JULGODIS – CHOKLADDOPPADE MARSHMALLOWS MED POLKAGRISKROSS

Det perfekta, enkla och barnvänliga julgodiset hittar ni här, Chokladdoppade Marhsmallows med Polkagriskross. Finn ett fel…nej precis, det är nästan omöjligt! 
 
För visst älskar jag knäck och kola, men det kräver mer precision, en digital kökstermometer och en aningens mer försiktighet och tålamod från otåliga barnafingrar. Och har man en gång bränt sig på knäck- eller kolasmet, ja, då vill man inte göra det igen!
 
De här godbitarna kräver varken det ena eller andra. Vaniljmarshmallows som doppas i vanlig smält choklad, jag använde mig av mörk choklad med 70 % kakaohalt, och som sedan rullas eller doppas i krossade polkagrisgodis. 
 
Ett tips är att krossa polkagrisstänger eller mindre polkagrisgodisar, det är väldigt olika hårdhet på polkagrisar och väljer man tjockare och mer kompakta varianten ja, då kan man få banka allt man har utan att det händer något! Använd gärna en mortel, då krossas de lättast. 
 
Enkla att göra, goda och rätt så söta att titta på, perfekt att blanda upp allt det vanliga tidskrävande julstöket med. För julen ska inte handla om stress, om måsten eller om perfektion. Det ska handa om gemenskap, kärlek, njutning och vila. 
 
Såhär enkelt gör du egna Chokladdoppade Marshmallowsgodisar!
 
ChokladdoppadE MarshmallowS med Polkagriskross
10 st
 
10 större marshmallows, (ICAs Marshmallows är mina favoriter, de smakar riktigt bra!)
100 gram mörk choklad
3 polkagrisstänger 
 
 
 
Krossa polkagrisgodiset i en mortel eller genom att lägga dem i en tjockare plastpåse/fryspåse och hamra loss med en liten kavel eller annat valfritt tillhygge.
 
Finhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål, smält den över ett vattenbad.
 
Det innebär att: Värm lite vatten i en kastrull, när vattnet kokar, dra det från plattan och placera den värmetåliga skålen med chokladen ovanpå kastrullen. Skålen ska INTE nudda det varma vattnet och skålkanten ska sluta tätt mot kastrullkanten. Rör då och då i chokladen tills den är smält, var noga med att den inte blir allt för varm. Kontrollera temperaturen på chokladen, den ska kännas rumstempererad, då är den perfekt! Om den är varmare, låt den svalna något innan du börjar doppa marshamllows. 
 
Doppa marshmallows så de täcks ca 1/3-1/2 med choklad, låt torka något och doppa/rulla sedan i krossade polkagrisgodisar. Ställ in i kylskåp för att stelna helt. 
 
Klart! 🙂 Låt stå i kylskåp fram till servering. 
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

11 Comments

 1. Svara

  Anonym

  4 december, 2013

  Sådär enkelt men supergott!

 2. Svara

  Simone

  4 december, 2013

  Fantastisk blogg.., älskar att se på dina bilder,,

 3. Svara

  Lena - gott för själen

  5 december, 2013

  Mums! Måste testas i helgen.

  Kram Lena

 4. Svara

  Helenes underbara jul

  5 december, 2013

  Åhh va mumsigt (som vanligt, Detta ska jag göra som julgodis med barnen!

 5. Svara

  Suzanne

  5 december, 2013

  Åh, dina bilder, dina bilder <3. Du är så duktig!!
  Jag håller på för fullt nu också med julbaket, har gett mig på en adventskalender för bakbloggen, superskoj! 🙂

 6. Svara

  Stephanie {Mitt skafferi}

  5 december, 2013

  Vad lustigt, exakt det här står på min lista över julgodis i år 🙂 Dina marshmallows ser i alla fall riktigt fina och smarriga ut!

 7. Svara

  Gabriella

  5 december, 2013

  Härligt gott:)

 8. Svara

  A-mamman

  6 december, 2013

  Så vackert! Jag har ju en halv påse polkagrisgodis hemma och alltid mörk choklad, dags att handla marshmallows.
  P.S. Jag gjorde dina skorpor med västerbottenost förra helgen, de var poppis till glöggen! Heja dig som stod bakom receptet och heja mig som vågade prova att göra dem.

 9. Svara

  The Mimz

  7 december, 2013

  Ser såå gott ut! 😀

 10. Svara

  mittgodastefinaste

  8 december, 2013

  Underbart och enkelt, jag älskar polkagrisar! Vi fick en massa marshmallows kvar efter att barnen grillat det på glöggmingel så jag tänkte göra dessa med tjejerna idag! Håller de sig ett tag i kylen måntro?

  Många kramar Jenny

 11. Svara

  Ester ❤ ett kreativt liv

  9 december, 2013

  Mums! Polkagrisgodis kan man inte få för mycket av under jul 🙂

LEAVE A COMMENT