TUNNA PANNKAKOR & HEMGJORD LAVENDELGASS

Lavendelglass, ja det har jag ju gjort förut.
Ätit glassen till vårfflor på våffeldagen men den här gången blev det tunna pannkakor istället.
Så. Otroligt. Gott.
 
Seriöst, om du älskar glass..krämig gräddig glass så måste, jo MÅSTE, du göra Lavendelglass.
Do. It.
!!!!!
NU!!!
Ja då var jag klar med det.
 
Hur gör man då, ja. Receptet på Lavendelglass hittar du
 
Tunna pannakakor brukar jag oftast slänga ihop på en höft sådär..men här kommer ändå ett ungefärligt recept:
 
Tunna Pannkakor
ca 5 st
 
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
 
HOW TO?
 
1. Blanda mjölet i en skål tillsammans med saltet och vispa ihop med hälften av mjölken tills du har en fin slät smet utan klumpar.
 
2. Vispa i resterande mjöken och knäck därefter ner ett ägg i taget och vispa ihop helt.
 
3. Smält smöret och blanda ner i pannkakssmeten. Låt det stå och svälla ca 30 minuter i kylskåp, du får mkt finare pannkakor då, tro mig..
 
5. Grädda i liten klick smör i varm panna, några minuter på varje sida, tills de är frasiga i kanten. Servera varma til en kula lavendelglass och njuuuuuut!!
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

11 Comments

  1. Svara

    Helena

    2 juli, 2012

    Den där glassen såg väldans god ut!!! Jag har bakat biscotti med lavendel annars har jag aldrig använt det i mat/bak.

  2. Svara

    sabina mammastårtor

    2 juli, 2012

    fan va sjukt… jag pratade previs om att jag skulle prova lavendelglass. så går jag in på din blogg. Jag måste prova ditt recept!! tack!

  3. Svara

    sabina mammastårtor

    2 juli, 2012

    fan va sjukt… jag pratade previs om att jag skulle prova lavendelglass. så går jag in på din blogg. Jag måste prova ditt recept!! tack!

  4. Svara

    Jennifer

    2 juli, 2012

    För en som älskar pannkakor så är det där fantastiska bilder (ja det hade jag tyckt annars också)! Tror minsann jag ska testa den där glassen :). Och lakritsbeskvier låter ju bara så himla gott, jag är en riktig lakritsälskare :). Må så gott! Kram Jennifer

  5. Svara

    Simone

    2 juli, 2012

    åh ja har velat göra nåt med lavendel superlänge och de där ser ju riktigt gott ut.mmmm

  6. Svara

    Lifessilverliningess

    2 juli, 2012

    Gud vad smarrigt det där såg ut! Glassen måste ju testas! Kram Nilla

  7. Svara

    Sofia - Hildas hem

    3 juli, 2012

    Glass och pannkakor har jag inte ätit på år och dar, mormor Hilda gjorde det till oss barn – men det var väldigt längesedan hon var i livet. Men det är ju underbart gott. Just lavendelglassen har jag missat … jag har mycket att ta igen känner jag 🙂

  8. Svara

    Josefin Ärlevik

    3 juli, 2012

    Hej, allt väl? 🙂

  9. Svara

    evelina

    15 juli, 2012

    Älskar pannkakor, älskar lavendel, älskar glass. Utmärkt kombo. Jag ska se på min sambo (som är kock så han lagar all mat här hemma så jag har typ blivit handikappad i köket) med mina sötaste ögon och peka på bilderna.

    • Svara

      Mary

      16 juli, 2012

      Härligt!! Hihi, det tycker jag du gör helt rätt i! Allt är tillåtet när det kommer till mat *fniss*. Kram

LEAVE A COMMENT