FRASVÅFFLOR

 

Egna frasvåfflor är otroligt enkelt att göra och så ljuvligt goda att det inte är nådigt. Att man dessutom vet exakt vad de innehåller gör inte saken sämre. Det enda dåliga är att de faktiskt nästa är för goda. Ja, sådär goda att man får hålla sig från att inte äta upp alla själv allt eftersom man gräddar dem. Då är det tur om man har en hungrig familje eller sambo som kan glufsa i sig ljuvligheterna när de är sådär varma och superfrasig att de bara smälter i munnen. Annars får du helt enkelt passa på att bjuda hem någon på våfflor, tror inte det blir så svårt att hitta någon frivillig. 

 
Själv har jag resonerat länge med mig själv i mitt kök. Är det okej att äta frasvåfflor rullade i strösocker till lunch? Jag menar, jag är ju vuxen och allt så det borde väl kanske vara okej? Va?? Om jag tar en promenad i solen efter lunchen då? Jag menar jag promenerade ju faktiskt efter frukosten… Ahhhhh, nog måste det väl vara okej?
Efter att ha slängt ut frågan på facebook och fått tummen upp från både släkt och vänner så tar jag tillfället i akt, det blir våfflor till lunch, det är ju ändå våffeldagen. 
 
Ja, ni har inte missat det va?
 
Handla med dig en burk mineralvatten och en förpackning vispgrädde efter jobbet och gör egna frasvåfflor, det är det verkligen värt. Vill du äta dem som förrätt eller en liten huvudrätt med crème fraiche, rödlök och rom utesluter du bara vaniljen och hoppas över sockerrullandet, i övrigt är det ingen skillnad.
 
Det här är inte ett nyttigt recept så alla som väntar och hoppas på ett frasigt våffelrecept som är nyttigt, ni bör klickar er bort härifrån omedelbart. Frasvåfflor är sällan nyttiga, men om det bara handlar om någon gång per år kan man nog våga unna sig det, eller vad säger ni?
 
Alla med ombord? Bra, då kör vi, här kommer mitt bästa frasvåffelrecept!
 
Frasvåfflor
ca 5 st  (psst..det gårutmärkt att dubblera receptet för fler goda frasvåfflor)
 
2,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk äkta vaniljsocker
2 dl kallt mineralvatten
2 dl vispgrädde
2 msk smält smör
 
ca 1/2-1 msk smält smör till gräddningen
 
HOW TO?
 
1. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en stor bunke. Vispa ihop det med mineralvattnet till en tjock smet.
 
2. Vispa grädden fast och rör ner det i smeten, rör tillsist ner det smälta smöret.
 
3. Grädda våfflorna på hög värme, pensla våffeljärnet med lite extra smör innan du gräddar varje våffla. Låt våfflan svalna något inann du vänder den i strösocker. Servera våfflorna tillsammans med blåbär och njut! 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

34 Comments

  1. Svara

    Joanna-Livet med Asperger+reumatism

    25 mars, 2013

    mumms

    • Svara

      Mary

      25 mars, 2013

      Precis!

  2. Svara

    Vardagspusslandet - Småbarnskaos

    25 mars, 2013

    Men mums så gott det lät 🙂

  3. Svara

    hannaly // inredning, recept och andra husligheter

    25 mars, 2013

    Tycker absolut att man får unna sig något mindre nyttigt då och då, och våfflor är ju inte helt fel! 😉

  4. Svara

    Christina Gyllner

    25 mars, 2013

    åh! Äntligen våffeldagen! Jag har ätit våfflor till middag två dagar i rad!
    Underbart! 🙂

    • Svara

      Mary

      25 mars, 2013

      Hahaha, varför äta våfflor med måtta liksom? Helt i min smak 😛 varför bara en dag, dumt! Mer våfflor till folket!

  5. Svara

    Katarina

    25 mars, 2013

    Frasvåfflor låter mycket gott och det är klart du skall äta dem till lunch 🙂

  6. Svara

    Vardagsmat a la Jess

    25 mars, 2013

    Klart man måste äta våfflor när det är våffeldagen! Jag gjorde dock en smalare variant, så slipper jag samvetskvalet. 😉

  7. Svara

    Helena - amelia.se

    25 mars, 2013

    Åh, vad jag önskar att våffeljärnet inte ligger i de understa flyttlådan, av 130 st. Mmmm… får ta och grädda järnet efter flytten 🙂

    Ha en fin kväll!

    • Svara

      Mary

      25 mars, 2013

      Men nej, vad slitsamt! Spännande med flytt dock lycka till 🙂 Och ja, grädda våfflor efter flytten låter väl som utmärkt sysselsättning om du frågar mig, fira in den nya lgh/huset! 🙂

  8. Svara

    elisabetht

    25 mars, 2013

    Inga ägg….?

  9. Svara

    ElisabethT

    25 mars, 2013

    ..men så goda de blev!!
    Utan ägg ;O)

    Kram

  10. Svara

    Anonym

    25 mars, 2013

    Vilken magisk bild 🙂 Jag åt tre igår och gjorde det med gott samvete! En eller ett par våfflor gör bara gott för själen 🙂

    • Svara

      Mary

      27 mars, 2013

      Tack snälla <3 precis, själen måste få sitt också!

  11. Svara

    Anonym

    25 mars, 2013

    Mums! Jag är inget fan av våfflor, men det ser gott ut!

  12. Svara

    catja

    26 mars, 2013

    Muuums! 😀

  13. Svara

    Kristin @ The Chocolate Box

    26 mars, 2013

    Klart man får äta våfflor till lunch! Man kan ju försöka smyga in lite frukt eller bär för samvetets skull 😉

    De här ser alldeles perfekt frasiga ut, mums! 😀

    • Svara

      Mary

      27 mars, 2013

      Hehehe, men eller hur, smyga in lite frukt eller bär var ordet *fniss* Nej då, jag älskar blåbär så äter det gärna till, bra balans till våfflorna speciellt om de är vända i socker som här. 😀

  14. Svara

    Sara - Hold on be strong

    26 mars, 2013

    Gott!!

  15. Svara

    M

    26 mars, 2013

    Gott! Det är ju svårt att låta bli att äta dem direkt när man står och gräddar dem 🙂

    • Svara

      Mary

      27 mars, 2013

      Men eller hur! 😉

  16. Svara

    Anna

    26 mars, 2013

    Strösockerbomb på tallriken?

    • Svara

      Mary

      27 mars, 2013

      Nej men du vet, om man ska vända våfflor i socker så krävs det mer än lite sockerströssel i kanten.

  17. Svara

    Karoline | Gröna Skafferiet

    28 mars, 2013

    SÅ snygga bilder!!

  18. Svara

    Elin

    21 mars, 2016

    Hejsan! Vi har gjort en våffelartikel där vi tagit med ditt recept 🙂 Man kan också rösta på vilken våffla man gillar mest. Artikeln kommer ut i veckan.

    http://blogg.se/article/2016/march/vaffeldagen-recept.html

    Hälsningar,
    Bloggredaktionen

    • Svara

      Mary

      22 mars, 2016

      Hej! Vad roligt, det ska jag kika på! Varma Hälsningar på er

LEAVE A COMMENT