22 In TRAVEL & EVERYDAY ADVENTURES

ZETAS TRÄDGÅRD

Zetas Trädgård utanför Stockholm är en magisk plats och på deras hemsida står det också ”finsmakarens trädgård” och det stämmer verkligen!  Att vi bor på helt fel sida av stan sett ur Zeta-perspektiv gör mig inget. Jag åker gladeligen genom hela Stockholm för att ta mig dit och njuta av allt det vackra, för vackert det är det. Zetas Trädgård är inget annat än ett himmelrike för alla som har en trädgård, drömmer om en trädgård och som älskar snygg inredning. OCh då pratar vi snyggt som i ”jag dör inredningsdöden”, 
Det första du möter när du snurrat klart i grinden vid ingången till Zetas är ett himmelrike av rosor. Jag som växte upp med rosbuskar och har en förkärlek till just detta, och Pioner ska tilläggas, är som en kalv som just släppts ut på grönbete. Det här är ingen plantagen det här inte. Det här är deluxeversionen av alla andra trädgårdsbutiker jag varit på och alla ni varit på, det kan jag nästan garantera. Allt är lite bättre här. Vagnarna, eller de små skottkärrorna man lastar fulla med blommor, kryddor och andra ting är lite snyggare, grusgångarna som delar upp Zetas himmelrike är lite rakare och lite finare, blommorna lite vackrare, betongbänken man kan slå sig ner på känns som en lyxig tron och personalen är lite trevligare och otroligt kunnig. 

Det är tur att jag har en tålmodig man som är lugn och trygg i sig själv bland ett hav av rosenbuskar för jag, jag satte av i fullständigt lyckoros och fotade högt och lågt. Rosor är ju så vackra, naturens under är de verkligen och de är nästan ännu vackrare när de är på gränsen till att blomma ut, vissna och tappa sina blad. 

Och så de vissnade, men ännu vackrare rosorna, jag helt enkelt inte kunde få nog av! 
Som ni börjar kunna ana gick jag lite bananas här inne…
OCh är man inte ute efter blommor finns det kryddor och annat grönt att ta hem och plantera i stora krukor och ha inomhus, om trädgården lyser med sin frånvaro menar jag. 
Den inredningsintresserade kommer inte bli besviken och själv är butiken, med möbler, porslin, tvålar, ljus och andra vackra detaljer pricken över i. Så snyggt så man får hålla fast sig i dörrkarmen och kämpa med den starka lusten att ropa Hallelulja, prisa vare inredningsgudarna!  Som ett inredningsmagasin ser det ut och mina bilder gör det tyvärr inte rättvisa. Jag vill stanna inne i butiken för alltid, fråga om de ändå kanske inte behöver lite ny personal eller helt enkelt flytta i. Rakt av bara. Första gången jag och mannen besökte Zetas Trädgård sa jag ”tror du man kan gifta sig där inne”, och det, ja det säger väl allt. 
Så är ni på en Stockholmstur, ta då vägarna förbi. Det är så värt det. Dessutom är deras lilla café toppklass även den. Jag var inte särskilt hungrig när vi var där så jag beställde en latte och en liten ostsmörgås. Men det man får när man beställer en ostsmörgås här är ingen svettig tråkig vetefralla med för mycket smör och en ostbit som torkat i hörnen inte! Här får man det sötaste lilla surdegsbröd jag sett i hela mitt liv med ordentligt med grönskaker, färskt bröd och god ost. Zetas Trädgård är verkligen en liten oas som man gör bäst i att inte missa! 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Emschen
  24 juli, 2013 at 10:49

  Jag har inga ord – jag har förnöjda suckar. Vilka rosor! Vilka bilder! Vilket ställe!
  Kram

 • Reply
  Angelica
  24 juli, 2013 at 10:51

  Hahaha! Alltså, min kära. Jag riktigt kan se dig framför mig och jag önskar att jag kunde fått vara med. Jag sitter och skrattar lite för mig själv här, ja jag satte nästan kaffet i halsen för du skriver så himla bra! <3 Och, ja! Inredningsdöden! Nästa gång jag kommer måste vi åka dit. Kramar!

 • Reply
  Olivia
  24 juli, 2013 at 11:05

  Fin blogg, gillar den verkligen! klicka in på min blogg och se dig omkring kram

 • Reply
  Ulrika - Fotograf u.norman
  24 juli, 2013 at 11:06

  Ser sjukt mysigt ut! Ska verkligen försöka passera någon dag 🙂

  • Reply
   Mary
   25 juli, 2013 at 14:09

   Det måste du bara göra, så härligt!

 • Reply
  helenasenklavardag
  24 juli, 2013 at 11:42

  Kan bara hålla med dig! Verkligen ett underbart ställe. Försöker besöka det varje gång jag åker till Stockholm.
  Kram Helena

  • Reply
   Mary
   25 juli, 2013 at 14:09

   Kul att det är fler som upptäckt Zetas. Alldeles för många jag träffar, även i Sthlm, som inte bet om det. Så tyckte det var dags att blogga lite om det! Kram på dig

 • Reply
  Fru Martinsson
  24 juli, 2013 at 11:59

  Oj här skulle jag också kunna vandra runt! Vilken inspirationskälla!

 • Reply
  Anonym
  24 juli, 2013 at 12:36

  Jättefint 🙂

 • Reply
  Malin - Stjärnflocka
  24 juli, 2013 at 12:43

  Hjälp!
  En ilning genom kroppen och jag känner att jag bara måste dit och se alla underbara rosor! 🙂
  På ett sånt ställe är det så mysigt att köpa med något, om än bara ett litet kort, för att minnas känslan av den dagen och njutningen där!
  Bilderna är underbara!!!
  Kram Malin

 • Reply
  Gabriella
  24 juli, 2013 at 21:57

  Vilka underbara, underbara bilder! Vilket blomrike. Jag är så sugen på att åka till Zetas sedan ett bra tag, har aldrig varit där faktiskt. Är det så fint som på dina bilder kommer jag ju svimma av lycka!=)

 • Reply
  Ekenäsliv
  25 juli, 2013 at 00:01

  Oj, oj, oj säger jag bara!! Och vilken TUR att jag planerat in att vi ska åka dit imorgon på väg till Sth. Först ett stopp i Trosa, sen Zetas. Lika bra jag går o lägge rmig nu för det blir tidig uppstigning imorogn så vi hinner med allt detta fina:-)
  Ha det riktgit bra!
  Kram Anna

  • Reply
   Mary
   25 juli, 2013 at 14:05

   Men vad härligt! Hoppas vädret är fint och att du får det toppen!!! Kram

 • Reply
  Eva
  25 juli, 2013 at 05:55

  Å så underbart vackert skrivet och fotat om Zetas! Det ger inspiration och lugn med så vacker miljö. Vill åka dit! Snart:)

 • Reply
  Lena - gott för själen
  27 juli, 2013 at 09:48

  Håller med. Vi var där, igen, härom dagen. De vet verkligen hur man sätter kunden i fokus! Älskar stället. Jag kan tipsa om ceasarsalladen. Den godaste jag ätit. Och sååå mättande.

  Så genomtänkt hela stället. Maken sa till och med "det var nog den snyggaste offentliga toaletten jag varit på".

  Kram Lena

 • Reply
  Victoria Skoglund
  31 juli, 2013 at 13:35

  Vad kul att du bloggat så fint om oss och tagit sååå otroligt snygga bilder. Kram Victoria

 • Leave a Reply