Pineapple Cream Pie


Krämig, len och fruktig, enkelt att göra och håller sig god i kylen hela helgen…om det finns kvar något så pass länge vill säga;)

Det är den där pajen man så att säga går och ”jag tar bara en liten bit till” och hux flux (fråga INTE mig hur det gick till) så har halva pajen försvunnit…ouuups!
Ja, det hände faktiskt här i helgen för att varahelt ärlig. Dock lägger jag största skulden på min karl..han gillar min ananaspaj han.

En kopp kaffe och en bit ananaspaj i solen, såhär på vårkanten, säger då inte jag nej till.

Förklädet Åhléns: mkt bra mkt billigt 🙂 Kökshandduk/”släng” med körsbärsblomor på: ”La Shelf” från Nordljus.

RECEPT – PINEAPPLE CREAM PIE

3,5 dl krossade digestivekex (ca 3/4 av ett paket)
1 dl smält smör (ca 90 gram)

1 burk krossad ananas – 280 gram fruktkött
5 dl fet creme fraiche
1 rågad dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

175 grader
25-30 minuter

HOW TO?

1. Sätt ugnen på 175 grader och hälll ut ananasen i en finmaskig sil för att fruktjuicen ska rinna av. Under tiden förgräddar du pajskalet.

2. Krossa digestivekexen, det går bra att använda en mixer för att finfördela dem. Mät upp 3,5 dl i en bunke.

2. Smält smöret och blanda de krossade digestivekexen till en smulig massa. Pressa ut i pajformen, använd baksidan av en matsked så går det lättare och kladdar inte lika mycket.

3. Förgrädda pajskalet längst ner i ugnen, på 175 grader, i ca ca 7 minuter.

Låt pajskalet svalna på galler.

4. Pressa, med en sked, mot den krossade ananasen så att eventuell överflödiga ananasjuice rinner bort. Ta ananasen och blanda med creme fraichen och strösockret.

5. Häll ut ananassmeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet, pajen ska ätas kylskåpskall.

Lycka till godingar!

Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

22 Comments

  1. Svara

    Katarina

    19 mars, 2012

    Det var längesedan jag bakade ananaspaj! Så fin paj du bakat!

  2. Svara

    Helena / Bara en kaka till

    19 mars, 2012

    Det här är en riktig favoritpaj! Jag har inte lagat ananaspaj på flera år, Gud vad sugen jag blev nu! Kram!

  3. Svara

    Tant Gul

    19 mars, 2012

    Men å vad gott med ananaspaj. Det har jag aldrig lagat. Det måste jag prova.

  4. Svara

    sara

    19 mars, 2012

    åh! ananaspaj är ju supergott! ännu godare blir den faktiskt om man gör den på färsk ananas, mums! 🙂

  5. Svara

    En blandad kompott

    19 mars, 2012

    Jag har aldrig ätit ananas paj men det ser väldigt gott ut och måste vara väldigt saftigt och fräscht, jag ska prova nån dag!

  6. Svara

    Malin - Stjärnflocka

    19 mars, 2012

    Alltså, en hel vecka av middagsinspiration. Lika fina bilder och samma Mary. Jag skrev en handlalista, mer blev det inte. Så bakar du en paj och jag springer direkt in i köket och börjar rota i skafferiet för att se om jag har ananas… 🙂 vad är det med mig och baka tro??? Men en sån där paj måste ju min man också få till kaffet 😉
    Kram Kram

  7. Svara

    JW Photography ♥

    19 mars, 2012

    åh vad gott, måste prova nån dag, älskar ananas! 😀

  8. Svara

    simone

    19 mars, 2012

    åh låter ju supergott,älskar ananas men måste erkänna att ja aldrig ätit ananaspaj

  9. Svara

    Jennifer

    19 mars, 2012

    hejsan! fin blogg! lust att följa varandra med bloglovin och blogkeen? 🙂 Kram

  10. Svara

    Sessan

    19 mars, 2012

    Ååå det är så gott.

  11. Svara

    yasmine modell mamma och fru

    19 mars, 2012

    mums låter gott
    Allt bra ikväll=?
    delta gärna i min TÄVLING
    kram

  12. Svara

    vanessasvarld.blogg.se

    20 mars, 2012

    jag försökte men det gick inte såbra… hehehe
    bättre lycka nästa gång kanske !

    http://vanessasvarld.blogg.se mini tävling nu !

  13. Svara

    vanessasvarld.blogg.se

    20 mars, 2012

    sv : ärligt talat så vet jag inte rigtit vad som gick snett !
    ingen succse iallfal ! 🙂

  14. Svara

    Bunny

    20 mars, 2012

    Ananaspaj är så himla gott! 😀

  15. Svara

    Ann-Sofi Matsafari

    20 mars, 2012

    Åh det låter ljuvligt! Och det vattnas i munnen av att titta på dina bilder, skit också 😉

  16. Svara

    Ellen

    27 mars, 2012

    Måste bara säga att jag helt avgudar din blogg!
    Helt klart den bästa "bakbloggen" jag läst, kan knappt förklara med ord hur lycklig jag blev när jag först hittade den, hihi! Tack för allt fint och fortsätt gärna med dina fantastiska bakverk:)

  17. Svara

    Sandra

    28 mars, 2012

    Jag brukar baka ungefär samma paj. Det är samma fyllning men det är en annan botten. Jag älskar ju digestive så ska ta och testa detta någon gång 🙂

  18. Svara

    Tess

    1 april, 2012

    Satt och funderade på vad jag skulle baka till påsk (jag har fått äran att göra efterrätten) och tänkte att jag kikar in hos Mary – hon har säkert något bra tips :-). Funderade på Whoopies men bestämde mig nu för en fräsch ananaspaj :-). Gul och god – perfekt!!

  19. Svara

    Eva

    29 april, 2012

    Har testat din ananaspaj och länkade från min sida. Hoppas det var OK? Läser din blogg dagligen och tycker du är så duktig, med massor av fina och inspirerande bilder!

  20. Svara

    Malin - Stjärnflocka

    30 april, 2012

    Den här pajen ska jag prova idag. har fryst "färsk" ananas. Hoppas det blir bra! 🙂
    Kram Malin

  21. Svara

    Ingrid

    23 oktober, 2012

    Å ananaspaj som är så gott. Jag har länge längtat efter ett ananaspajrecept! Och va fina bilder du gör Maria. I’m impressed!

    • Svara

      Mary

      23 oktober, 2012

      Ja det är ju så sjukt gott!! Det här är en krämigare variant man äter kall, en favorit hoss oss! Tack för fina orden 😀 Stor kram

LEAVE A COMMENT