Svartpepparglass med Jordgubbssås

 
 
Svartpepparglass.Svartpepparglass Svartpepparglass Svartpepparglass! Joråsåatte…. Det är det enda jag vill ha just nu. Underbara glass! Svartpepparglass, kanske något av det goaste jag trollat fram på riktigt länge. Jag säger bara, våga prova för guds skull! Tillsammans med jordgubbssåsen är den inte annat än perfektion. 
 
En efterrätt som garanterat imponerar på gästerna, det lovar jag på heder och samvete. Om du inte längre blir kittlad i gomen av vanlig jordgubbsglass och känner att det är dags att höja ribban liten. Då är det här receptet för dig! 
 
Här fungerar vaniljen om en smakbärare till svartpepparn och rundar av den i hörnen lite. Den söta och fruktiga jordgubben balanserar pepprigheten perfekt och smaklökarna jublar, 15 poäng av 10 möjliga. Tack och bock! Här kommer receptet, enjoy!
 
Svartpepparglass med Jordgubbssås
ca 1 liter glass
 
4 ägg
2,5 dl strösocker
4 dl mjölk
1 vaniljstång
1 msk grovmalen svartpeppar
5 dl vispgrädde
 
Jordgubbssås:
500 gram jordgubbar (det går bra med frysta)
3 dl strösocker (tag mindre socker om du använder färska jordgubbar)
 
HOW TO?
 
1. Värm strösocker och jordgubbar i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Låt det koka i ca 2 minuter, drag sedan från plattan och låt svalna i vattenbad. Ställ kallt fram till servering. 
 
2. Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Blanda tillsammans med svartpeppar och mjölk i en tjockbottnad kastrull och värm på medelhög värme. 
 
3. Vispa under tiden ägg och strösocker, vispa i ca 5 minuter. När mjölken kokat upp, plocka upp vaniljstången och häll mjölken över äggen i en fin stråle, under konstant vispning. Häll tillbaka ”smeten” i kastrullen och värm på meddellåg värme. Låt glassmeten sjuda tills den tjocknar, den får inte överstiga 85 grader celcius. 
 
4. Ställ ner i vattenbad för att svalna, rör då och då. När glassmeten är helt sval, rör ner vispgrädden (ovispad). Ställ in smeten i kylskåpet och åt den svälla i ca 1 dygn. Kör sedan i glassmaskin enligt anvisningar. 
 
Servera tillsammans med Jordgubbssåsen. 
 
Smaklig Spis! 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

23 Comments

  1. Svara

    Maria

    9 juli, 2013

    Detta lät spännande. Ska ställa mig i köket imorgon för att testa 🙂
    Kram Maria

    • Svara

      Mary

      15 augusti, 2013

      Hoppas du gillar den om du testade! 😀

  2. Svara

    Elin

    9 juli, 2013

    Lekkert! 🙂

  3. Svara

    Vardagsmat a la Jess

    9 juli, 2013

    Det där lät verkligen minst sagt… Udda… Kanske är det så att det är tillräckligt udda för att bli bra! Får testa helt enkelt! 🙂

    • Svara

      Mary

      15 augusti, 2013

      Hoppas du testar, det är riktigt gott! Lycka till i så fall!

  4. Svara

    Sandras Matkrypin

    10 juli, 2013

    Oj, det hade jag aldrig kommit på men det låter fantastiskt gott tillsammans med jordgubbarna 🙂

  5. Svara

    Annika

    10 juli, 2013

    Super gott 😀

  6. Svara

    Romladolcevita

    11 juli, 2013

    Önskar dig en fin helg från Italien!

    • Svara

      Mary

      15 augusti, 2013

      Tack snälla och hoppas din sommar varit fantastisk!! Kram

  7. Svara

    Sara på Vardag.nu

    11 juli, 2013

    Det här låter verkligen jättegott, som taget ur menyn hos en riktigt fin restaurang 🙂

    • Svara

      Mary

      15 augusti, 2013

      Tack Sara, vad snällt sagt!! <3

  8. Svara

    Kristin @ The Chocolate Box

    12 juli, 2013

    Låter helt grymt! Jag har provat svartpeppar i brownies, och det blev super, men glass var nytt 😀 Kan tänka mig att jordgubbssåsen passar perfekt till!

  9. Svara

    Gisela

    16 juli, 2013

    Provade detta recept direkt. Underbart gott!!! Ska göras om och om igen. Stort tack!

    • Svara

      Mary

      15 augusti, 2013

      Tack Gisela, vad kul att du tycker om den!! <3

  10. Svara

    Ekenäsliv

    17 juli, 2013

    Lät ju så vansinnig galet att jag nog måste testa!
    Ha de gott!
    Kram Anna

  11. Svara

    Erica AKA Tomtens Dotter

    8 augusti, 2013

    Låter gott! Jag brukar köra mackor med Philadelphia, hallonmarmelad och svartpeppar så jag ställer mig inte alls främmande till idén 🙂

  12. Svara

    Elin

    9 augusti, 2013

    Testa detta recept idag, och det var oväntat gott! Jordgubbssåsen till var riktigt god (även varm, för vi hade för lite tålamod för att vänta på den att svalna)

    • Svara

      Mary

      15 augusti, 2013

      Visst är den! Man kanske inte tror det vid första anblicken men.. Hoppas du gör den igen 😀 kram

  13. Svara

    Ekenäsliv

    13 augusti, 2013

    Nu är jag tillbaka på detta inlägg och inser att denna bilden med receptet måste jag bara skriva ut och ha i mitt kök. Hoppas det är ok??
    Kram Anna

  14. Svara

    Ekenäsliv

    13 augusti, 2013

    Och rama in alltså;-)

LEAVE A COMMENT