Blixsnabb Hallonsorbé

Blixtsnabb Hallonsrobét. Något av det enklaste och godaste som finns när man vill ha något sött och läskande. Dessutom är det klart på tre röda.  Den här är ett recept som är helt omöjligt att misslyckas med, misslyckas du vill jag nästan komma hem till dig personligen och undersöka hur du lyckades med att misslyckas!
 
Deal?
Okej, bra..då kör vi.
 
Jag har skrivit om det här receptet tidigare, men det tål att upprepas igen! Det här blir två riktigt stora portioner sorbé eller fyra mer normalstora sorbéportioner att servera tillsammans med en stor kula ljuvlig vaniljglass.
 
BLIXTSNABB HALLONSORBÉ
4 port

500 gram frysta hallon
8 msk florsocker
1 dl ananasjuice
4 msk färskpressad limejuice
Eventuellt 2 dl myntablad,(inte hårt packade utan löst nerlagda i ett deciliter mått)

Eventuellt lite mynta och färska hallon till garnering

 
 
 
 
 
 

Mixa alla ingredienserna i en hushållsmixer. Rör lite då och då så att mixern kommer åt att blanda ordentligt.

 
Frys sorbén i 1-1,5 timma om du vill få fina ”glasskulor”, annars är det bara att servera i fina serveringsglas, kanske med en kula vaniljglass för att bryta av mot det sötfriska och syrliga.
 
Lycka till!
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

24 Comments

  1. Svara

    Nina Pina

    23 september, 2012

    Åhh så fina bilder! Har du tips till en nybörjare? Kram Nina Pina

  2. Svara

    Anonym

    23 september, 2012

    Älskar det! Brukar göra liknande själv. Snabbt och gott!
    Skålen din var ju ljuvlig också 😉

  3. Svara

    Min mat,bak och hälsoblogg

    23 september, 2012

    Sååå gott med hallonsorbét och det passar så bra med vaniljglass!!

  4. Svara

    Mårtenssons kök

    23 september, 2012

    Så gott med frisk hallonsorbet, perfekt till temat. Och tack för att du påminde oss, vi har helt glömt bort vårt bidrag!

    Ha en fin vecka,
    kramar

  5. Svara

    Glad mamma

    23 september, 2012

    Nam, nam 🙂

  6. Svara

    patrik

    23 september, 2012

    Gillar verkligen sorbet och barnen älskar sorbet så gott!!fina bilder!!http://sportochspelkocken.se

  7. Svara

    Favoritskvaller

    24 september, 2012

    Hej, har startat en ny skvallerblogg. Där kommer de skrivas om mina favorit bloggar men oxå bloggar som ni vill att jag ska ta upp 🙂 De behöver inte vara några kända bloggar utan någon ni tycker om eller vill ska synas mer 🙂

    Kika in och ge tips 🙂

  8. Svara

    Sandras Matkrypin

    24 september, 2012

    Åh, vilken härlig sorbet!

  9. Svara

    Igor

    24 september, 2012

    Snyggt, gott och fräscht! Förstår att detta recept är så populärt 🙂

  10. Svara

    Lotta i Två små kök

    24 september, 2012

    Halloj!

    Så fint och mycket gott du har i din blogg – vilka bilder och arr du gör – grymt imponerande! Hur tusan gör du och hinner du 🙂 Berätta mer vetja när vi ses till helgen!

    Vilket gäng vi blir! Ses då!

  11. Svara

    HaNzA

    24 september, 2012

    ÅH vad duktig du är på att baka ! Kan inte du göra ett inlägg om hur man fotar just bakelser ? JAG ÄLSKAR DINA BILDER ! ^^ 🙂

    • Svara

      Mary

      22 november, 2012

      Hej HaNza! Tack SNÄLLA! Lite sent svar, har inte hunnit med! jag ska se vad jag kan göra. Det hör är dock inte en fotoblogg utan en matblogg så fotoinläggen kommer långt ner på priolistan tyvärr! 🙂 Tipsar om att kolla in ngn fotoblogg, samma tips som gäller där för vanliga foton gäller också för matfotografi 🙂 kram Mary

  12. Svara

    yasmine modell mamma och fru

    24 september, 2012

    ja hehe jag med men jag ska på massage på torsdag, kraam

  13. Svara

    min tekopp

    24 september, 2012

    Underbara bilder och det låter så gott! Ska absolut prova och misslyckas jag, ja då vet jag vart jag ska vända mig 🙂

  14. Svara

    Fru Sederblad

    24 september, 2012

    Det lät supergott och jag tror att jag skulle kunna klara av det ;-)…

  15. Svara

    Milla

    24 september, 2012

    Åh du milde så gott! Jag älskar hallon, äter det varje dag och just nu ihop med nektariner. Måste testa denna sorbé förstås. och sen den där cheescaken med smörkolasås…wow. kram Milla

  16. Svara

    Micaela

    24 september, 2012

    VIlken fin blogg du har kära du! Och vilket kanontips 🙂 Tack för det!

  17. Svara

    dianasdrömmar

    25 september, 2012

    Men mums vad gott, måste jag prova kramar Diana

  18. Svara

    Sofia - Hildas hem

    25 september, 2012

    Jisses så mycket godsaker du bjuder på. Pajen, cheescaken med kola, choklad … Mmmm. Det är lite jobbigt att se så här innan lunch när man är hungrig som en gam 😉

    Underbar inspiration i alla fall.

    Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
    Kram Sofia

  19. Svara

    Queen of Kammebornia

    25 september, 2012

    Mmm, vad det ser gott ut!!! Jag är galen i både hallon och mynta 🙂 Tusen tack för dina fina ord hos mig! Kram!

  20. Svara

    Helena

    25 september, 2012

    Du milde tid så gott det såg ut med hallonsorbé! Underbart att den är omöjlig att misslyckas med:))

  21. Svara

    Jennifer

    25 september, 2012

    Åh låter supergott och enkelt, måste testas :). Tack för att du delar med dig! Kram Jennifer

  22. Svara

    Anonym

    28 september, 2012

    det lät verkligen super! super enkelt och super gott! ska absolut göra detta! =)

  23. Svara

    Sofie DJ

    5 oktober, 2012

    Mums! Härliga bilder du tar :-D!

LEAVE A COMMENT