BLÅBÄRSBISKVIER MED VIT CHOKLAD

Jag gillar biskvier.
Fast inte de färdigköpta i butik..nej..det har jag inte så mkt till övers för.
De man gör själv däremot, yuum!
Recept på chokladbiskvier finner du här.
 
Men, nu är det sommar och jag var sugen på ngt mer bärigt eller fruktig (hur nu smörkräm kan bli fruktig) och tänkte att; ”hur svårt kan det vara att göra en smörkräm med bär?”
Jag vet att jag läste i en tidning nyligen om hallonsmörkräm med just färska hallon och citron (har jag för mig) men eftersom hallon tenderar att smyga sig in överallt i mina bakverk så kände jag att det var dags för ngt annat.
Blåbär!
 
Jag brukar spritsa ut smörkräm men mitt i bakandet märkte jag att spritspåsarna minsan var slut och jag tvingades bre ut smärkrämen. Jag ville dessutom få en riktig ordentlig mängd med blåbärssmörkräm på biskvierna eftersom vit choklad tenderar att dränka alla andra smaker med sin sötma så jag byggde friskt på höjden.
Och ja, så här blev det!
 
Mumsigt iaf!
Här kommer receptet:
 
RECEPT – BLÅBÄRSBISKVIER med VIT CHOKLAD
ca 40 mindre biskvier
 
Biskvier:
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
 
 
Blåbärssmörkräm:
(alla ingredienser ska vara rumetempererade)
1 dl blåbär, jag använder mig av frysta som jag tinat och hällt bort merparten av vätskan från
250 gram rumstempererat osaltat smör
2 tsk vaniljsocker
1,3-1,5 dl florsocker
1,5 tsk färsk citronsaft
 
300 gram vit choklad
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitor tills du har en jämn ”smet”. Vispa inte utan använd i så fall en sked, gaffel eller som jag, (rena) fingrar.
 
2. Rulla 40 mindre bollar och lägg på två ugnsplåtar som är täckta med bakplåtspapper. Platta till bollarna och baka i ugnen i ca 10 minuter.
 
3. Ta ut mandelbottnarna och låt svalna.
 
4. Under tiden gör du smörkrämen. Skär smöret i kuber och blanda med övriga ingredienser, använd en elvisp för att få en jämn smörkräm. Ta den mindre mängden florsocker först och blanda ut mer om du vill, låt dina smaklökar styra. Glöm inte att biskvin ska doppas i väldigt söt, vit choklad också!
 
5. Bred eller spritsa ut smörkrämen på dina biskvibottnar. Ställ in dem i kylskåpet för att stelna i ca 20 minuter.
 
6. Hacka den vita chokladen och smält i microvågsugnen eller i ett vattenbad. Akta så att du inte värmer den vita chokladen för hårt, den tenderar att skära sig/klumpa sig och bete sig allmänt konstigt då. Doppa dina biskvier i den vita chokladen. All choklad kommer inte gå ut. Men det gör inget. Spara den överblivna chokladen och använd nästa gång du ska göra biskvier eller kanske praliner. Chokladen blir inte förstörd.
 
7. Låt stelna i kylskkåp!
 
Lycka till! 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

36 Comments

  1. Svara

    Sofia - Hildas hem

    26 juni, 2012

    Det ser helt vansinnigt gott ut. Jag älskar vit choklad och blåbär så detta är ju helt klart i min smak. Jag spar detta recept för framtiden när det ska bakas 🙂

    Jag önskar dig en fin kväll!

  2. Svara

    CAMILLA - CAMMEN K

    26 juni, 2012

    åhojoj så gott!

    Gå gärna in och kika på mina söta cupcake-ljus 🙂

    http://cammenk.blogg.se/2012/june/dont-eat-me.html#trackback

  3. Svara

    kiwiberries

    26 juni, 2012

    wow vad det lät gott!

  4. Svara

    Anna

    26 juni, 2012

    Jag älskar vit choklad och biskvier (hemmagjorda), så detta kanske man skulle testa! 🙂

  5. Svara

    annika

    26 juni, 2012

    Mmmmm…de ser väldigt goda ut. Kanske att man ska testa!

    annika

  6. Svara

    Malin´s Diner

    26 juni, 2012

    Som små söta praliner. Hade jag gärna haft ett gäng i kväll, när Morden i Midsomer drar i gång.

    Kram Malin

  7. Svara

    Lilly

    26 juni, 2012

    ser riktigt gott ut!

  8. Svara

    Dagliga ljusglimtar

    26 juni, 2012

    Det såg mumsigt ut!!

