Blixtsnabb Hallonsrobét. Något av det enklaste och godaste som finns när man vill ha något sött och läskande. Dessutom är det klart på tre röda. Den här är ett recept som är helt omöjligt att misslyckas med, misslyckas du vill jag nästan komma hem till dig personligen och undersöka hur du lyckades med att misslyckas!
Deal?
Okej, bra..då kör vi.
Jag har skrivit om det här receptet tidigare, men det tål att upprepas igen! Det här blir två riktigt stora portioner sorbé eller fyra mer normalstora sorbéportioner att servera tillsammans med en stor kula ljuvlig vaniljglass.
BLIXTSNABB HALLONSORBÉ
4 port
500 gram frysta hallon
8 msk florsocker
1 dl ananasjuice
4 msk färskpressad limejuice
Eventuellt 2 dl myntablad,(inte hårt packade utan löst nerlagda i ett deciliter mått)
Eventuellt lite mynta och färska hallon till garnering
Mixa alla ingredienserna i en hushållsmixer. Rör lite då och då så att mixern kommer åt att blanda ordentligt.
Frys sorbén i 1-1,5 timma om du vill få fina ”glasskulor”, annars är det bara att servera i fina serveringsglas, kanske med en kula vaniljglass för att bryta av mot det sötfriska och syrliga.
Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.
Hej, har startat en ny skvallerblogg. Där kommer de skrivas om mina favorit bloggar men oxå bloggar som ni vill att jag ska ta upp 🙂 De behöver inte vara några kända bloggar utan någon ni tycker om eller vill ska synas mer 🙂
Så fint och mycket gott du har i din blogg – vilka bilder och arr du gör – grymt imponerande! Hur tusan gör du och hinner du 🙂 Berätta mer vetja när vi ses till helgen!
Hej HaNza! Tack SNÄLLA! Lite sent svar, har inte hunnit med! jag ska se vad jag kan göra. Det hör är dock inte en fotoblogg utan en matblogg så fotoinläggen kommer långt ner på priolistan tyvärr! 🙂 Tipsar om att kolla in ngn fotoblogg, samma tips som gäller där för vanliga foton gäller också för matfotografi 🙂 kram Mary
Åh du milde så gott! Jag älskar hallon, äter det varje dag och just nu ihop med nektariner. Måste testa denna sorbé förstås. och sen den där cheescaken med smörkolasås…wow. kram Milla
Jisses så mycket godsaker du bjuder på. Pajen, cheescaken med kola, choklad … Mmmm. Det är lite jobbigt att se så här innan lunch när man är hungrig som en gam 😉
24 Comments
Nina Pina
23 september, 2012 at 18:51Åhh så fina bilder! Har du tips till en nybörjare? Kram Nina Pina
Anonym
23 september, 2012 at 20:01Älskar det! Brukar göra liknande själv. Snabbt och gott!
Skålen din var ju ljuvlig också 😉
Min mat,bak och hälsoblogg
23 september, 2012 at 20:27Sååå gott med hallonsorbét och det passar så bra med vaniljglass!!
Mårtenssons kök
23 september, 2012 at 21:35Så gott med frisk hallonsorbet, perfekt till temat. Och tack för att du påminde oss, vi har helt glömt bort vårt bidrag!
Ha en fin vecka,
kramar
Glad mamma
23 september, 2012 at 21:37Nam, nam 🙂
patrik
23 september, 2012 at 22:54Gillar verkligen sorbet och barnen älskar sorbet så gott!!fina bilder!!http://sportochspelkocken.se
Favoritskvaller
24 september, 2012 at 03:53Hej, har startat en ny skvallerblogg. Där kommer de skrivas om mina favorit bloggar men oxå bloggar som ni vill att jag ska ta upp 🙂 De behöver inte vara några kända bloggar utan någon ni tycker om eller vill ska synas mer 🙂
Kika in och ge tips 🙂
Sandras Matkrypin
24 september, 2012 at 08:35Åh, vilken härlig sorbet!
Igor
24 september, 2012 at 10:20Snyggt, gott och fräscht! Förstår att detta recept är så populärt 🙂
Lotta i Två små kök
24 september, 2012 at 12:38Halloj!
Så fint och mycket gott du har i din blogg – vilka bilder och arr du gör – grymt imponerande! Hur tusan gör du och hinner du 🙂 Berätta mer vetja när vi ses till helgen!
Vilket gäng vi blir! Ses då!
HaNzA
24 september, 2012 at 15:55ÅH vad duktig du är på att baka ! Kan inte du göra ett inlägg om hur man fotar just bakelser ? JAG ÄLSKAR DINA BILDER ! ^^ 🙂
Mary
22 november, 2012 at 08:52Hej HaNza! Tack SNÄLLA! Lite sent svar, har inte hunnit med! jag ska se vad jag kan göra. Det hör är dock inte en fotoblogg utan en matblogg så fotoinläggen kommer långt ner på priolistan tyvärr! 🙂 Tipsar om att kolla in ngn fotoblogg, samma tips som gäller där för vanliga foton gäller också för matfotografi 🙂 kram Mary
yasmine modell mamma och fru
24 september, 2012 at 19:38ja hehe jag med men jag ska på massage på torsdag, kraam
min tekopp
24 september, 2012 at 19:45Underbara bilder och det låter så gott! Ska absolut prova och misslyckas jag, ja då vet jag vart jag ska vända mig 🙂
Fru Sederblad
24 september, 2012 at 20:25Det lät supergott och jag tror att jag skulle kunna klara av det ;-)…
Milla
24 september, 2012 at 21:06Åh du milde så gott! Jag älskar hallon, äter det varje dag och just nu ihop med nektariner. Måste testa denna sorbé förstås. och sen den där cheescaken med smörkolasås…wow. kram Milla
Micaela
24 september, 2012 at 22:04VIlken fin blogg du har kära du! Och vilket kanontips 🙂 Tack för det!
dianasdrömmar
25 september, 2012 at 07:06Men mums vad gott, måste jag prova kramar Diana
Sofia - Hildas hem
25 september, 2012 at 11:28Jisses så mycket godsaker du bjuder på. Pajen, cheescaken med kola, choklad … Mmmm. Det är lite jobbigt att se så här innan lunch när man är hungrig som en gam 😉
Underbar inspiration i alla fall.
Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
Kram Sofia
Queen of Kammebornia
25 september, 2012 at 17:05Mmm, vad det ser gott ut!!! Jag är galen i både hallon och mynta 🙂 Tusen tack för dina fina ord hos mig! Kram!
Helena
25 september, 2012 at 22:02Du milde tid så gott det såg ut med hallonsorbé! Underbart att den är omöjlig att misslyckas med:))
Jennifer
25 september, 2012 at 22:32Åh låter supergott och enkelt, måste testas :). Tack för att du delar med dig! Kram Jennifer
Anonym
28 september, 2012 at 19:32det lät verkligen super! super enkelt och super gott! ska absolut göra detta! =)
Sofie DJ
5 oktober, 2012 at 23:56Mums! Härliga bilder du tar :-D!