Vaniljcupcakes med Lemoncurd & Marshmallowsfrosting

Vanilj- & Lemoncurdcupcake
Jag var så otroligt sugen på vanilj igår och eftersom det var alla hjärtans dag, så bakade jag vaniljcupcakes. För att bryta av mot den söta vaniljen och marshmallowsfrostingen fyllde jag cupcaken med curd, citroncurd eller lemoncurd som det så fint heter. Egentligen fungerar vilken curd som helst, limecurd, rödvinbärscurd eller vad du nu föredrar. 
 
 
Idag är det fredag, åhh, ljuvliga fredag, kanske den bästa dagen i veckan! Vi är på en vild jakt efter ett gammalt skrivbord, så är det ngn som har ett över som de bara längtar att bli av med så är det ju bar att höra av sig 😉 Verkar inte vara det enklaste att hitta, iaf inte i den stilen jag tänker mig. Resten av helgen kommer ägnas åt fina vänner, bakning, långa middagar med mycket skratt, sånt som jag värderar högst med andra ord! 
 
 
 
 
Vanilj- & Lemoncurdcupcake med Marshmallowsfrosting
12 st
 
Cupcake
2, 25 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,25 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
75 gram rumstempererat smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk äkta vaniljsocker
 
Fyllning:
 
Marshmallowsfrosting:
200 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
0,25 tsk vaniljpulver
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
 
2. Blanda mjök, strösocker, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt det rumstempererade smöret och hälften av mjölket och rör till en slät smet. 
 
3. Vispa ihop ägget med vaniljsocker och resten av mjölken och rör sedan ner den i mjölblandningen, rör tills du har en homogen och slät smet. 
 
4. Fördela smeten i cupcakesformar och grädda mitt i ugnen ca 20-23 minuter. 
 
Låt svalna på galler. 
 
5. Gröp ur ett hål i cupcakesen med äppelurkärnare eller en vass kniv och fyll hålet med curd. Använd en spritspåse eller två skedar. 
 
6. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen i en stor skål. Vispa tills du har en luftig konsistens. 
 
Toppa dina cupcakes med marshmallowsfrostingen och njut! 
 
 
Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

16 Comments

  1. Svara

    Mary

    15 februari, 2013

    Absolut, jag ska se om jag kan göra en liten instruktion till bloggen :S

  2. Svara

    Lena

    15 februari, 2013

    Ser fantastiskt smarrigt ut! Tack för att du delar med dig!
    Blir bara galet sugen på godsaker hela tiden 😉

  3. Svara

    Titta in hos Thess

    15 februari, 2013

    Marsmallow frosting lät ju galet gott :))))
    Får absolut testa det nästa gång.
    Hoppas att du år en fin helg.

    Kram Thess

  4. Svara

    Victorias provkök

    15 februari, 2013

    Ser både gott och fint ut:)
    Trevlig helg!!
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

    • Svara

      Mary

      17 februari, 2013

      Tack Victoria, så enkla att göra, nästan så man skäms lite! 😉 Hoppas helgen varit toppen!

  5. Svara

    Anonym

    16 februari, 2013

    Söta ^^

  6. Svara

    Emmy

    16 februari, 2013

    Åh detta låter gott 😀

    • Svara

      Mary

      17 februari, 2013

      Mycket, sådär lent, fluffigt och sötsyrligt! 😉

  7. Svara

    Lisa - Sockerrus

    16 februari, 2013

    Tack sötaste du för alla fina ord och länkningen! ♥
    Har sagt det tidigare men säger det igen, jättefina cupcakes o blommor. Du har en naturlig talang för allt vackert 🙂 Kram till dig!

    • Svara

      Mary

      17 februari, 2013

      <3 Tack goding! <3

  8. Svara

    Jonna

    20 februari, 2013

    Åh du har så goda recept! Bara vattnas i munnen 🙂

  9. Svara

    Jenny

    4 mars, 2013

    Kan man lägga på frostingen dagen innan man serverar dem? Funderar nämligen på att ta med dom till jobbet 🙂

LEAVE A COMMENT