra husligheter

    23 mars, 2013

    Ser härligt ut!

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack!!

  10. Svara

    Hannah

    24 mars, 2013

    Ser smarrigt ut!! Får nog prova!!
    //H

  11. Svara

    Sabine-Välbefinnaren

    24 mars, 2013

    Det där låter verkligen super gott. Men allt med getost är ju gott enligt mig. =) (Eller all ost) Ska provas!

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack! Ja men eller hur, då är vi två! Den är supergod och fräsch, så enkel också! Hoppas du gillar den!

  12. Svara

    Henrik - En salig soppa

    26 mars, 2013

    Detta verkar så gott och skall provas i det närmaste. Vilka fina bilder du tar, det gör liksom att man vill komma tillbaka hit och få inspiration.
    Tack!

    • Svara

      Mary

      27 mars, 2013

      Den är faktiskt riktigt fräsch och god 🙂 Kul att du gillar bilderna, tack!

LEAVE A COMMENT