Att Arbeta som Frilansande Matkreatör

Dagarna kan ju se ganska olika ut när man jobbar som Frilansande matkreatör, matstylist och matofotgraf.
Ena veckan spenderas all tid hemma, andra veckan är man på ständigt resande fot. Det kan vara ett otroligt hit och dit flängande vissa dagar, påsar med mat i ena handen, en väska med kamerautrustning och stylingprodukter i andra för att sedan spendera flera dagar helt ensam i köket för att provlaga nya recept.  
 
Måste säga att gårdagen spenderades i helt otroliga lokaler, det lagades påskmat, fotograferades och spelades in en film. Jag får träffa otroligt härliga människor, göra nya bekantskaper, utmana mig själv och skapa med mat. Gårdagen styrdes dessutom upp otroligt proffsigt vilket gör det ännu roligare. Hade jag fått hade jag nog inte ens kommit hem. För jag hade på studs flyttat in i den stora salen på bilden längst upp. Massiva betongväggar, grova murväggar, en spiraltrappa upp till ett loft, träbänkar, industriell känsla och design blandat med lantliga inslag. 
 
Yes, I’m in love! <3 
 
Mina recept kommer så klart på bloggen inom kort, några fräsha, och förhoppningsvis nya, inslag till påskbordet! 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

18 Comments

  1. Svara

    Malin´s Diner

    20 mars, 2013

    Vad roligt Maria! Låter helt galet spännande. Du verkar leva din dröm.

    Kram kram

  2. Svara

    Mårtenssons kök

    20 mars, 2013

    Så häftigt, du gjorde verkligen rätt val som hoppade av det gamla och startade med detta!
    Här torkar vi tårarna efter att ha fått ställa in vår kväll i Malmö där vi skulle varit på event. Men snökaos ska man inte leka med, i bil vill man inte sitta i onödan idag.

    Kramar

  3. Svara

    Lena - gott för själen

    20 mars, 2013

    Wow, vilken cool miljö!

    Kram Lena

    • Svara

      Mary

      22 mars, 2013

      Visst är det, jag blev helt förälskad!!! kram

  4. Svara

    Malin - Stjärnflocka

    20 mars, 2013

    Spännande!!! Jag gillar inte traditionell påskmat, så lite nyheter skulle sitta finfint! 🙂
    Kram

    • Svara

      Mary

      22 mars, 2013

      Då hoppas jag du gillar det jag lägger upp idag och imorgon 😉 😀 Ja och så lite i början av nästa veckan också <3 Kram på dig tjejen

  5. Svara

    Julia

    20 mars, 2013

    gud så skoj! kan inte du skriva något inlägg om hur du gjorde, alla små men viktiga steg typ, för att bli matstylist/matfotograf och vad det innebär, mkt jobb och allt sånt? tycker det låter superintressant!

  6. Svara

    Agnes

    20 mars, 2013

    Åh, vad fint!

  7. Svara

    Emmy

    21 mars, 2013

    Du är en fantastisk fotograf!

  8. Svara

    Beata

    22 mars, 2013

    Åh, alltså jag vill ha ditt jobb.

  9. Svara

    Pernilla

    22 mars, 2013

    Vilka otroliga bilder!!! Min man sa faktiskt till mig idag att om jag ska fortsätta blogga så måste jag lära mig att ta bättre bilder 🙂 Och när jag tittar på dina bilder så förstår jag att jag har maaaaaaassssssoooorrr att lära.

    • Svara

      Mary

      24 mars, 2013

      Tack Pernilla, vad snällt sagt!! 🙂

  10. Svara

    Maria

    24 mars, 2013

    Låter som ett riktigt drömjobb!! 🙂
    Vad har du gått för utbildning? Eller är du självlärd?

LEAVE A COMMENT