Smultrongården


Smultrongården ligger en liten bit utanför Örebro och eftersom kärleken här hemma kommer från Nora (som också ligger en bit utanför Örebro) så kikade vi in där sist vi var på besök. Byggnaden som butiken huserar i är ett gammalt gästgiveri från 1700-talet och det miljön verkligen andas lantliv.
 
Och här kan jag lova att man får hålla i plånboken om man tycker om  fina kakfat, glaskupor, vackra koppar till köket och annat som gäller lantlig inredning. Det härliga med smultrongården är att den trots att den ligger relativt nära vägen ändå känns som en liten mysig oas för den mat-kök och inredningssugne. Huset är vint och snett och har bitvis ganska lågt i tak. Men det är det som är charmen med det.
 
I ett hörn på bottenplanet huserar även deras fik. Där trängs kakfat fulla med bullar, tårtbitar och annan gott med vackra koppar och fat. Ja och så deras egen bok också..”Smultrongården”.
 
Strosa runt, ta en fika, shoppa tårtfat och fundera på om man ändå inte bara mååååste shoppa 4 rullar med färgade band när man ändå är där…liksom.
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

5 Comments

 1. Svara

  Mariette

  30 augusti, 2012

  Vad fint! Roligt att se bilder därifrån!

  • Svara

   Mary

   12 september, 2012

   Åhh vad roligt att du tyckte det, du som tycker om inredning och sådant hade älskat det! Kram

 2. Svara

  Linda

  30 augusti, 2012

  Oj, vilken affär. Dit är frågan om jag ens vågar åka, det blir nog ett hål i plånboken i så fall;)
  Tack för tipset!

 3. Svara

  Anonym

  30 augusti, 2012

  Ja titta, så roligt att se den fiina kannan ..ojojo tänk när jag har så välfyllt i min lilla butik..

 4. Svara

  vanilj med lite rött

  7 september, 2012

  Jag vill oxå åka dit!

  Kram Malin

LEAVE A COMMENT