MARINERADE JORDGUBBAR MED VANILJGLASS

God Förmiddag!
 
För mig och kärleken känns det mest mer som morgon eftersom vi fortfarande befinner oss i någon slags halvliggande läge i var sin stol på balkongen, för här lyser solen.
 
Vi äter myntamarinerade jordgubbar i vaniljyoghurt, något som för övrigt är grymt gott till vaniljglass också, och dricker nybryggt kaffe. ‘
 
Vildaste diskussionen under morgonen har varit hur vi ska ”antikbehandla” vårt köksbord.  Och med antikbehandla menar jag att det ska målas med grundfärg, sedan med vit färg och därefter slipas i kanterna så att grundfärgen syns igenom. Den antibehandlade delen som diskuteras livligast är hur vi ska misshandla vårt bord bäst. Vi vill nämligen få en grövre känsla till vårt massiva ekbord.
 
”Kanske kan vi slå på dem med kätting”, föreslår mannen entusiastiskt.
”Vart ska vi få tag på en kätting tänker du”, undrar jag frågande.
”Det löser sig”, säger mannen.
”Kan vi inte bara hammra loss lite på kanterna med en hammare och ett basbollträ?”..
”Mmmmmhmmm, mmmm jag måste fundera lite på vad som blir bäst” mumlar mannen och sörplar kaffe…
 
Medan vi fortsätter matbordsdiksussionen kommer ”receptet” på myntamariernade jordgubbar!
 
RECEPT – MYNTAMARINERADE JORDGUBBAR
 
1 liter jordgubbar
1/2 – 1 dl strösocker (beroende på hur söta, eller sura, dina färska jordgubbar är)
ca 10-15 blad färsk mynta
1 dl halvtorr cider
 
HOW TO?
 
1. Skölj och rensa jordgubbarna, dela dem därefter i halvor.
 
2. Mixa myntablad med socker tills dess att du fått ett grönt och fuktigt socker. Glöm inte att anpassa sockermängden till hur söta jordgubbarna är, det kan ju som bekant skilja sig väldigt mycket.
 
3. Vänd runt jorgubbarna med myntasockret och häll på cidern. Låt stå och gotta sig en halvtimma.
 
Njut…som de är eller till glass, vaniljyoghurt eller pannacotta!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

11 Comments

  1. Svara

    Sabina mammas tårtor

    31 juli, 2012

    Ser jätte gott ut!!

  2. Svara

    Sofia - Hildas hem

    31 juli, 2012

    Haha, ja … alla sätt är ju bra utom de dåliga. Ett basbollträ kanske skulle göra susen 🙂

    Jag fick mig ett gott skratt när jag läste det du skrev om din dröm hos mig. Det var riktigt roligt … jag har ju dock ingen vävstol så jag kan inte väva någon matta. Annars hade jag gjort det på stört 😉

    Jag önskar dig en härlig dag!
    Kram Sofia

  3. Svara

    Marja - Baka Sockerfritt

    31 juli, 2012

    Verkar riktigt sommrigt och fräscht!

  4. Svara

    Lilly

    31 juli, 2012

    gott!

  5. Svara

    dianasdrömmar

    31 juli, 2012

    Mums, vad gott :)kram Diana

  6. Svara

    Lifessilverlining

    31 juli, 2012

    Sååå gott det där verkar! Vilket härligt besök du gjorde hos nordljus också. Kram Nilla

  7. Svara

    Helena / Bara en kaka till

    31 juli, 2012

    Hihi, spänn fast bordet efter bilen med ytan ner mot asfalten och tryck plattan i mattan och kör några varv runt kvarteret, så blir det nog ruffigt och fint! 🙂

    • Svara

      Mary

      31 juli, 2012

      Jaaaa, vad genialt! Vad gjorde vi utan dina fenomenala idéer! ;( *fniss*

  8. Svara

    anna

    1 augusti, 2012

    åh, så gott!

  9. Svara

    Helena

    1 augusti, 2012

    Mums, vad gott det lät de jordgubbarna! Finns det färska jordgubbar att köpa hos er? Här är de slut för säsongen.

    Sv; Tack! Jag blev så glad när jag hittade buskarna med stora fina hallon.

LEAVE A COMMENT