Franska Sega Maränger med Jordgubbssmak – French Meringues with Strawberries

Franska Maränger Made By Mary Jordgubb
Franska maränger är så grymt vackra att sätta fram på fikabordet. Kompletterar andra kakor och tårtor perfekt och det fina är att barn brukar gilla dem…..mycket! Och de är ju riktigt söta, och lite roliga att hålla i handen, så…..det kanske inte var så svårt att lista ut!

Egentligen går det väl bra att ta vilken färg och smak som helst, det är bara att låta ditt tycke och smak, samt fantasi, styra!

Kom bara ihåg att vara noga med att ingen vattenånga kommer ner i bunken samt vara försiktig när du värmer på spisen så att vattenbadet inte kokar för mkt…då kommer slutresultatet bli en grynig maräng eller förstöras helt om du har otur.

Har du barn och vill baka tillsammans med dem?
Vispa marängen på egen hand och låt dem blanda ner färgen och klicka ut marängsmeten på plåten. Det är ett kladdigt och roligt upptåg som barn brukar tycka om!

HÄR hittar du även recept på samma maräng med med chokladsmak!

RECEPT – FRANSKA SEGA MARÄNGER med JORDGUBBSSMAK
10-12 stk

4 äggvitor
2,5 dl socker
Röd karamellfärg och Jordgubbsessens
(hur mkt färg och jordgubbsessens som krävs beror på vilken typ du använder, hur stark färgen är samt hur stark essensen är. Jag använde 1 krm färg och 2 krm essens)

HOW TO?

1. Värm ugnen till 150 grader eller 130 grader om du använder dig av varmluftsugn. Jag föredrar verkligen varmluft när det gäller de här marängerna så har du varmluftugn, använd den. Då kan du dessutom stoppa in 2 plåtar i ugnen på en och samma gång.

2. Du ska vispa äggvitan över ett vattenbad, så se till att den bunke du ska använda fungerar bra över en kastrull med vatten. Ta fram en kastrull och fyll med lite vatten och kontrollera att bunken inte nuddar vattenytan när den placeras över kastrullen.

3. Mät upp sockret i en skål och häll ner äggvitorna i en bunke. Placera bunken med äggvitorna över vattenbadet(vattnet ska bara sjuda, inte koka) och vispa äggvitorna till ett fastare skum. Vispa ner lite socker i taget under konstanst vispning. Fortsätt att vispa marängen tills den når 60-65 grader, du behöver använda dig av en digital termometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt att vispa marängen tills den kallnat. Du känner att marängen kallnat helt när bunken känns rumstempererad/sval.

5. När marängen svalnat blanda du karamellfärgen (eller den färg du väljer att använda) med essensen. Blanda därefter ner den smälta chokladen i marängen, men blanda inte så noga utan rör bara runt några varv med en slickepott.

6. Klicka ut marängen på 2 plåtar och grädda i ugnen i ca 45-50 minuter, de är godast när de fortfarande är sega i mitten.

Lycka till!

Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

28 Comments

  1. Svara

    Älvan

    20 april, 2012

    Franska maränger med choklad är en stor favorit även hos lite äldre barn… Men vet inte om jag skulle våga göra sådana hemma pga kattincidenten med mina senaste macarons fniss

  2. Svara

    Katarina

    20 april, 2012

    Wow, vilken härlig färg du har på dina maränger!

  3. Svara

    Erica

    20 april, 2012

    Åh, va vackra de är! 🙂

  4. Svara

    Mrs Lollipop

    20 april, 2012

    ååh jag döör vad gott!!!

  5. Svara

    LisasVilja

    20 april, 2012

    Gud så snygga dom blev!!! =)

  6. Svara

    Marias Hörna - Njut av Livet ♥

    20 april, 2012

    Åååå så mycket gott du alltid visar. Ja jag blir riktigt sugen..:)
    Önskar dig också en härlig helg kram från Maria ♥

  7. Svara

    frida

    20 april, 2012

    Vilka konstverk!!!! Hälsar du på i mitt kök när det är dags för barnkalas 😉 Du får trevligt sällskap på köpet =)

  8. Svara

    Erica Gilbertson

    20 april, 2012

    herregud! tänkt om man var som du!

