VANILJCUPCAKES MED PHILADELPHIA & BLÅBÄR

De sötaste och godaste små minicupcakes med philadelphiakräm! 

Mina favoriter. Helt klart.
Varför?
 För att de är så enkla att göra, för att de är saftiga, inte kräver någon frosting eller liknande, för att de är perfekta till en kopp te, på picnic, de håller länge och de är liksom aldrig för söta eller för naturella. De är precis perfekta, sådär mitt emellan ytterligheterna men tar ändå alltid första platsen på listan.

Lite kärlek till er!

VANILJCUPCAKES MED BLÅBÄR OCH PHILADELPHIAKRÄM

24 minicupcakes och 6 vanliga cupcakes
Minicupcakes; 220 grader
Normalstora cupcakes; 200 grader

150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Fyllning:
Blåbär, färska eller frysta (ca 2 dl svenska alt. 30-35 amerikanska) 2 msk sockwe
(jag föredrar svenska men amerikanska går också, cupcakesen blir något mindre saftiga med amerikanska blåbär gentemot svenska)
0,5 pkt Philadelphiaost
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Blanda ingredienserna till fyllningen, minus blåbären. Ta fram blåbären ur frysen om du använder tinade, sockra blåbären lätt.

Smält smöret och vispa detta med sockret. Blanda därefter ner äggen och fortsätt visp tills blandningen blivit fluffig. Vänd ner mjölken och vaniljsockret i smeten. Blanda därefter mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt tills smeten är slät.

Fyll cupcakesformarna med 1/3 smet, klicka därefter i fyllningen. Fyll därefter på med ytterligare 1/3 smet. För många kan det kanske tyckas att ”det är väl bara räkna ut hur mkt fyllning och blåbär som ska vara i varje form”. Och ja, kanske är det så, kanske inte. Men eftersom jag vill att även de mest ovana ska lyckas tänker jag vara extra tydlig. De finns även de som känner att de misslyckas med allt i köket, även en socker kaka eller ”jag kan ju knappt koka vatten” som en person sa till mig en gång…  

Därför;   Philadelphiakräm; minicupcakes – 1 tsk, normalstora – 2 tsk. Svenska blåbär; minicupcakes – 2 stk, normalstora cupcakes – 3-4 stk. Amerikanska blåbär; minicupcakes – 1 stk, normalstora cupcakes 2 stk.

Det gör inget om lite philadelphiakräm sticker igenom smeten, bara pilla ner den med fingret eller låt den sticka upp. Jag låter dem gärna ligga strax under ytan då jag vet att de kikar upp under gräddningen och bildar en lite karamelliserad yta just där.

Grädda i mitten av ugnen. Minicupcakes på ca 15 minuter och normalstora cupcakes på 18 minuter (det beror lite på just din ugn) eller tills de fått färg. Låt svalna på galler. Servera till ett glas iskall mjölk, lite julmust eller en kopp te! Lycka till! 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

4 Comments

 1. Svara

  Madeleine

  6 december, 2011

  Gudomliga 🙂

 2. Svara

  Mary

  7 december, 2011

  Madeleine; Tack kära du! <3

 3. Svara

  Malin E

  9 oktober, 2012

  Åh, denna var riktigt god!
  Ändrade dock lite och la i hallon istället för blåbär men det blev riktigt lyckat det också.

  Tack än en gång för ett mycket trevligt samtal idag (8/10)jag har gått med ett leende på läpparna hela eftermiddagen. Jag håller tummarna att skattkartan hjälper er i helgen 😉
  KRAM

  • Svara

   Mary

   9 oktober, 2012

   Ahhh, har också gjort den med hallon någon gång, det blir toppen det med precis som du skriver! 🙂 Tack själv, det var jättetrevligt!!! Och ja..det är klart den kommer hjälpa, ska bli spännande att se vad som kan finnas om vi följer den!! Kram!

LEAVE A COMMENT