I Mitt Skafferi


Jag fick en fråga från en läsare för ett litet tag sen som undrade om hon inte kunde få veta vad jag har i mina skåp. Vad behöver man hemma för att kunna slänga ihop något när lusten faller på helt enkelt?
Och givetvis kan jag dela med mig av det!

Eftersom jag bakar ganska mycket har jag både det ena och andra i skafferiet hemma men om man har ett bra masutbud av produkter tror jag att man kan byta ut och göra om receptet till sitt eget om man inte vill släpa sig ut till affären för nya inköp. Exempelvis kan man byta ut den mörka chokladen, om man inte har någon hemma, mot vit choklad. Russin kan byta us mot tranbär, vanligt socker kan bytas ut mot råsocker eller farinsocker för en annan smaknyans på kakan.

Några råvaror som alltid står hemma hos mig är de jag listat nedan.

Med produkterna nedan kan jag slänga ihop det mesta jag vill även när jag får oväntat besök och vissa av produkterna som ägg, mjölk, morötter och frysta bär är kanske sådant som man ändå har hemma för att äta till frukost eller middag. Med ingredienserna nedan kan jag bland annat slänga ihop en rulltårta, muffins/cupcakes, olika sorters kakor, maränger, godis, chokladmousse, morotskaka, macarons, chokladfondant, pannacotta, marshamllows, kola, paj… ja, listan kan göras lång.

Ägg
Smör
Osaltat Smör 
Grädde
Mjölk
Philadelphiaost
Morötter
Sylt (Hallon, jordgubb eller liknande)
Frysta Bär

Mjöl
Mandelmjöl
Florsocker
Strösocker
Råsocker
Bakpulver
Kakao/Chokladflorsocker
Kokos
Någon typ av vaniljsocker eller liknande
Glykos
Gelatin
Röd karamellfärg/Gelefärg
Olika nötter så som hasselnötter, valnötter, Pecannötter..
Torkade Tranbär
Vit Choklad
Mörk choklad/Mjölkchoklad jag har ALLTID 56%-ig mjölkchoklad (Odense) hemma eftersom det är min ”all time favourite” vid bakning och godistillverkning 
Pepparkakskrydda, Kanel

Är det något nu undrar så är det bara att fråga..så klart! 🙂

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

15 Comments

  1. Svara

    CAISA K.

    21 februari, 2012

    Och fin-fina burkar,
    jag måste få ordning på mina.
    Tack för inspiration

  2. Svara

    Annelie

    21 februari, 2012

    Tack för den listan! Mandelmjöl? Har jag inte hört förut, vad har man det till?!?

    Ha en fin dag!

    Kram

  3. Svara

    Trivsamma förändringar

    21 februari, 2012

    Ja det gäller verkligen att ha saker hemma så man kan sätta igång att baka direkt lusten faller på. Det blir ett sådant stort projekt av det hela annars om man behöver fixa ingredienser innan man kan sätta igång.

    Jag använder också Odense-chokladen när jag bakar, tycker den är toppen!

  4. Svara

    Marias Hörna - Njut av Livet ♥

    21 februari, 2012

    Snyggt och fint ordning och reda.
    Bra basvaror. Odense choklad…tack för tipset.
    Önskar dig en fin dag, kram Maria

  5. Svara

    Malin - Stjärnflocka

    21 februari, 2012

    Underbart skafferiutbud! och så fint med burkarna!
    jag har ALDRIG 56% choklad hemma när jag ska baka, eftersom jag bara äter upp den. Det är bara om jag köper icas block som jag har kvar. Vet du hur äcklig den är…

  6. Svara

    Maria [Fotoblogg]

    21 februari, 2012

    Härligt med sån ordning och reda 😉

  7. Svara

    emma

    21 februari, 2012

    Vad har du använt för penna och skrivit med som inte kletar ut sig? 🙂

  8. Svara

    Jess

    21 februari, 2012

    Jag har nästan exakt samma basvaror hemma (förutom mandelmjölet) 🙂

  9. Svara

    Plumeria

    21 februari, 2012

    Snyggt!! Vad är det för penna du skrivit på burkarna med?

  10. Svara

    Mrs Lollipop

    21 februari, 2012

    en fråga…
    mandelmjöl.
    jag vet att det är malen mandel, men kan man köpa detta på förpackning, elller har du skållat,malt och förpackat i glasburkar helt på egen hand?
    vore praktiskt om man kunde köpa färdigt. sååå drygt att skålla, pilla bort skalet och sen stå och förbanna kvarnen alldeles själv…=) ehe.
    kan ju även ses som terapi, men det tar jag med proffsen ist =)
    kramkram

  11. Svara

    amanda

    21 februari, 2012

    fina bilder du tagit 🙂

  12. Svara

    CAMILLA - CAMMEN K

    21 februari, 2012

    Jag såg någon här som undrar vad du använt för penna, det undrar jag med! Ruskigt fina bilder, som vanligt! 🙂

  13. Svara

    Lisa

    22 februari, 2012

    Jag har också allt det där hemma, undantaget 56% choklad å mandelmjöl.
    Har bakat macroner en gång å då malde jag mjöl själv. 🙂
    Funkar men tar avsevärt längre tid.
    Har du köpt ditt färdigt? Var å vilket märke är det? 🙂
    Tack för en underbar blogg!

  14. Svara

    Maria - Bullmamma Deluxe

    23 februari, 2012

    så fin blogg du har!

    Alltså mandelmjöl. jag vill testa att göra macroner, men jag kan inte hitta mandelmjöl i affären. Var hittar du det?

  15. Svara

    Julia - Matblogg

    23 februari, 2012

    Fint att ha det i sådana burkar med text på :). Har du skrivit texten själv? Här hemma har vi sådana burkar med en liten etikett på men att ha text som du var mycket finare :).

LEAVE A COMMENT