  9. Svara

    Elli

    20 april, 2012

    Hej Maria! Om man vill smocka i riktiga jordgubbar i marängen istället för essens och färg, vad tror du om det?
    Kram

  10. Svara

    Emelie- Modell och kläddesigner med tre egna företag

    20 april, 2012

    Idag shoppade jag träningskläder! 😀
    Tycker du precis som jag att det är roligare att träna med fina träningskläder?

    Svara här: http://eraey.se/2012/april/new-in-my-closet-traningsklader.html#comment

  11. Svara

    Amy's piece of cake

    20 april, 2012

    Så goda de ser ut att vara!

  12. Svara

    Johanna

    20 april, 2012

    Gud va fina! 😀 Ser riktigt goda ut! Kika gärna in på min blogg! Jag skriver om träning, utseende, kost, om hur det är att vara ung och kronisk sjuk, och om lite allt möjligt i livet! 🙂 Kram Johanna

  13. Svara

    Sofia

    20 april, 2012

    men du, hur goda ser inte dom där läckerbitarna ut då!? YAMMI 🙂

    Önskar dig en toppen fredag!
    Kram kram vännen/Sofia

  14. Svara

    Malin - Stjärnflocka

    20 april, 2012

    Ja, verkligen grymt vackra! Gillar att färgen är ganska stark och inte helt utblandad… 🙂
    Chokladfudgetårtan blev SÅ god!!! 🙂
    Ha en skön helg!
    kramar i mängd
    Malin

  15. Svara

    kaffehörnan

    20 april, 2012

    vad gottigt
    Ha en fin kväll

  16. Svara

    jennifer

    20 april, 2012

    Åh så vackra de är, super och så gott med seg maräng, det vattnas i munnen :-). Kanske ska testa med barnen :-). Ha en toppenbra helg! Kram Jennifer

  17. Svara

    dianasdrommar

    21 april, 2012

    Vad vackra dom är, vill bara sätta tänderna i dom …gjorde en lakritskladdkaka häromdagen inte fy skam det heller 😉 kram Diana

  18. Svara

    Jenny

    21 april, 2012

    Men så vackra! De skulle man kunna ha bara som prydnad, men jag antar att de inte skulle få ligga ifred särskilt länge. Funderar på att testa chokladvarianten … när jag äter socker igen.

    Kram,
    Jenny

  19. Svara

    Kristin P

    21 april, 2012

    Men nu har du inspirerat mig! Choklad maränger i ugnen och choklad mousse i kylen!
    Ska jag bjuda på ikväll till goda vänner!! Hoppas bara marängerna blir sådär sega inuti!
    Kramar!

  20. Svara

    Zarah-Lou

    21 april, 2012

    GAH!! Ser helt galet goda ut! xO

    Din blogg är ju inte bara underbar.. den är rent av FARLIG!

    dog mumsdöden

  21. Svara

    Maria

    21 april, 2012

    Mums! De ser riktigt läckra ut! Jag blir så inspirerad utav alla recept och fina bilder du lägger upp. Är urdålig med kameran själv 🙂

    Tack för din fina kommentar inne hos mig!

    Kram till dig

  22. Svara

    Pralin från matmedmera

    22 april, 2012

    Oj vad gott och fina bilder.

  23. Svara

    kiwiberries

    22 april, 2012

    gott gott!

  24. Svara

    mariaemb.

    22 april, 2012

    Låter kanon! Zucchinipasta it is! Hör bara av dig när du vet om du kommer förbi. Kul att träffa dig igen!

    Ha en skön söndag!
    Kram fina du

  25. Svara

    Jenny

    22 april, 2012

    Hemmagjorda maränger! Bland det bästa egengjorda tillbehören till glass:)

  26. Svara

    AnnaMalin

    22 april, 2012

    Fantastiska bilder och maränger!! Har bakat dina småsega och knäckiga chokladkolakakor idag, ska serveras för släkten i eftermiddag 🙂

    Kram till dig!

  27. Svara

    En chic mammas bekännelser

    22 april, 2012

    gud så läckert 😀 allt bra?

  28. Svara

    Mary

    22 april, 2012

    Elli; Hmm…bra fråga! Tror det är bra att koka ner jordgubbarna eller hallonen (el vad man nu använder) till en tjockare "kompott" om du förstår vad jag menar. Ananrs finns det nog risk föra tt det rinner ut för mycket och så att säga inte gifter sig med marängen. Har aldrig provat själv, men funderat på det ett tag..kanske dags nu då..efter din fråga! 😉 🙂
    Kram

LEAVE A COMMENT