KLADDKAKE-CUPCAKE MED LÖNNSIRAP

 Kladdkaka och kladdkakemuffins är enkelt och gott. Ibland behövs det faktiskt inte mer än så. Använder du dessutom en kvalitativ kakao och en klick grädde på toppen är det dumt att förvänta sig annat än total succé.
 
Ett glas mjölk för de små och en kaffe till de stora smakar gott och förhöjer enligt mig även chokladsmaken. Visst är det gott med syrliga bär som hallon till choklad men ibland vill jag bara gotta mig fullständigt i något riktigt chokladdigt!
 
Jag tycker dessutom kladdkaka och kladdkake-cupcakes är så tacksamt. Det är så opretentiöst på  någt sätt. Den ska sjunka ihop i mitten och bli kladdig, kletig och gärna lite oformlig. Klicka en klick gräddei hålrummet och det är klappat och klart.
 
Se till att njut lite såhär under hösten också, okej?!
Själv älskar jag hösten, det är mindre måste och jag får ha tjocka koftor, varma halsdukar och luften ute är frisk. Inomhus tänder jag många ljus och njuter av kladdiga bakverk och varma soppor.
 
Här kommer kladdkakereceptet:
 
RECEPT – KLADDKAKECUPCAKES med LÖNNSIRAP
12 stk
 
2 stora ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
100 gram smör
3 msk lönnsirap
100 gram mörk choklad
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
 
HOW TO?
 
1.  Smält smöret och blanda med lönnsirapen. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
 
 
2.  Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt, riktigt pösigt med hjälp av en elvisp. Vänd ner mjöblandningen varvat med det smälta smöret i äggsmeten.
 
3. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i microvågsugn. Vänd ner den smälta chokladen tills du har en jämn och fin smet.
 
4. Placera cupcakesformarna i en cupcakesplåtoch fördela smeten i cupcakesformarna. Fyll formarna till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i  175 grader Celcius.
 
Låt svalna och dekorera sedan med vispgrädde och pudrad kakao..
 
Lycka till!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

21 Comments

  1. Svara

    M i k a e l a

    8 oktober, 2012

    Åh vad gott det låter (som vanligt!) men för en annan som inte bakar så ofta, går det då att fuska och använda vanlig sirap istället för lönnsirap eller blir det helfel då? 🙂

    • Svara

      Mary

      9 oktober, 2012

      Du kan använda vanlig sirap, smaken blir inte densamma men kletet kommer fortfarande finnas där 🙂 Lycka till!

  2. Svara

    Helena

    8 oktober, 2012

    Kladdkaka är alltid ett säkert kort i alla dess former…mums! Jag har aldrig testas lönnsirap till något.

    Som alltid är det väldigt fina och lockande bilder! Du är så duktig Mary:) Kram

  3. Svara

    Emma

    8 oktober, 2012

    Ser ju alldeles fantastiskt gott ut:)

    Så fin blogg du har!

    Kram

  4. Svara

    Malin´s Diner

    8 oktober, 2012

    Du tar ju så galet fina bilder, blir så sugen på allt du gör. Inte bara för bilderna, recepten också, men bilderna är en stor del av det.

    Kram och hoppas vinet fick dig att må lite bättre ;o)

    Jag hoppade vinet, men tog choklad…

    • Svara

      Mary

      9 oktober, 2012

      Tack fina!!! 🙂 Hihi, ja..vinet fick mig iaf att må bättre för stunden. Choklad är bra för allt..seriöst. Allt!

  5. Svara

    Anonym

    9 oktober, 2012

    Ser helt otroligt gott ut!

  6. Svara

    Anonym

    9 oktober, 2012

    Du har alltid så fina fotografier, är det alltid du som fotar?

    • Svara

      Mary

      9 oktober, 2012

      Tack, vad glad jag blir! Ja, det är alltid jag som fotar 🙂

  7. Svara

    Anonym

    9 oktober, 2012

    UNDERBART! måste testa dessa! älskar kladdkakemuffins och detta verkar ju vara riktigt mumsigt!

    • Svara

      Mary

      9 oktober, 2012

      Mmmm..jag med!!! <3

  8. Svara

    Hanna

    9 oktober, 2012

    Det låter ljuvligt med lönnsirap i, får man ta och prova på! 🙂

  9. Svara

    Johanna

    9 oktober, 2012

    såg ju helt ljuvliga ut!

    • Svara

      Mary

      9 oktober, 2012

      De var de..mumsiga!

  10. Svara

    Anonym

    10 oktober, 2012

    Grymt! Jag önskar jag hade tiden, orken och motivationen att fotografera min mat. Jag är dock inte den bästa bagaren, men man ska väl lära sig någon gång 🙂 Och några av dina recept har jag redan printat och ska prova 😀

  11. Svara

    Tess

    11 oktober, 2012

    Åh herregud… såna här recept och bilder borde vara olagliga. För en chocoholic som jag så blir detta JÄTTEJOBBIGT :-))))

  12. Svara

    Leone

    16 oktober, 2012

    Jag har just nu känslan "Var har du varit hela mitt liv?" Underbar blogg och underbara recept. Den här bloggen sparar jag!

LEAVE A COMMENT