AMERIKANSKA PANNKAKOR MED RÅRÖRDA BLÅBÄR & LÖNNSIRAP

Amerikanska Pannkakor med rårörda blåbär och lönnsirap Made BY Mary  
Amerikanska pannkakor, enkla att göra och väldigt goda tillsammans med blåbär och lönnsirap.
På sommaren är de toppen till färska jordgubbar, kanske ute på balkongen eller i trädgården, till exempel som semesterfrukost. 
 
Amerikanska pannkakor finns det otaliga recept på, det här är ett som jag tycker är enkelt och gott. Personligen gillar inte jag de där absolut mest  kompakta amerikanska pannkakorna. De växer i munnen och gör att jag känner mig proppmätt efter några tuggor. Det här är den perfekta medelvägen för mig;  lagom mjuka och fluffiga och inte sådär galet toksöta. Passar perfekt som efterrätt också.. 

Här kommer receptet!

ca 10 stk

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

 

Blanda ihop alla de torra ingredienserna. Smält smöret och vispa därefter ner mjölk och det smälta smöret i smeten. Vispa tillsist ner ägget och vispa tills du har en jämn och slät smet.

Stek i en plättlagg eller stekpanna och servera med rårörda blåbär och lönnsirap.

Njut!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

26 Comments

  1. Svara

    Fisan

    25 april, 2012

    Vilka underbara bilder du har!!! Dessutom ser dina recept helt fantastiska ut.

  2. Svara

    Stephie

    25 april, 2012

    Har ett favvoställe i Stockholm som heter Sirap, där gör dom american pancakes, så goda så man inte kan sluta äta och bara vill ha mer, mer!
    Ska nog prova mig på ditt recept i helgen, när jag får pojkvänsbesök 🙂

  3. Svara

    dianasdrömmar

    25 april, 2012

    Gud vad hungrig jag blev 🙂 kram Diana

  4. Svara

    Kicki

    25 april, 2012

    MMMmmmmmmhärligt…..

  5. Svara

    Therese Sörensen

    25 april, 2012

    OH MY GOD! det där ser galet gott ut!

  6. Svara

    carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen - vecka 38!

    25 april, 2012

    Men så ljuvligt! Gillar faktiskt amerikanska pannkako mycket mer än vanliga tunna =)

  7. Svara

    Elena

    25 april, 2012

    Mums! 🙂

  8. Svara

    Helene

    25 april, 2012

    Nä men nu dog jag ju lite grann. Jag likom känner sirapssmaken i hela munnen och kroppen skriker efter pannkakor. Åhh, va gott.

    Vackra bilder som vanligt.

    Kram

  9. Svara

    annika

    25 april, 2012

    Det verkar vara ett bra recept. Jag är inte förtjust i de som blir som mossa i munnen.
    Snygga och läckra bilder.

    annika

  10. Svara

    Jes

    25 april, 2012

    Å du milde så gott det ser ut!!! Undrar just om man kan göra dem äggfria… hmmm. Min stora pojke är allergisk, men de där skulle han gilla. Kan tro det ja! Jag har inte ätit amerikanska pannkakor sedan jag var i New York och det är på tok för länge sedan!

    Måste testa ditt recept vännen!

    Kram Jes ♥

    Ps! Ljuva bilder

  11. Svara

    Sofia

    26 april, 2012

    Me like!! En favorit på brunchmenyn här hemma:)

    Ha de gott fina.
    Kram/Sofia

  12. Svara

    Sussi

    26 april, 2012

    Hejsan

    Härliga bilder. man blir sugen på pankakor då man ser bilderna riktigt vattnas i munnen på en.
    Tack för receptet!! Ska ta och pröva den nu på fredag.
    Köpte ett paket pankake & det ända man behövde göra var att lägga till ägg & smält smör. Alltså de var ingen höjdare här inte.
    Ha en bra dag
    Sussi

  13. Svara

    frida

    26 april, 2012

    Nu dog jag nog lite ….. GOTT.SE

  14. Svara

    Marias bakglädje <3

    26 april, 2012

    hej!

    Nu har jag gjort ett nytt försök med macarons efter ditt recept, och jag var verkligen noggrann men ändå så blev det inte bra. Dom fick inga fötter och sjönk ihop efter att jag tog ut dem ur ugnen 🙁 Jag har läst i din guide ang dessa men jag kan ändå inte förstå vad jag gjort fel? 🙁

    Hjälp!

  15. Svara

    Jenny

    26 april, 2012

    Mmmm! Jag har aldrig varit så mycket för pannkakor och barnen har retat mig för att jag bara äter en när de serveras … Men så kom jag på vad gott det är med lönnsirap och nu får jag plötsligt i mig två. Eller tre.

    Så snygga bilder! dreglar

    Ha det bra,
    Jenny

  16. Svara

    Marias bakglädje <3

    26 april, 2012

    sv: Sveriges största bakprogramär ett nytt program somkommer sändas på 7an i höst,samma upplägg som sveriges mästerkock:)

    Mina macarons fick aldrig några fötter :/ jag testade att både höja och sänka värmen i ugnen för varje plåt men det blev samma resultat,så sjönk dem ihop och blev alldeles platta. Dom är dock inte ihåliga. Vädret är mulet bara,har det alltså en inverkan? 🙂 hade jag ingen aning om!

  17. Svara

    Katarina

    26 april, 2012

    Det där är min favoritfrukost! (helg)
    Jag brukar variera och ibland ta filmjölk, ibland vaniljyoghurt. Älskar detta recept!

  18. Svara

    lilly

    26 april, 2012

    underbart!

  19. Svara

    kiwiberries

    26 april, 2012

    men så gott!

  20. Svara

    Sophie / Blogg.se/stil

    29 april, 2012

    Ser ut som min söndags brekky men nästan finare!

    Tack för fint tävlingsinlägg/Kerastase, jag kommer tävla under hemligt namn i alla bloggarna 😉

  21. Svara

    Jess

    6 maj, 2012

    Mmm va gott! Vi gjorde dessa till frukost igår – succé! 🙂

  22. Svara

    maja.

    7 maj, 2012

    åh gud å gott det ser ut!

  23. Svara

    izabelle

    25 juni, 2012

    mina pannkakor blev inte så fluffiga som dom såg ut på dina pannkakor
    detta var min första gång jag gjorde amerikanska pannkakor,men jag blev ändå rätt så nöjd med resultatet

    • Svara

      Mary

      3 juli, 2012

      Vad kul, har du en mindre stekpanna så prova att steka i den så kan den inte flyta ut lika mkt! 🙂

  24. Svara

    izabelle

    4 juli, 2012

    hej jag är 11 år så jag är rätt så nöjd med resultatet
    men jag ska pröva det nu till helgen igen och se om man har alla ingridenser till pannkakorna
    det som är skönt är att man inte känner mycket socker smak men dom är andå jätte goda!

    • Svara

      Mary

      5 juli, 2012

      Hej Izabelle! Ja men visst är det så, vad roligt att du är intresserad av matlagning/bakning och att du ska prova på amerikanska pannkakor igen. Jag håller tummarna för dig, hoppas det kommer gå kanon(det vet jag att det kommer göra) Kram Mary

LEAVE A COMMENT