Frosen Strawberry Cheesecake

 Sitter hemma på balkongen just nu, kvällsolen lyser och det står en cheesecake framför mig.
En frusen jordgubbscheesecake på svenska, men jag tycker på något sätt att det låter bättre på engelska…”Frosen Strawberry Cheesecake”.
 
Jups, där satt den.
 
Och jag kan informera herrskapet där ute..att den är inte äcklig.
Inte det minsta.
 
Ja alltså, om det var någon som trodde det då.
Jag brukar servera den här med färska jordgubbar, hallon och ibland lite grädde på toppen.
Denna gången ville jag dock prova något nytt, och jag kan meddela att det här var inte illa pinkat det här heller. Chokladsås, jordgubbscheesecake, hyvlad mörk choklad och sega maränger…
 
Känner att jag inte behöver säga så mkt mer om detta, bilderna får tala för sig själva.
 
Här kommer receptet, hoppas ni alla har en härlig sommarkväll!
 
RECEPT – FROSEN STRAWBERRY CHEESECAKE
 
16 krossade digestivekex
80 gram smör
 
450-500 gram färska jordgubbar
2,5 dl strösocker
0,5 dl vaniljsocker
 
7 stk gelatinblad
1 msk vatten
 
400 gram rumstempererad Philadelphia Cream Cheese
6 dl vispgrädde
 
HOW TO?
 
1. Börja med att lägga gelatinbladen i blöt under ca 5-10 minuter. Under tiden; krossa digestivekexen i en bunke, smält smöret och blanda dessa till en smulig massa. Tryck ut digestivekexblandningen i en springform (alltså sådan form med löstagbar kant). Använd baksidan av en sked så går det enkelt. Ställ in i kylskåpet så länge.
 
2. Skölj jordgubbarna och blanda med strösocker och vaniljsocker. Mixa till en slät smet. Vispa även upp din cream cheese så att den blir mjukare i konsistensen.
 
3. Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med 1 msk vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält på medelhög värme, det bränner lätt!
 
4. Blanda ner det smälta gelatinet i jordgubbsmixen, rör tills allt blandat sig noga. Vispa därefrter ner philadelphian i jordgubbsmixen och vispa med en elvisp tills att allt blandat sig väl.
 
5. Vispa tillsist grädden hårt och vänd ner den i jordgubbsblandningen.
 
6. Häll ner i springformen och släta till ytan. Ställ i frysen över natten eller i minst 6-8 timmar.
 
Ta fram cheesecaken ca 60 minuter innan servering så att den får mjukna till lite.
Servera till färska jordgubbar eller varför inte choklad- eller kolasås och kanske några maränger på toppen?.
Du väljer helt själv efter eget smak och tycke. Mumsigt värre är det i allafall!
Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

29 Comments

  1. Svara

    Too di Boo ♥

    12 juli, 2012

    Fiiiii…ohhhh….jag dog!!!!

  2. Svara

    Too di Boo ♥

    12 juli, 2012

    Alltså, jag kommer i alla fall att trycka ansiktet i en:)))

  3. Svara

    Lingonberrie

    12 juli, 2012

    Slurpii. Så gott det ser ut.
    Mmm.

  4. Svara

    Helena

    12 juli, 2012

    Kan man göra den med tinade jordgubbar också?

  5. Svara

    Jennifer

    12 juli, 2012

    Oj så vacker! Och så god den ser ut. Kram Jennifer

  6. Svara

    Malin - Stjärnflocka

    12 juli, 2012

    Wow!!!
    Den ser helt fantastik ut och jag tvivlar inte en sekund på att den också är väldigt god! 🙂
    Kram Malin

    • Svara

      Mary

      17 juli, 2012

      Tack snälla du! Den var faktiskt riktigt mumsig 😛 Kram Mary

  7. Svara

    Malin´s Diner

    12 juli, 2012

    Håhåjaja! Ser så fasligt god ut!

    Kram Malin

  8. Svara

    Fotograf Sofie Gustafsson

    13 juli, 2012

    men HÄRREGUD så gott!

  9. Svara

    Lilla huset på prärien

    13 juli, 2012

    men herreguuuud så himla gott. det måste jag prova. skulle passa på dotterns 6-års kalas i augsusti…

    jenny

  10. Svara

    Jess

    13 juli, 2012

    oh my vad gott det ser ut! Den där skulle jag mer än gärna smaka på, får nog testa den vid något tillfälle 🙂 Kram

  11. Svara

    Sabina mammas tårtor

    13 juli, 2012

    Ser underbart god ut

  12. Svara

    Emschen

    13 juli, 2012

    Oh my
    En liten fråga är gelantinblad inte svårt att jobba med? Fick för några år sedan rekommendationen att inte använda gelantinblad utan gelésocker istället för att då får man inte lika lätt klumpar.
    Får se om jag vågar mig på att göra denna chesecaken en dag.
    Kram

  13. Svara

    Socker, vanilj och en skvätt grädde

    13 juli, 2012

    Cheescake är aldrig fel :))
    Jag gör till efterrätt i kväll en kolatårta med kondenserad mjölk. Jag hoppas den är värd sin väntan!!!
    Ha en bra dag!
    Kram

  14. Svara

    Johanna

    13 juli, 2012

    Mmm mmm mmm!!! Ser ljuvligt god ut!!

  15. Svara

    kiwiberries

    14 juli, 2012

    alltså du vet ju hur man dekorerar tårtor!!

    • Svara

      Mary

      17 juli, 2012

      Haha, tack söta du!

  16. Svara

    Hanna

    18 juli, 2012

    Hej,
    Jag har en fråga gällande chokladsåsen! Hur får man den att bli tjockare och inte fullständigt rinna ner över kanterna?
    Älskar din blogg!!

    • Svara

      Mary

      18 juli, 2012

      Hej Hanna! Tack för dina fina ord, blir superglad! Jag använde mig faktiskt av vanlig färdigproducerad chokladsås på tub. Det är väldigt viktigt att den är rumstempererad från början. Det som gör att såsen stannar är det faktum att cheesecaken är frusen. Den påverkar alltså chokladsåsen så att den blir iskall och det är därför den stannar i det läget den gör. Så du måste vara snabbnär du ska bre ut chokladsåsen så att den inte stelnar innan du hunnit få den över kanterna 😉 Lycka till! Kram Mary

LEAVE A COMMENT