ALLA HJÄRTANS DAG GODIS



Vill du imponera lite, briljera och stråla lite i glansen av frågor som ”huuuuur har du gjort dom häääär!!??” så ska du ta en titt på det här receptet.

Kanske enklare än enklast och tar inte lång stund i köket, men det kan du ju hålla för dig själv 😉 Slå in dem med lite cellofanpapper och ett sidenband och du har din present klar. Det är väldigt härligt att få överraska värdinnan eller värden med en lite annorlunda present och förutom att de är ganska så söta är de faktiskt riktigt goda också..tro det eller ej 😉

Det fins en enda negativ aspekt av den här godistilverkningen, du behöver formar att gjuta klubborna i. Kostar en liten slant men inga astronomiska summor, länk hittar du HÄR

Receptet avser en halv ”sats” så att man inte behöver så många formar men det går även bra att dubblera receptet och göra fler..när man ändå är i farten menar jag! 😉

OKej, nog ”pratat”, här kommer receptet!

RECEPT – ALLA HJÄRTANS DAG-KLUBBOR
15 stk

3 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk ättiksprit
0,5-1 tsk röd karamellfärg (beror på hur röd färg du önskar)
0,5 tsk hallonessens
15 stk grillpinnar i trä eller plastpinnar för godistillverkning

3 stk formar från panduro
Godis- eller kökstermometer

Eventuellt hjärtströssel eller annan dekoration

HOW TO?

1. Lägg socker, vatten och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt koka tills blandningen är 148 grade.
2. Under tiden sockerlagen kokar, det tar en 15-20 minuter, så ställer du ordning formarna (ser till att de är rena och att du har rätt längd på dina grillpinnar om du använder sådana) och lägger ner pinnarna i formen. Ta även fram röd karamellfärg, hallonessens (eller den smaksättning du vill använda dig av) och ett teskedsmått.

3. När sockerlagen når 148 grader, dra kastrullen från plattan och blanda ner hallonessens och röd karamellfärg. Rör tills det blandat sig och sockerlagen har en röd färg (några sekunder).

4. Häll upp din ”smet” i formarna, va så snabb du kan, du vill inte att din ”smet” ska kallna då blir klubborna inte lika fina!

5. Vill du ha någon typ av dekoration (gör det inte godare, men finare) så lägger du försiktigt dessa på ovansidan efter någon minut. Tänk på att inte hälla godissmeten ända upp i formen om du vill ha dekoration ovanpå, då finns det risk för att det börjar rinna över åt alla håll.

Sen är det bara att låta stelna i rumstemperatur tills dess att de är helt kalla och hårda, jag brukar ofta låta mina stå över natten även om de kallnar långt innan, så att de får så bra konsistens som möjligt.

Lycka till!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

18 Comments

  1. Svara

    Karin

    16 februari, 2012

    Åh så fina!

  2. Svara

    Malin - Stjärnflocka

    16 februari, 2012

    Underbart söta!!!

  3. Svara

    Louise vita Drömmar - My lovely Days

    16 februari, 2012

    Hej söta! Gud va mumsigt, hur hinner du pyssla med allt!!! Vill också!! Tänkte höra lite med dej som har blogg.se, är det mycket krångligt? Ska ju tids nog börja bygga upp en ny sida, nytt namn osv. 😉

    Kram

  4. Svara

    Annelie

    16 februari, 2012

    Toppen!! Tusen Tack för tipset!!

  5. Svara

    Brunkullan med Mosipperötter

    16 februari, 2012

    Men vad söta!

    Var hittar jag hallonessense då? Finns det på typ ICA? Får googla kanske;)

    Malenas bilder var ju magiska!! Ser Überprofsiga ut!! Undrar hur hennes inställningar är?

    Kram Susanne

  6. Svara

    Sabina

    16 februari, 2012

    Så söta

  7. Svara

    Lilly

    16 februari, 2012

    mysigt recept!

  8. Svara

    Erica

    16 februari, 2012

    Åh, supersöta! Kanske vore något att fixa med till när vi ska ha kalas för Edwin. 🙂

  9. Svara

    Lisa

    16 februari, 2012

    Ljuvliga!

  10. Svara

    Katarina tvillingmamma

    17 februari, 2012

    Åhh vad du är go! Glad att jag hittat hit och att jag fått krama dig live :O) Du är verkligen en go tjej, hoppas man får träffa dig igen. Efter helgens bravader är jag faktiskt lite sugen på att blogga. Det finns ju så många härliga tjejer där ute i cyber space :O)

    Ha en fin fin helg.
    Kram

  11. Svara

    E M I L I A

    17 februari, 2012

    Jag vill ha ett 50 mm objektiv , har du provat det?

  12. Svara

    Annie

    18 februari, 2012

    Är de lika goda som dem ser ut då? 😉 Man får väl pröva… vackra bilder!

  13. Svara

    Carro

    18 februari, 2012

    Ååå så himla fina!

  14. Svara

    Mary

    19 februari, 2012

    Tack för alla era fina kommentarer! De är itne alls svåra att göra och riktigt goda faktiskt! Sen kan du ju välja själv vilken smka du önskar, cocos, citron eller kanske lakrits..bara din fantasi som sätter gränserna!

    Kram på er

  15. Svara

    Anna

    22 februari, 2012

    Fantastiskt fina klubbor! Blir så sugen på att prova på det själv.

  16. Svara

    Louise

    22 februari, 2012

    Helt galet så smaskiga saker du gör!! De här klubborna var ju bedårande! Är väldigt glad att jag "ramlade" in på din blogg när ditt inlägg om geléhjärtan kom upp när jag loggade in! Här finns ju massor som jag måste prova på!! /Louise

  17. Svara

    Camillasbakverk

    8 oktober, 2013

    Ljuvliga bakverk!

LEAVE A COMMENT