HUR MAN GÖR MYNTASOCKER

Myntasocker Made By Mary Mynta Socker

det här hade jag med mig till en vän jag besökte i helgen, Myntasocker!
Grymt gott att strö på fruktsallad, blanda drinkar på eller använda i bakverk.
Så enkelt att göra och det tar faktiskt bara några sekunder!

En liten cellofanpåse, en söt burk, en fin etikett och ett sidenband gör en fin present till värden &/eller värdinnan på en middag!

Hur gör man då? Jo…

MYNTASOCKER

2 dl socker
1 myntaplanta, ca 2 dl mynablad löst packade (sådan som man köper i Ica affären)

MÄt upp 2 dl strösocker i en hög bunke eller mixerskål. Ta bort alla myntablad och lägg ner i skålen med strösocker.

Mixa med stavmixer eller med hushållsmixer tills dess att myntabladen är helt söndermixade och du har ett grönt socker/grön massa.

Klart!

Ska du använda myntasockret på en gång, och exempelvis strö det över en fruktsallad behöver du inte låta det torka. Ska du däremot förvara det under en längre tid, lägga i en liten burk eller cellofanpåse och ge bort, måste du låta sockret torka ordentligt först, annars möglar det!

Strö det då på ett bakplåtspapper och låt det torka i 1 dygn för att vara på den säkra sidan. Separera och ”smula” sönder större socker bitar när/om de torkar ihop i klumpar.

Lycka till!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

  1. Svara

    Kristina

    16 april, 2012

    Himla trevlig idé!

  2. Svara

    TheBride

    16 april, 2012

    Supergott! Åt det även i dag med grädde, hallon & pannkaka! 🙂

  3. Svara

    Jennifer

    16 april, 2012

    Åh vilken fin present, den hade jag blivit superglad för :). Kram Jennifer

  4. Svara

    Katarina

    16 april, 2012

    Verkligen läcker idé!

  5. Svara

    kiwiberries

    16 april, 2012

    åh! såg jamie oliver göra det en gång, har länge velat testa men tyvärr inte blivit av. kanske nu när du beskrivit hur man gör så bra!

  6. Svara

    Anna/Rackarungarckarungar

    17 april, 2012

    Vilken jättebra ide! Älskar mynta på alla sätt. Och så mycket gott här! Jag blir alldeles dreglig… Frukost först, sen baka något. Den där chokladfudge-historien, oh la la…!

  7. Svara

    Jenny

    17 april, 2012

    Det var ju helt fel att titta in här eftersom jag har en sockerfri period … Chokladfudgekakan måste jag bara göra så fort jag får tillfälle dreglar

    Tack för titten, återkommer gärna!
    Jenny

  8. Svara

    Emschen

    18 april, 2012

    Nu påminde du mig om att jag måste bli klar till att gör mitt egna rosépepparsalt. Tänk vad man kan glömma snabbt och ofta.
    Vart köper du påsarna, panduro?
    Kram

  9. Svara

    Daphne

    18 april, 2012

    Åh, det ser otroligt fint ut! Jättebra present, tack för tipset 😀

    Tack för din kommentar också. Den gjorde mig väldigt glad ska du veta c:

LEAVE A COMMENT