  9. Svara

    Therese Sörensen

    26 juni, 2012

    herregud va gott det där ser ut!!
    kan du inte göra ett recept på lakrits biskvier? 🙂

  10. Svara

    pepparkakshuset

    26 juni, 2012

    Biskvisuget verkar ligga i luften, jag gjorde hallon- och chokladvarianter igår. Men blåbär låter himla friskt och somrigt. Det får bli nästa fyllning, jag lyckas alltid få en massa bottnar över. Perfekta att bara fylla på med ny kräm och nu fick jag ju ännu en anledning att göra det på studs! Tack för inspirationen.

  11. Svara

    Simone

    26 juni, 2012

    åh så gott,älskar blåbär men i biskvi har ja aldrig testat

  12. Svara

    Sabina mammas tårtor

    26 juni, 2012

    Ser grymt goda ut

  13. Svara

    Anonym

    26 juni, 2012

    Underbara du!!!
    Sitter och funderar på bästa möjliga sätt att ta sig in på ica efter stängningsdags! 🙂
    Ska gå!!!
    Kram Malin

  14. Svara

    Malin - stjärnflocka

    26 juni, 2012

    Blev så till mig att jag glömde skriva i namn…
    Ica nästa!
    Kram Malin

  15. Svara

    Katarina

    27 juni, 2012

    De här ser så söta och goda ut! Önskar dig en fin dag!

  16. Svara

    aliengirl- artist & actor

    27 juni, 2012

    Mmmm, det ser riktigt gott ut! 😀

  17. Svara

    kiwiberries

    27 juni, 2012

    går dessa att frysa in? funderar på att ha de när jag får gäster om lite mindre än 2 veckor…

  18. Svara

    Anonym

    27 juni, 2012

    Men du… det lät ju helt magiskt gott! Biskvier är en stor favorit här med och särskilt när det är vit choklad på! Underbart!
    Väldigt trevlig blogg förresten! Återkommer!

  19. Svara

    Anna

    27 juni, 2012

    Men du… det lät ju helt magiskt gott! Biskvier är en stor favorit här med och särskilt när det är vit choklad på! Underbart! Väldigt trevlig blogg förresten! Återkommer!

    • Svara

      Mary

      1 juli, 2012

      Tack fina du, vad glad jag blir!! Hoppas verkligen du återkommer 🙂

  20. Svara

    smile

    27 juni, 2012

    Himmel, jag hittade precis hit och har nu suttit en lång stund och surfat runt bland allt gott och blivit supersugen. Får nog gå ner och se om jag hittar nåt gott i skafferiet…

    • Svara

      Mary

      1 juli, 2012

      Tack! Hoppas du kommer tillbaka hit till mig 😉

  21. Svara

    Caroline - Under mina lockar

    27 juni, 2012

    Men herregud!! Så gott det ser ut!! 🙂 Måste prova.. hihi

  22. Svara

    Paulina

    27 juni, 2012

    Verkar underbart goda! Men frågan är om det inte smyger in ett par hallon här trots allt 😉
    Kramar i massor!

  23. Svara

    Paulina

    27 juni, 2012

    Och halleluja! för att jag slapp krångliga ord. <3

  24. Svara

    Johanna

    28 juni, 2012

    Gud vad goda de ser ut!

  25. Svara

    dianasdrömmar

    28 juni, 2012

    Dom där vill jag ha till kaffet idag 🙂 stor kram Diana

  26. Svara

    Sabina

    28 juni, 2012

    Oh, det här såg läckert ut! 🙂

  27. Svara

    Therese

    28 juni, 2012

    Mums de ser fantastiskt goda ut! Kanske något som man borde testa=) Blåbär och vit choklad kan nästan aldrig bli fel=)

  28. Svara

    kiwiberries

    29 juni, 2012

    sv: tack så mycket för ditt svar! verkligen mysigt att kika här =) du gör så goda saker, tar fina bilder och skriver riktigt bra! kram!

  29. Svara

    Zandra Svensson

    30 juni, 2012

    waow! Jag blev riktigt sugen på att testa, trodde det skulle vara mycket svårare än det verkade, tack för tipset!!

  30. Svara

    Jessica Inspera

    1 juli, 2012

    De ser underbart goda ut! Ska absolut pröva att göra dessa en dag framöver 🙂

  31. Svara

    Susanne

    11 juli, 2012

    Jag har testat receptet och biskvierna blev otroligt goda och väldigt fina! Klar favorit! Fungerar jättebra att frysa. Måste snart baka fler…

    • Svara

      Mary

      12 juli, 2012

      Vad roligt! Tack, det värmer verkligen. Hoppas du finner ngt annat du gillar på bloggen, och ha en härlig sommar!

  32. Svara

    Paula

    4 augusti, 2012

    Tack för ett mumsigt recept! De blev riktigt goda 🙂

LEAVE A COMMENT