Antibes/Juan Les Pins – Lavendel Shop ”Farandol – La Maison de la lavande”

Lavendel.

Jag vet att det är många som älskar lavendel och själv använder jag den relativt ofta när jag bakar. Lavendelmacarons, lavendelglass, lavendelpannacotta eller kanske lavendeldrömmar?

Ja, älskar du lavendel, i mat eller kanske som doft i form av schampoo, essense, doftspray eller torkade blommor ska du ta dig hit.

Mängden av lavendelprodukter känns lite överväldigande sådär vid första anblicken och här kan du verkligen botanisera loss bland hyllorna. Vad sägs om rökelse, doftpåsar, doftspray, schampo, hudkrämer, handtvål, presentförpackningar, doftljus, torkade blommor, sirap, kakor, salt, honung, godis..allt med LAVENDELDOFT och SMAK. Dessutom hade de torkad lavendel för matlagning (du bör inte ha samma eftersom den som är avsedd för doftpåsar eller liknande kan vara besprutad med giftiga kemikalier).

Här finns lavendel att ringla över glass, att göra drinkar på, att baka med, att rulla sig i att..ja ni fattar. Härligt hysteriskt är bara förnamnet.

Ni hittar butiken på ”Rue Sade 12” i Antibes, där ligger för övrigt fler av mina resetips när man besöker Antibes/Juan Les Pins! Butiken heter Farandol och det står även ”La Maison de la Lavande” utanför, den är lite svår att missa 😉

OBS! Gatunumreringen i Antibes är ibland lite schizofren så håll utkik. Ibland står det inget alls, vilket resulterar i att man får göra en kvalificerad gissning eller så hoppar numreringen vilt mellan 36 till 45 mellan två portar, så gatunumreringen till mina tips kan ibland vara något godtycklig 😀

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

3 Comments

 1. Svara

  dianasdrömmar

  16 augusti, 2012

  Vilken härlig butik 🙂 Kram kram Diana

 2. Svara

  BeA

  19 augusti, 2012

  Ja jag måste hålla med föregående skriverska… Vilken urläcker butik!!
  Shoppade du loss månne?? 😉
  Kram BeA

 3. Svara

  Gabriella

  26 augusti, 2012

  Åh vilken ljuvlig inspiration!

LEAVE A COMMENT