CHOKLADMARMELAD


I helgen fick jag sånt sug på choklad, men jag försöker att inte äta så mycket godis då jag ändå bakar en del, så jag kompromissade med mig själv och gjorde istället en egen chokladmarmelad.

Chokladmarmelad finns i både enklare och mer komplicerade versioner.
Det här är en enkel variant 🙂 men ack så god!

Servera som tillbehör till morgoncroissanten, på pannkakor, rostat bröd eller….ät som godis 😉

RECEPT – CHOKLADMARMELAD

3 små burkar
eller
1 normalstor (3 dl)

1,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk smör
1 dl strösocker
110 gram choklad av mörkare sort
(jag tog mörk 56% choklad, men det går även bra med både mörkare och ljusare)

HOW TO?

1. Sätt ugnen på 100 grader och decinficera burken/burkarna i ugnen i ca 20-30 minuter.

Under tiden burkarna är inne i ugnen gör du chokladmarmeladen.

2. Hacka chokladen i mindre bitar.

3. Koka upp resterande ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka under omrörning tills det blir tjockt och trögflytande, ungefär som sirap.Det tar ca 15-20 minuter.

4. Dra kastrullen från spisen och rör ner den hackade chokladen, rör tills all choklad smält och du har en len, glansig chokladmarmelad.

5. Häll upp på glasburk, sätt på locket och ställ upp och ned så att det bildast ett vacuum, då håller chokladmarmeladen längre.

6. Ställ in i kylskåpet och förvara kallt!

🙂 Lycka till!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

13 Comments

  1. Svara

    Louise vita Drömmar - My lovely Days

    9 januari, 2012

    Såå gott det lät!

  2. Svara

    Mary

    9 januari, 2012

    Louise vita drömmar – My lovely days; Det är det, och så sjukt enkelt att göra själv..Prova!

  3. Svara

    Johanna

    9 januari, 2012

    Åh jösses så mumsigt!

  4. Svara

    Johanna

    9 januari, 2012

    svar: Ja det måste jag absolut prova på, sån chokladälskare som jag är 😀

  5. Svara

    Linda

    9 januari, 2012

    Oj oj oj, det där MÅSTE jag prova 🙂
    Kram Linda

  6. Svara

    Mary

    10 januari, 2012

    Linda; Ja det måste du faktiskt! 😉 Så enkelt men riktigt gott…tycker vi hemma hos oss iaf! Kram Mary

  7. Svara

    Tess

    11 januari, 2012

    Men guuuuuud – slutaaaaaa :-)))

  8. Svara

    Mary

    11 januari, 2012

    Tess; Supermumsigt..bara och slänga ihop!!! 😉

  9. Svara

    therese

    16 januari, 2012

    men du! vilken mysig blogg! 🙂

  10. Svara

    Mary

    16 januari, 2012

    Therese; Tack snälla du!

  11. Svara

    kiwiberries

    30 mars, 2012

    jag som inte gillar marmelad men älskar choklad måste testa! =) går igenom din blogg lite idag för att se allt gott.

  12. Svara

    Linnea

    24 januari, 2013

    SÅ himla gott! Men jag tror tyvärr att jag kokade det för länge för den blev lite grynig… Men som sagt smaken är det inga fel på! Ska prova snart igen och se om jag lyckas bättre. 🙂

    • Svara

      Mary

      24 januari, 2013

      Hmmm, det låter jättekonstigt och vad tråkigt! Ja, var lite uppmärksam, det får inte koka för länge innan du blandar med chokladen. Vad bra att du gillade smaken iaf!! 😀 Lycka till, håller tummarna! Kram

LEAVE A COMMENT